MTSO’nun Kan Bağışı Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

 Pandemi sürecinde alınan tedbirler kan bağışçı sayısı ve ulusal kan stoklarında azalma yaşanmasına neden oldu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Kızılay Malatya şubesi tarafından, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve kan stokuna katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

MTSO’nun Kan Bağışı Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

      Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programa, MTSO Başkanı O. Ata Sadıkoğlu, MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcı Av. Umut Yalçın, Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

      Etkinlik öncesinde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, pandemi süreci ile kan stoklarında ciddi azalma yaşandığının öğrenilmesi üzerine bir kan bağışı kampanyası düzenlenmesi kararı aldıklarını belirtti. Konuşmasında kan bağışının önemine vurgu yapan Sadıkoğlu, Malatya’nın bugüne kadar kan bağışı konusunda önemli rakamlara ulaştığını, bu dönemde de üzerine düşen sorumluluğu alacağına inandığını vurguladı. Sadıkoğlu; “Bizler bugün MTSO yönetimi ve üyelerimiz ile Türk Kızılay'ına destek olmak adına kan bağışında bulunuyor bu vesile ile tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bağışlanan her kanın bir hayat kurtarabileceği bilinci ile hareket ederek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

      Konuşmasında Kızılay’ın yerel, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı başarılı çalışmaları anımsatarak teşekkür eden MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan ise; “Son dönemlerde tüm dünyada olağan üstü günler geçiriyoruz. MTSO olarak bizler de bu duruma duyarsız kalmadık, kan bağışı kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermesini temenni ediyoruz” dedi.

      Türk Kızılay’ı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Av. Umut Yalçın'da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülük ettiği çalışmaya destek vermekten mutlu olduklarını belirterek; “Kurumsal anlamda yapılan bu tür destekler halkımızın bilinçlenmesi ve organizasyonların artası açısından büyük önem arz ediyor. Bu anlamda MTSO Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Meclis Başkanımız Hasan Özkan'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER