Pütürge’de 104 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Muhtarlar Toplantısı nedeniyle Pütürge’de bulunan Vali Aydın Baruş, teslimi yapılacak olan 104 adet konutun kura çekimi törenine katıldı.

Pütürge’de 104 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Muhtarlar Toplantısı nedeniyle Pütürge’de bulunan Vali Aydın Baruş, teslimi yapılacak olan 104 adet konutun kura çekimi törenine katıldı.

24 Ocak’ta meydana gelen deprem nedeniyle Pütürge İlçesinde evleri zarar gören hak sahiplerine teslim edilecek olan TOKİ Afet Evleri noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerine verildi.
Pütürge Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen kura törenine Vali Aydın Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, siyasi parti temsilcileri, Toki temsilcileri, yüklenici firma yetkilileri, STK temsilcileri ve hak sahipleri katıldı.

Programda konuşma yapan Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık; “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 3 Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız deprem olduğu andan itibaren bölgeye gelerek devlet olarak vatandaşımızın yanında olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci olmasaydı bu sıkıntılar daha çabuk çözüme ulaşacaktı” dedi.

Vali Aydın Baruş ise yapmış olduğu konuşmasında; “24 Ocak depreminin ardından bir de pandemi süreci olması nedeniyle yapacağımız çalışmaları biraz aksattı. Ancak bugün çok sevinçliyiz çünkü depremden zarar gören vatandaşlarımızın evlerini teslim ediyoruz. Bugün 104 konutumuzu teslim edeceğiz. Depremin ilk gününde Sayın Cumhurbaşkanımız buraya teşrif ettiler, deprem olduğu gece de İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Sağlık Bakanımız ile hep birlikteydik. Gece vakti depremden zarar gören yerleri ziyaret ettik. Bu devletimizin bize ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Bize de sizlerin sıkıntılarının giderilmesi hususunda talimatlar verdiler. Bizde depremden zarar gören ilçelerimizin derdine derman olmak için çaba sarf ediyoruz. 

Bugün itibariyle il genelinde 3641 adet konut yapımı hala devam ediyor. Yer seçimi konusundaki sıkıntıları da aşınca bu sayı daha da artacak. Özellikle kırsal alanda yer seçimi uygun olmayan vatandaşlarımızın ilçe merkezi veya toplu konutlarından faydalanmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Bu şansı iyi değerlendirerek sağlıklı ve iyi koşullardaki bu güzel evlere kavuşabilsinler. Kura çekiminden sonra sahip olacağınız evlerinizde ailelerinizle birlikte sağlıkla güle güle oturun” diyerek sözlerini tamamladı. 

Noter huzurunda yapılan ilk kura çekimini yapan Vali Aydın Baruş, kurada ismi çıkan Hak sahibi Şaban Tellioğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER