Pütürge'de içme suyu ve kanalizasyon sorunu giderildi

Pütürge İlçesi Bakımlı Mahallesi’nde vatandaşların talepleri doğrultusunda harekete geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, mahallenin içme suyu ve kanalizasyon sorununu giderdi. 

Pütürge'de içme suyu ve kanalizasyon sorunu giderildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Malatya merkez ve ilçelerinde kış şartlarına rağmen çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Malatya merkez ve ilçelerde yaşayan vatandaşların taleplerini değerlendiren MASKİ, Pütürge ilçesi Bakımlı Mahallesi’nden gelen talepler üzerine bölgede çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Bakımlı mahallesinde yapılan çalışmalar öncesinde mevcuttaki alt yapının kullanılamayacak durumda olduğunu söyledi. Karataş, “2020 yatırım programına aldığımız Pütürge İlçesi Bakımlı Mahallesi’nde, 15.000 metre içme suyu hattı, 5.000 metre kanalizasyon hattı, bir adet 200 tonluk içme suyu deposu, 2 adet 250 kişilik foseptik, bir adet kaptaj yenileme, 125 adet içme suyu abone bağlantı çalışması ve 35 adet kanalizasyon bağlantı çalışması yaptık. Çalışmalarımızı tamamlayarak hatlarımızı devre aldık. Şuan mahallemizde bir sıkıntı kalmadı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, kırsal bölgelerde alt yapı çalışmalarını çok önemsiyor. Bu doğrultuda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza hız verdik. İhtiyacı olan mahallelerimizde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bakımlılıhemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
    
Yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını aktaran Bakımlı Mahalle Muhtarı Erdoğan Karakuş ise, “İçme suyu şebekemiz 40 yıl önce yapılmıştı. Yeterli değildi. Sıkıntılar yaşanıyordu. Bizlerde taleplerimizi ilettik. Sağolsunlar geldiler problemimizi çözdüler. Yeni hatlar döşendi. Şuan bir sıkıntımız kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürümüz M. Yaşar Karataş’a ve emeği geçen herkese mahallelim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER