Türkiye'nin Son Başbakanı Battalgazi'de

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliliğinde gerçekleştirilen ‘Malatya Gençlik Buluşması’ adlı etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Yıldırım, sosyal medya üzerine kendisine çağrı yapıldığını belirterek, “Malum biz bir seçim tecrübesi yaşadık. O zaman ben gençleri ‘kankam’ olarak ilan etmiştim. Seçim bitti ama kankalık devam ediyor. Evelallah kankalarımla her zaman her yerde buluşmak için hazır ve nazırım” dedi.

Türkiye'nin Son Başbakanı Battalgazi'de

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliliğinde gerçekleştirilen ‘Malatya Gençlik Buluşması’ adlı etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Yıldırım, sosyal medya üzerine kendisine çağrı yapıldığını belirterek, “Malum biz bir seçim tecrübesi yaşadık. O zaman ben gençleri ‘kankam’ olarak ilan etmiştim. Seçim bitti ama kankalık devam ediyor. Evelallah kankalarımla her zaman her yerde buluşmak için hazır ve nazırım” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kendi Twitter hesabı üzerinden gençleri çaya davet etmesiyle başlayan süreç, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliliğinde Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park’ta gençlerle buluşması ile tamamlandı. Programa, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Hamza Dağ, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, AK Parti Yalova Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda genç katıldı. Programda ilk olarak konuşan AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın, “Bugünün, bu şölene dönüşmesindeki süreci biraz anlatmak istiyorum. Buradaki çay sohbetimizi şölene çevirmedeki başlama noktamız, Twitterda bir resim görseli ve üstüne yazılan bir tweet ile başladı. Öznur ablamız Orduzu Çınar Park’ta bir resim paylaştı, tam bulunduğumuz yerde burası. Neresi diye soru sordu. Türkiye’nin her tarafından altına yorumlar geldi. Venedik, Viyana, İspanya, İtalya, İstanbul, İzmir ve biz Malatya Gençlik Kolları olarak biz cevap yazdık. Dedik ki abla orası Battalgazi’nin torunlarının olduğu Orduzu Çınar Park. Ve bunun üstüne bir tweet daha ‘abla bizi bir gün oraya davet edersin, çay senden, sohbet bizden’ dedik. Ablamızda biz gençleri kırmayarak ‘gençler Pazartesi müsaitseniz Orduzu Çınar Park’ta çaylar benden, sohbet sizden’ dedi. Ve bugün bütün gençler burada” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Yalova Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş ise, “ Bizi bir araya getiren rabbime hamd ediyorum. Allah bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Bugün burada Battalgazi’nin diyarı Malatya’da olmaktan ve sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduk. Allah bu buluşmayı hayırlı eylesin. Gençlik kollarımıza ve Öznur ablamıza teşekkür ediyorum bizleri bir araya getirdiler, bu güzel atmosferi hazırladılar. Malatya gençliğine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’da, “Ben Malatya’ya çok uzak değilim. Futbolculuk dönemimde Malatya’ya çok gidip, geldim. Malatya insanının ne kadar çok misafirperver, ne kadar çok yiğit insanlar olduğu iyi bilirim. Ama bugünkü buluşmamız daha çok anlamlı” diye konuştu. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise, “Değerli Öznur Çalık başkanımızın daveti üzerine gençlik buluşmasına geldik. Bu ortamı kaçırmak istemedik. Bizlerde kendi illerimizden Malatya’ya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu ortamı sağladığınız için çok teşekkür ediyoruz” diyerek, ülkemizin geleceğinin gençlikte olduğuna dikkat çekti. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç’ta, “Bu akşam Beydağı’nın güzel insanları, suyu sert, insanı mert insanları. Sizlerle burada, Orduzu’da buluşmak bir şeref. Başta Öznur Çalık başkanımız olmak üzere, kıymetli milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza hepsine saygılarımızı sunuyorum” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’da, Ankara’dan milletvekili seçildiğini belirterek, “Ben, bizleri burada bir araya getiren Öznur başkanıma şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise,  “Bu etkinlikte emeği geçen gençlik kolları başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Malatya’yı ve bur ortamı görmek istedim. Tüm yiğidoların Malatya’ya selamı var” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, “Ben bu buluşmanın partimize ve gençlerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Malatya İl başkanı Av. İhsan Koca ise, “Güzel bir buluşmada bizleri yalnız bırakmayan sayın başbakanımıza ve misafirlerimize, siz hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak’ta, “Komşu şehir Adıyaman’dan sizlere selam getirdim. Gençlik Kollarımıza ve sayın Öznur Çalık’a bu güzel daveti için teşekkür ediyorum, sizleri Allaha emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu’da, “Ben burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ise, “Bizler, yan yana, kardeşçe yaşayan iki iliz. Ben burada sayın Başbakanımıza bizleri hemşehrilerimizle yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Öznur abla ve gençlik kolları başkanımıza bizleri bir araya getirdiği için özellikle teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de, “Ben herkese hoş geldiniz diyorum. Umarım kayısı tadında güzel bir sohbet yaparız” ifadelerini kullandı. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Misafirperverliğinizden dolayı herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Öznur ablam çay içmeye, kayısı yemeye davet etti, biz hemen Elazığ’dan çıkıp geldik. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum hepiniz sayı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’da, “Bugün Malatya’mızda kıymetli başbakanımızı ve misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki programlarda da sayın başbakanımızı aramızda görmek istiyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gençlerle buluşma programına Battalgazi Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, “Ülkemizin dört bir tarafından buraya gelen, gecemizi şereflendiren değerli misafirlerimiz, şehrimizin güzel insanları, sizlere ev sahipliği yapmak onur duyuyorum. Sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’da, “Hepimiz burada bu güzel buluşmaya iştirak ettik. Gençlerimizin ve Öznur Çalık ablamızın davetiyle bugün buradayız. Ben emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, “Öncelikle yedi bölgeden siyasetçi,milletvekili, genel başkan yardımcısı varız. Ama bir ilin burada farklı bir temsiliyeti var, farklı bir sayısı var. İzmir’den üç tane milletvekili buradayız. Sayın başbakanımız 2011’den beri birlikte gururla milletvekilliği yapıyoruz.  Sayın Alpay abim, o da İzmir milletvekili. Bu İzmir ile Malatya arasındaki kuvveti kardeşliği, dostluğu gösteren en güzel nişanelerden birisi. Genç kardeşlerim şuan da bizler tesbih gibi dizildik burada karşınızda. Ve buradaki kardeşlerimizin tamamı gençlik kollarında yetişmiş, gençlikte hayatını AK Parti davasına adamış ve bu AK Parti davasıyla şuanda ülke, kendi şehirleri yönetiminde bir şekilde söz sahibi olan insanlar. Şimdi 17 yıl iktidar dönemimiz oldu. İnşallah 2023'e kadar bu 21 yıl olacak. Bir 20 yıl daha iktidar olabilmemiz için, bizim lay lay lomla vakit geçirmememiz lazım” diyerek, gençlere nasihatlerde bulundu. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta, “Bu gecenin hikayesine emeği geçen bütün gençlerimi kutluyorum. Yaşandıkça gençleşenleri, kendini genç hissedenleri kutluyorum. Atmış olduğumuz sosyal medyadaki tweete, Pazartesi değil de Perşembe günü yapar mısınız diyen Ahmet kardeşime teşekkür ediyorum. Buraya katılan herkese teşekkür ediyorum. Hani kayısılı kaymak diyoruz ya, kayısılı kaymağa damgayı Binali abi vurdu. Dedi ki, ‘Benim kankalarım, benim gençlerim, benim Malatyalı gençlerim, eğer beni Malatya’ya çağırıyorsa, ben gelirim’ dedi. Gençler; yol deyince, hizmet deyince, vefa deyince, sadakat deyince akla kim geliyor? Binali abimiz geliyor” dedi.  

Yeni Malatyaspor’a başarılar temennisiyle sözlerine başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Bugün ülkemiz için, geleceğimiz için heyecanımız, azmimiz, ümidimiz daha da arttı. Cumhurbaşkanımızın hepinize çok çok selamı var. Malatya denilince akla kayısı geliyor, dört dörtlük insanlar geliyor. Malum biz bir seçim tecrübesi yaşadık. O zaman ben gençleri ‘kankam’ olarak ilan etmiştim. Seçim bitti ama kankalık devam ediyor. Evelallah kankalarımla her zaman, her yerde buluşmak için hazır ve nazırım. Bugün buradayız, başka bir gün inşallah başka yerde olacağız, ama hep beraber olacağız. Bir olacağız, diri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız” diyerek, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, gençlerin talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı ve gençlerle buluşturdu. Alanda bulunan gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençliğin önemine dikkat çekerek, “Yasama dönemi olarak geride kaldı şimdi artık hedef 2023. 2023’e çok farklı şekilde inşallah hazırlanacağız. İnşallah bu akşam Binali bey, milletvekili arkadaşlarımız sizlerle biraradalar. Nasip olursa, bayramdan sonra en yakın zamanda, bende yapmakta olduğum ziyaretlerle inşallah Malatya’yı, sizleri ziyaret edip, Malatya’da en güzel açılışlar, mitingleri yapmak suretiyle sizin heyecanınıza heyecan katmak istiyorum. Fakat durmadan çalışacağız. Özellikle genç kardeşlerimizle hemhal olacağız ve sizlerle beraber geleceğe yürüyeceğiz. Buna hazır mıyız? Ve malatya bizleri hiçbir zaman mahcup etmedi. Ve İnanıyorum ki bundan sonra da mahcup etmeyecek. Sizler dik durdukça inşallah bizlerde bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Sizleri İstanbul’dan en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu hafta sonu inşallah Bursa’da, İstanbul-İzmir otoyolunun bir tarafında Binali bey bir tarafında şahsım olmak üzere bu otoyolun açılışını yapacağız. En yakın zamanda Malatya’da da o heyecanı yaşamak dileğiyle sizleri bu yaz akşamında en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER