Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan MGC’ni ziyaret etti

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, depremin hasara neden olduğu bölgelerde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere de Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin deprem projeleriyle yaraları sarmak için daha fazla görev almaları gerektiğini söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan MGC’ni ziyaret etti

Depremde hasar gören Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Cemiyete gecikmiş bir ziyarette bulunduklarını kaydeden Özcan “Ağır bir deprem yaşadık. Deprem anından itibaren bölgedeyiz. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısıyla 100 TIR yardımla bölgeye koştuk, yaraların sarılması için çaba sarf ettik. Ancak depremin hasarı çok büyük. Bu nedenle de bu depremi daha sağlıklı yapılar için bir fırsata dönüştürmek gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi ile diğer belediyelerimiz artık daha sağlam yapılar için gerekli tedbirleri almalıdırlar. Yeni yapılacak binaların sağlam olmasına özen göstersinler. Hazırlanacak tüm deprem projeleri ilçe Belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ekiplerince ya hazırlanmalı ya da hazırlanan projeleri detaylı olarak incelesinler. Belediye şirketlerimiz yeni projeleri uygulamak için çalışmalıdır. Bölge de TOKİ olacak ama Belediyelerimizde yeni projelerde aktif görev almalıdırlar. MGC Başkanımızın söylediği depremzedeleri TOKİ’nin insafına bırakmayın çağrısı önemlidir. Belediyelerimiz bu depremi vatandaş lehine fırsata çevirmelidir. Depremde evini kaybeden vatandaşlar bir an önce evlerine kavuşturulmalıdır” dedi.
“BELEDİYELER GÖREV ALMALI”
MGC Başkanı Vahap Güner, ağır hasarlara yol açan bir deprem yaşadıklarını ifade ederek “yıkım ve hasar ağır oldu. Ama şimdi yaraların sarılması zamanıdır. TOKİ’nin Elazığ ve Malatya’da kurtarıcı olarak sunulmasını doğru bulmuyoruz. Yıkılan şehir merkezindeki binaları yeniden projelendirmek için TOKİ’nin kararını beklemek yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin şirketleri en azından birkaç proje ile yıkılan binaların yerine yenilerini yapmalarını öneriyoruz. Yoksa vatandaşın TOKİ’nin insafına terk edilmesini doğru bulmuyoruz. Belediyelerimiz deprem projelerinde aktif olarak görev almalıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER