Soner Gökçe Projelerini Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, düzenlediği toplantı ile işbaşına geldiği takdirde uygulayacakları yönetim anlayışını açıkladı. Gökçe, Malatya’nın 16 yıldan bu yana kötü yönetildiğini belirterek, “Biz bu şehri yönetirken insanlarımızın mutluluğunu ön plana alacağız, bu şehrin yetiştirdiği değerlere sahip çıkacağız. Malatya halkının tamamına ayrım yapmadan hizmet sunacağız” dedi.

Soner Gökçe Projelerini Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, düzenlediği toplantı ile işbaşına geldiği takdirde uygulayacakları yönetim anlayışını açıkladı. Gökçe, Malatya’nın 16 yıldan bu yana kötü yönetildiğini belirterek, “Biz bu şehri yönetirken insanlarımızın mutluluğunu ön plana alacağız, bu şehrin yetiştirdiği değerlere sahip çıkacağız. Malatya halkının tamamına ayrım yapmadan hizmet sunacağız” dedi.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise hükümetin ekonomi politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ağbaba, “Düne kadar ‘devlet şeker mi satar?’ diye şeker fabrikalarını, ‘Devlet kumaş mı satar?’ diye Sümerbank fabrikalarını, ‘Devlet sigara mı satar’ diye Tekel sigara fabrikalarını özelleştirenler, bugün devlete domates, patlıcan biber sattırıyor” dedi.

Toplantının konukları arasında yer alan TBMM İdare Başkanı Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da, Malatya’da coşkulu bir muhalefet kitlesi ile karşılaşmaktan mutlu olduğun ifade ederek “Başkan adayımızın projeleri, hedefleri beni heyecanlandırdı. İlçe adaylarımızda iddialı. Malatya beni bu anlamda çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Millet İttifakı Adayları da Katıldı

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, işbaşına gelmesi halinde uygulayacağı projelerini düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna açıkladı.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM İdare Amiri CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Soner Gökçe, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İyi Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Özdal, CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu, İyi Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, “Terk Edilen Değil, Tercih Edilen Kent” sloganı eşliğinde CHP Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Soner Gökçe’nin projeleri sinevizyon aracılığı ile toplantı katılımcılarına aktarıldı.

İlk olarak, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve İyi Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Özdal’ın konuştuğu toplantıda, Kiraz ve Gökmen Millet İttifakı’nın ruhuna yakışır bir seçim süreci yönettiklerini belirterek ve Malatya’da ittifak adaylarının kazanacağını vurguladılar.

TBMM İdare Amiri Durmaz: Gökçe’nin projeleri beni heyecanlandırdı

Toplantının konuklarından TBMM İdare Başkanı Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Malatya’da coşkulu bir muhalefet kitlesi ile karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kadim Durmaz, “Aynı zamanda Malatya’da çok dinamik, çok heyecanlı bir büyükşehir belediye başkan adayı ile karşılaştım. Projeleri hedefleri beni heyecanlandırdı. İlçe adaylarımızda iddialı. Malatya beni bu anlamda çok mutlu etti. Şeffaf ve hesap verebilen güçlü belediyeler CHP ile göreve gelecek. Halkımız bunu istiyor” dedi.

Ağbaba, Ekonomi iflas etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Eleştirilerini meyve ve sebze fiyatlarındaki hızlı artışlar sonrası hükümet tarafından devreye sokulan Tanzim Satış yöntemi üzerinde yoğunlaştıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şöyle konuştu:

“Düne kadar ‘devlet şeker mi satar?’ diye şeker fabrikalarını, ‘Devlet kumaş mı satar?’ diye Sümerbank fabrikalarını, ‘Devlet sigara mı satar’ diye Tekel sigara fabrikalarını özelleştirenler, bugün devlete domates, patlıcan biber sattırıyor. Bu ekonomi iflas etmiştir. Sağa sola çamur atarak durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Halkımız her şeyin farkında.  Beka sorunu diyorlar, Soner Gökçe kazandığında, hangi beka sorunu olabilir. Artık halk bunlara inanmıyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Adayı Gökçe: Malatya 16 yıldır kötü yönetiliyor

Toplantıda daha sonra CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe konuştu ve projelerine ilişkin bilgi verdi. Malatya’nın 16 yıldan bu yana kötü yönetildiğini söyleyen CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, “Bu kenti şeffaf ve hesap verir bir yönetim anlayışıyla yönetmek arzusundayız. Bizim dönemimizde halkın içinde olacağız, kapımız açık olacak. Bu kentte yaşayan herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vereceğiz. Halkımız arasında kutuplaşmaya neden olan düşünceleri ortadan kaldıracağız” dedi.

Malatya’nın kötü yönetildiğini ve bugünkü adayların sanki 16 yıllık sürede bu şehri başkaları yönetmiş gibi bir algı ile propaganda yaptığını vurgulayan Gökçe, kötü yönetimin bir örneği olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir borçlanma içinde olduğuna da dikkat çekti. Büyükşehir belediyesi büyük bir borç sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Gökçe, “Sadece Büyükşehir değil Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinde de borç var. Biz borç olmamalı demiyoruz, elbette ki hizmet ederken borçlanma olacak ama bu borçlanmanın nedenleri kamuoyuna aktarılmalı. Hesap verilmeli, Malatya’da bu borç karşılığında hangi büyük hizmetleri almıştır. Bunları bilmek herkesin hakkıdır” diye konuştu.

İşbaşına geldiklerinde Malatya’nın tamamına hiçbir ayrım yapmadan hizmet sunacaklarını söyleyen Soner Gökçe, daha sonra şöyle konuştu:

“Biz bu şehri yönetirken insanlarımızın mutluluğunu ön plana alacağız, bu şehrin yetiştirdiği değerlere sahip çıkacağız. Kazanmak için yola çıktık, kazanacağız. Sizlerden isteğim bizleri bu yolda yalnız bırakmayın hep birlikte omuz omuza çalışalım ve Mart’ın sonunda baharı yaşayalım, yaşatalım”.

Atatürk, İnönü, Özal ve Kutan’ın fotoğrafları asıldı

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe’nin proje tanıtımı sırasında “Sen- Ben Yok, Biz Varız”, “Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz”, “Terk Edilen Değil, Tercih Edilen Kent” ve Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Turgut Özal ve Recai Kutan’nın fotoğraflarının bulunduğu “Değerlerimize Sahip Çıkacağız” sloganları ön plana çıktı.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER