MASKİ Yağmur Suyu Hatlarını Temizleniyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte meydana gelebilecek su baskını olayları yaşanmaması adına Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.

MASKİ Yağmur Suyu Hatlarını Temizleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte meydana gelebilecek su baskın ve taşkınlara tedbir almak amacıyla Malatya genelinde mazgal (Yağmursuyu Kovaları) temizliklerini sürdürüyor. MASKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından şehir genelinde yürütülen mazgal temizliği çalışmalarıyla, meydana gelebilecek su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

KARATAŞ: YILDA İKİ KEZ YAPILIYOR

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, il geneli başta olmak üzere ilçelerde bulunan mazgalların temizliğinin yapılmaya başlandığını kaydederek, alt yapının sorunsuz çalışması için tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını aktardı. Karataş, “İlkbahar ve Sonbahar aylarında yılda iki kez mazgal temizliği yapıyoruz. Altyapının sorunsuz çalışması, yollarda meydana gelebilecek tahribatın önlenmesi ve en önemlisi can güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmalarda su baskınlarına karşı önlem alınması amaçlanıyor. Yağmur suyu hatlarının tıkanmasına neden olan çöp, moloz, kum, çakıl, yaprak ve atıkların mazgalların kaldırılarak temizlenmesiyle birlikte hattın sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanıyor. Düz cadde ve sokaklardaki hatlarda eğim olmadığından dolayı daha çabuk tıkanma yaşandığından temizlik çalışmaları diğer hatlara göre daha sık gerçekleştiriliyor. Periyodik olarak yapılan çalışmaların yanında yoğun yağışlarda meydana gelen ani su baskınlarında da ekipler anında müdahale gerçekleştiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın Malatya genelinde sorunsuz bir alt yapı için talimatları olmuştu. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Görev tanımımız çerçevesinde vatandaşlarımızın rahatlığı için ekiplerimiz sahada çalışmaktadır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER