Osman Marasalı D-8'lerin Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Bugün 15 Haziran 1997’de 8 İslam ülkesini bir araya getiren D8 projesinin, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız zamanında adaleti ve barışı esas alarak kuruluşunun 23. yıldönümü. 

Osman Marasalı D-8'lerin Kuruluş Yıldönümü Mesajı

D8’ler mevcut global sömürü sisteminin karşısına çıkan ve  yeryüzünde yaşayan  bütün insanların nimetlerin bölüşümünde eşit bir şekilde faydalanabilmeleri için kurulan, hakkı üstün tutan bir medeniyet tasavvurudur. 
D-8’ler; “Savaş değil, barış  Çatışma değil, diyalog Çifte standart değil, adalet Üstünlük değil, eşitlik Sömürü değil işbirliği, Baskı ve tahakküm değil insan hakları, hürriyet ve demokrasi” ilkelerini esas alan bir insanlık hareketidir. 
Bugün  dünyaya baktığımızda savaş, kan ve gözyaşı ile bir zulüm dünyası olduğunu görmekteyiz. D8’lerin taşıdığı ilkelerin ne kadar hayati olduğunu, yeryüzünde Adil Bir Düzen ve Yeni Bir Dünya ihtiyacının karşılanması ve hayata geçirilmesi için ne kadar önemli bir adım olduğunu bir kez daha anlamaktayız. 
Bu duygu ve düşüncelerle; D-8’in kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, hak ve adalet merkezli bir dünya için atılan bu hayırlı adımın bütün insanlığa saadet getirecek çalışmalarda hepimize örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER