Vali Baruş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda Konuştu

Vali Aydın Baruş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününün 97. yıldönümü kutlamaları münasebetiyle bir resepsiyon verdi.

Vali Baruş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda Konuştu

Vali Aydın Baruş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününün 97. yıldönümü kutlamaları münasebetiyle bir resepsiyon verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları çerçevesinde Vali Baruş’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Salim Afgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Şehit Yakınları, Gaziler, TSK Mensupları, STK Temsilcileri, Meslek Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Vali Baruş, Korgeneral Yayla ve Başkan Gürkan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resepsiyona katılan konuklara hoş geldiniz diyerek tek tek tokalaştılar.

Vali Baruş, yaptığı konuşmasında,  “Tam 97 yıl önce ülkemiz dört bir taraftan dünyanın en müstevli güçleri tarafından sarılmış. Anadolu topraklarına girmiş insanların bağımsızlığına, özgürlüğüne el uzatılmıştı. Büyük milletimiz tarih boyunca olduğu gibi kendisine öncülük edecek büyük liderini yine buldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayısta yaktığı meşaleyi milleti ile birlikte ve onunla her cephede canını ortaya koyarak beraber olan askerleriyle başta Sakarya Meydan Muharebesi olmak üzere yaptığı savaşlar ve sonrasında 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustosta nihai bir zaferle sonuçlanan büyük taarruz sonucunda ve en sonra da 9 Eylülde de İzmir’den yunanlıları kovarak ülkemizi bağımsızlığına kavuşturdu. Bu münasebetle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zorlu savaşta mücadele eden ruhlarını hiç çekinmeden vatan uğruna teslim eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyoruz.

Bugün ülkemiz, milletimiz yine zorlu bir mücadelenin içerisinde yine yurdumuzun birçok yerinden, sınırlarından ülkemize nifak sokmak isteyen, milletimize saldırmak isteyen düşmanlarla karşı karşıyayız. Bugün Ordu Komutanlığına getirilen Sinan Yayla paşamız Suriye ve Irak sınırlarında askerleri ile birlikte bu mücadeleyi veriyor. Kendisine üstün muvaffakiyetler diliyoruz, ayrıca yeni görevlerinin de hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemiz bu gün Suriye’de, Irakta bölücü terör örgütüne karşı yurt dışından, sınırlarımızdan ülkemize sızmak isteyen hainlere karşı eşsiz bir kararlılıkla mücadelesine devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekâtında, Zeytin Dalı Harekâtında ordumuz büyük bir zafer elde etti. Bu gün Suriye’nin içlerinde hem ülkemizin güvenliğini hem de oradaki insanların güvenliğini tesis etti. Yine İdlip’te gözlem noktalarında oradaki masum insanlara kol kanat geriyor. Bugün yine Irak’ta Pençe Harekâtlarında kahraman askerimiz, ordumuzun üstün teknik imkânlarının da yardımıyla teröristlere göz açtırılmıyor. Aynı şekilde Jandarmamız, Polisimiz yurt içerisinde bu hainleri temizlemeye çalışıyor. İşe bize bu ruhu veren bu kahramanlık ruhunu veren 30 Ağustos Zaferinin verdiği ruhtur. Biz o gün atalarımızın taşıdığı heyecanı, vatan uğruna fedakârlık ruhunu bu günde aynen taşıyoruz. Bununda kanıtı bu güne kadar vermiş olduğumuz binlerce, on binlerce şehidimiz, gazimizdir. Onun için hiç çekinmeyelim hiç tereddüt etmeyelim kahraman askerlerimiz, kahraman polisimiz, kahraman Jandarmamız olduğu müddetçe bu ülkenin bağımsızlığına, özgürlüğüne kimse el uzatamayacaktır. Ben buradan Suriye’de, Irak’ta canlarını ortaya koyarak mücadele eden askerlerimize, güvenlik güçlerimize Allah yardımcıları olsun diyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü münasebetiyle tüm misafirlerimizin bayramını tebrik ediyorum ve sizleri en derin hürmet ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

Resepsiyon sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı pastasını Vali Baruş, Korgeneral Yayla ve Başkan Gürkan birlikte kestiler.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2019, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER