MİAD’tan Geleneksel İftar Yemeği

Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğinde buluştular.

MİAD’tan Geleneksel İftar Yemeği

Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğinde buluştular.

Sözlerine “Müslüman paylaşmayı bilendir” diyerek başlayan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, “Müslüman lokmasını paylaşır, ihtiyaç sahiplerine yardım eder. Sizlerin sayesinde MİAD’ın yardım elini İstanbul ve Malatya’ya pek çok kez uzattık. Bugün Ramazan ayını beş yıldızlı otellerde, zenginler birbirini ağırlar felsefesi hepimizi rahatsız ediyor. Hepimiz yoksul ailelerden geldik. Bir çoğumuz zengin olabiliriz ama bizim geliş alanımız tarım coğrafyasından, köy çocukluğundan burayadır. Dolayısıyla biz ramazanın rahmetine, bereketine muhabbetine uygun davranmalıyız. Malatyalı İşadamları iftarında bugün birincisi olacak ve geleneksel hale gelecek iftarda Malatyalı yoksullara, Malatya’da dağıtılmak üzere Kızılay’la işbirliği yapıyoruz” diye konuştu.

KOLİ PROJESİNE YOĞUN İLGİ
Malatyalı’ların Kızılay’la işbirliği yaparken diğer şehirlere de örnek olduğunu kaydeden Başkan Akdaş, “Hayırlı uğurlu olsun. Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık bir Malatyalı olması sebebiyle de, yıllardır bekleyen Vagon Fabrikası’nı işletmeye açıyor. Dünyanın her yanına yardım da ediyor. Koşuyor, koşuşturuyor. Hepimizin fitresi zekatı var. Dünyanın her bölgesine kolektif şekilde dağıtım yapan bir kurumla işbirliği yapacağız. Katılımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu. Yunus Akdaş’ın çağrısı karşılığını buldu. Malatyalı işadamları iftar programı sırasında pek çok Malatyalı’ya yardım ulaştırmayı hedefleyen yardım kolisi projesine yoğun ilgi gösterdi.

DESTAN YAZAN ŞEHİR: “MALATYA”
Son yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan, “Türkiye’nin dışına çıktığımızda, ülkemizin görünümünden çok daha büyük olduğunu görürsünüz. Malatya’nın dışına çıktığınız zaman da Malatya’nın görünümünden çok daha büyük olduğunu görürsünüz. Malatyalı olmaktan onur duyuyorum. Biz Malatya’yı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı yerin adıdır diye tarif ediyoruz. Malatya’yı tarif ederken, Anadolu’yu yurt yapan destan şehir yapan kentin adıdır diyoruz” dedi. İftar sofrasında her görüşten insanın buluştuğunu vurgulayan Başkan Gürkan, Malatya’nın birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi.

KURU BİRLİKTELİK DEĞİL
Başkan Gürkan şöyle konuştu: “ Malatya’nın birlikteliği kuru bir birliktelik değil. Aynı zamanda ekonominin lokomotifi olarak beşeri sermaye olarak gördüğümüz gibi, bir sosyal sermaye olarak da değerlendirmemiz lazım. Bu sosyal sermaye Malatya’nın istikbaline, mazisine layık. Bu sermeyeyi daha aktif hale getirmemiz için bir sorumluluğumuz olmalı. Sizlerden ricam, dışarıda birlik beraberlik içinde olmayı sürdürmeliyiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız şehir gönüllüleri meclisiyle birlikte tekamul etmesini istiyoruz. Malatya’mız böylece mazisine layık istikbale hazırlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

GÜÇLENEREK DEVAM EDECEĞİZ
Geçmiş dönem Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapan ve halen AKP Malatya Milletvekili olan Bülent Tüfenkçi, “Türkiye her zamankinden daha fazla bu sofralarda olduğu gibi birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarma adına, birlikteliğimizin daha da güçlenerek devam ettireceğiz. Katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“DAHA GÜZEL OLACAK”
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Memleketimin dört dörtlük insanları, kendisini Malatyalı hisseden herkese hayırlı iftarlar diliyorum. Malatya’nın içinde yaşayan siz değerli hemşerilerimizle birlikte yürümekten hep onur duyduk. Bundan sonra da birlikte yürümekten onur duyacağız. İstanbul’u dört dörtlük Malatyalı hemşerilerimizle daha güzel yapmak üzere emin adımlarla ilerleyeceğiz diyorum. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Çalık’ın konuşmasından sonra Ceylin isimli minik bir kız çocuğu Malatya türküleri söyleyerek salonun atmosferini değiştirdi.

MALATYA’DAN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “MİAD geleneksel iftarına bu yıl ilk kez katılıyorum. Bu organizasyonu yapan Yunus abiye ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. MİAD denince akla iş gelir aş gelir, proje gelir. Bunları yapanlar da içimizden çıkıp İstanbul’a gelerek istihdam sağlayan, iş kapısı açan işadamlarımızın verdiği bu yemekte olmaktan onur duyuyorum. Yunus abi siyaset yapmayın dedi ama Malatyalı Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana siyasete damgasını vurdu. Geçmişte ahirete intikal eden cumhurbaşkanlarımıza, başbakanlarımıza, milletvekililerimize, kaybettiğimiz dostlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Malatya’dan işçi çıkar, sendikacı çıkar, siyasetçi çıkar ama vatan haini çıkmaz. Dolayısıyla bu güzel gecede sizlerle birlikte olduğum için tekrar teşekkür ederim. Siyaset yasak ama Malatyalı ne yapacağını iyi bilir. Her zaman devletinin, milletinin yanında olmuştur, teveccühün yine o şekilde olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

İŞADAMLARI YÜZÜMÜZÜ EĞDİRMEDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağababa, “Bugün bu iftarı düzenleyen MİAD’a teşekkür ederim, Kızılay ile işbirliği yapan işadamlarımıza ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a da teşekkür ederim. Birlikten beraberlikten bahsedildi, milletvekili olduğum günden bu yana kimliği siyasi görüşü ne olursa hiçbir Malatyalı’yı ayırmadım. Sevgili Mehmet Fendoğlu söyledi. Malatyalı siyasilerin, Malatyalı’ların görüşünü tartışmaması Malatyalı değerlerimize sahip çıkması gerekiyor. Her gittiğim yerde söylüyorum, Malatya demek, ulusal kurtuluş savaşının ikinci adamı İsmet İnönü demek, Malatya demek, Türkiye’ye önemli gelişmelerle çağ atlatan Turgut Özal demek. Malatya demek Recai Kutan demek, Malatya demek sadece siyasetçileriyle değil, övünerek söylemek isterim ki, yüzümüzü yere baktırmayan Türkiye’nin önemli işadamları demek. Bunun altını çizerek söylüyorum. Malatyalı işadamlarımız hiçbir zaman yüzümüzü yere eğdirmediler. Her zaman yaptıkları işlerle, yatırımlarla örnek oldular. Malatya’dan ayrı da olsalar, Malatya’nın değerlerine sahip çıktılar. Birliğimizin beraberliğimizin bozulmaması dileğiyle iftara katılan herkese teşekkür ediyorum. İçinizde bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Malatya’yı temsil etmekten, Malatya’nın milletvekili olmaktan büyük onur duyduğumu belirtiyor, her şeyin güzel olması dileğiyle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

MALATYALILAR YAPI TAŞIDIR
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Liderimiz Devlet Bahçeli beyin selamlarını getirdim, muhabbetlerini getirdim, sevgilerini getirdim. Malatyalı dediğimizde birinin bacasından duman tütüyorsa, diğerinin bacasından duman tütmüyorsa, bacasından dumanı tüten uyuyamaz. Biri açsa, diğeri toksa, tok olan uyuyamaz. Ben biliyorum ki Malatyalılar sadece Ramazan’da değil, 365 gün el ele verirler. Birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ederek, fakiri fukarayı gözetlemeyi bir kenara bırakın korumayı o ruhla yaparlar. Her toplantıya geldiğimizde alnımız açık, göğsümüz açık kendi evimize yuvamıza geliyoruz. MİAD’ımızın başkanı Yunus Akdaş abimize çok teşekkür etmek istiyorum. Yine aynı şekilde kıymetli Malatyalı abilerime, kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Hepsi bizim için çok kıymetli. Ben şuna vurgu yapmak istiyorum. Ülkemizin geleceği için her bir Malatyalı yapı taşıdır. Her bir Malatyalı sadece Malatya’da değil, ülkemizin dört bir yanında mutlak ve mutlak üretendir. Üretmeyle birlikte ülkemizi geliştirendir. Bundan sonrası için daha fazla el ele vereceğiz. Özellikle o kötü günlerden sonra, darbe girişimi gecesinden sonra sadece o günden sonra değil her zaman el ele verdik belki ama bundan sonra ülkemizin geleceği için, güçlü Türkiye hedefi için daha da fazla ele ele vermemiz gerekiyor. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Ve diyorum ki, her şey daha güzel olacak” açıklamalarında bulundu.

MALATYALILAR DÜNÜ UNUTMAZ
AKP İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, “Malatya’dan buraya hayata tutunmak için geldiniz. İstanbul’da değerli hemşerilerimin her biri değer kattınız, ürettiniz. Ülkemize değer kattınız. Ne zaman ülkemize, milletimize birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunda Malatyalılar ülkenin, vatanın birlik ve beraberliğinden yana tavır aldılar. O yüzden değerli vekillerin her biri güzel şeyler söylediler. Malatyalılar asla vefasızlık yapmazlar. Malatyalılar dünü unutmaz, bugünü unutmaz, yarına dair umutlarını söndürmezler. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

UFKUNUZA YETİŞMEYİ HEDEFLİYORUZ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, “Aynı şekilde çok önemli işadamları da yetişti. Sizlerle de gurur duyuyoruz. Bir tek ipiyle gelerek, şu an holding sahibi olan hemşerilerimiz çok ciddi işleri başardılar. Malatyalı olarak da Malatya’da ticaret ve sanayi odası olarak sizlerin vizyonuna yetişip, Malatyamızı da sizlerin ufkuna yetiştirmeyi istiyoruz. Bir Antep, bir Kayseri gibi ilerletip, gayret gösterip, sanayileşme devrimini tamamlamak istiyoruz. Sizlerin ciddi desteklerinizi bekliyoruz. Umut ediyoruz ki, MİAD başkanımızla ciddi istişareler içindeyiz. Malatyamızı bir adım daha ileri atarsak, geliştirirsek bizler için gurur verici olacak. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAYISI BİLİMSEL ÇALIŞILACAK
Malatya’ya kurulan ikinci üniversite olma özelliği taşıyan Turgut Özal Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut da iftar programına katıldı. Prof. Karabulut, “Malatya’nın artık ikinci bir üniversitesi var. Cumhurbaşkanımıza ve Malatya milletvekillerimize bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkürler. Bundan sonra MİAD ailesi olarak sizlerin desteğini bekliyoruz. Özellikle kayısıyı bilimsel anlamda çalıştırabileceğimiz, bir ziraat fakültemiz ve 8 meslek yüksek okulumuz var. Bu anlamda sizlerin desteği bizlerin de bilimsel anlamda çalışması gerekiyor. Malatya Turgut Özel Üniversitesi’ne sizleri de bekliyoruz. MİAD ailesini orada da görmek istiyoruz” diye konuştu.

GÜÇLÜ İLETİŞİMİMİZ SÜRMELİ
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay da iftar programında bir konuşma gerçekleştirdi. 17 Nisan tarihinde ikinci konukevinin açıldığını belirten Prof. Kızılay, bir önceki konuk evinde 352 bin misafir ağırladıklarını söyledi. Prof. Kızılay, “1 ay önce de ikinci konukevimiz, yine MİAD’ın organizasyonuyla hayata geçti. Her zaman desteğinizi bekliyoruz. MİAD, teknokentte, konukevinde ciddi destekler veriyor. Tüm MİAD ailesine şükranlarımı sunuyor, bundan sonra da güçlü iletişimimizin sürmesini diliyorum. Konuk evine gelen vatandaşların orada kalabilmesini sağlamak için hayata geçirilen ‘Askıda oda’ projesine, tüm Malatyalı işadamlarının desteklerini sürdürmesini önemle istirham ediyorum” diye konuştu. Ramazan ayının bereketli geçmesini dileyen Prof. Kızılay, İslam aleminin hayırlısıyla bayrama ulaşmasını temenni etti.

BİNALİ ABİ’NİN SELAMINI GETİRDİM
Kendisi de bir Malatyalı olan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “ Birkaç ay önceki programımızda yine bu salondaydık. Malatyalı hemşerilerimizden seçime gireceğimizi ve şahsım adına destek talebinde bulunmuştum. Ben buradan bu vesileyle değerli hemşerilerime seçimlerde bizleri yalnız bırakmadıları için, bu destek sayesinde İstanbul’da oy farkı en yüksek belediyelerden biri olduğumuz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bizler de hemşerilerimizle ortak hareket etmeyi, ortak projeler yürütmeyi, ortak organizasyonlarda bulunmayı her zaman hedefleyeceğiz. Biz yine hep beraberiz, birlikteyiz. Buradan bunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle biz üstümüzde kalmasın, Binali abinin selamını getirmiş olalım” diye konuştu.

BU YIL 14,5 MİLYON İNSANA YARDIM ULAŞACAK
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Öncelikle bizi Ramazan iklimine ulaştıran, bu sofralarda orucumuzu açmamızı nasip eden Cenabı Hakka hamd ediyoruz. Sıhhatle orucumuzu açtık, inşallah nicelerine erişmeyi Cenabı Hak nasip eylesin. Oruç ve Ramazan paylaşma ayı, yoksulun halini anlama ayı. Biraz da paylaşma ayı. Bizler Anadolu’nun insanları, Türk milleti olarak, tarihin çok uzun yıllarından beri bu hasletimizi geliştirerek büyüyoruz. Türk Kızılayı 150 yaşında. Bu yıl 150’inci kuruluş yıldönümüzü kutladık. Dünyadaki Kızılay ve Kızılhaç’ları arasındaki ilk üç kurumdan birisiyiz. Sizlerin desteğiyle, dünyanın en önemli üç büyük insani yardım kuruluşundan birisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Geçen yıl 23 milyon insana insani yardım ulaştırdık. Bu yıl sadece Ramazan ayındaki hedefimiz 14,5 milyon insana yardım ulaştırmak. Ağırlıklı olarak ülkemizde bu yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Ben bir Malatyalı hemşeriniz olarak, sizi oralarda temsil etmeye çalışıyorum. Aynı zamanda bir hemşerinizin Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu Avrupa ve Orta Asya Başkanı olduğunu da bilmenizi istiyorum. MİAD’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na birlikte ağız tadıyla ulaşmamızı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 05:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER