Müdür Karataş, '14 Bin Kişi Su Borcunu Yapılandırdı'

7256 Sayılı Kanun kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne, su borcu bulunan aboneler borçlarını yeniden yapılandırdı. Yapılandırmaya 14 bin kişi başvuru yaptı. Toplamda 34 milyon alacak yapılandırıldı.

Müdür Karataş, '14 Bin Kişi Su Borcunu Yapılandırdı'

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Yasa gereği 1 Şubat 2021’de sona eren yapılandırma işlemleri için 14 abonemiz müracaatta bulundu. Bu kapsamda müracaat gerçekleştiren abonelerin 34 milyon TL tutarındaki borçları yapılandırıldı. Kanun kapsamında MASKİ’nin alacaklı olduğu 31 Ağustos 2020 tarihi ve öncesine ait ödenmemiş borçlarını yapılandırılırken abonelere peşin, iki taksit ve 2’şer aylık periyotlar halinde 6-9-12-18 taksit şeklinde ödemelerini gerçekleştirebilme fırsatı sunuldu” dedi.

KARATAŞ;“ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPIN”

Yapılandırma fırsatından yararlanarak borçlarını yapılandıran abonelere teşekkür eden MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın, yapılandırmada vatandaşa gereken kolaylığın sağlanması hususunda bizlere talimatları olmuştu. Bu doğrultuda biz de MASKİ olarak borçlu vatandaşlarımıza borçlarını ödeme noktasında elimizden gelen kolaylığı sağladık. Vatandaşlarımız geriye dönük borçlarına uygulanmış olan gecikme zammı ve gecikme faizini ödemekten kurtuldu. Yapılandırmadan yararlanan abonelerimize şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Taahhüt edilen taksitlerin zamanında ödenmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

İLK TAKSİT 1 MART

Borçlarını yeniden yapılandıranlar ilk taksit ödemelerini 28 Şubat 2021 tarihi tatile rastladığı için 1 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapabilecekler. Peşin ödeme seçeneğini tercih edeceklerse ödemelerini 1 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER