Vagon Onarım Fabrikası 20 milyon dolarlık yatırım

Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu, Vagon Onarım Fabrikası 20 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

 Vagon Onarım Fabrikası 20 milyon dolarlık yatırım

Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu, Vagon Onarım Fabrikası 20 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı. 

Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu, vefat Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman için Malatya Gazeteciler Cemiyetine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanlığına seçilen Vahap Güner’e başarılar dileyen Soylu, Türk Kızılayına devir edilen Vagon Onarım Fabrikası’nda Afet ve barınma sistemlerinin üretilmesi için son aşamaya geldiklerini söyledi. 

1976 Yılından beri büyük bir sorun haline gelen Vagon Onarım Fabrikası alanına Kızılay tarafından 20 milyon dolarlık yatırım yapılacağını kaydeden Soylu  “Atıl durumda olan fabrika, Türk Kızılayı tarafından dünyanın en büyük Afet Barınma Sistemleri Fabrikası haline getirilecek. Fabrika da prefabrike yapılar ve konteyner üretilecek. Bu sayede yalnızca Türkiye’nin ihtiyaçlarının değil, bunun yanı sıra uluslararası Kızılay ve Kızılhaç örgütleri ile BM gibi diğer uluslararası örgütlerin de ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Artık doğal afetlerde çadır yerine modern, güvenli ve kalıcı konteynerlerle afet barınma merkezleri kurmayı düşünüyoruz. İlerleyen süreçte özel sektörün ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir fabrika haline gelmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner “Kızılayımızın Vagon Onarım Fabrikası alanında tüm bölgeye hizmet verecek yatırıma girişmesi bizleri daha da mutlu etmiştir. Kızılay yöneticilerimize başarılar diliyoruz” diye belirtti. 
Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu MGC Başkanı Vahap Güner’e Kızılay’ın fincan takımını hediye ederek görevinde başarılar diledi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER