Marasalı 'Malatya Kısır Çekişmelerden Kurtulmalıdır'

Hem iç politikada hem de dış politika da yoğun bir gündemin içindeyiz.Uzun bir süre gündemimizi meşgul eden İstanbul seçimleri nihayete erdi.

Marasalı 'Malatya Kısır Çekişmelerden Kurtulmalıdır'

Hem iç politikada hem de dış politika da yoğun bir gündemin içindeyiz.Uzun bir süre gündemimizi meşgul eden İstanbul seçimleri nihayete erdi.

Bu seçim bir kez daha göstermiştir ki halk kimden gelirse gelsin dayatmaya gereken cevabı vermektedir.Bu seçimde Saadet Partisi’nin kazancı kendisine atılan iftiraların bizzat atanlar tarafından,temizlenmesi ve özür dilenmesidir.

Saadet Partisi’ni HDP ile işbirliği yapmakla suçlayanlar bir Belediye Başkanlığı için terör örgütü elebaşının,ricası olarak mektup yazdırtmışlardır.

KARŞIMIZDA YEPYENİ BİR TÜRKİYE VAR

Bundan sonra açık bir şekilde görülüyor ki, gerilim ve kutuplaşma siyaseti bu ülkede kazandırmayacaktır.Toplum gerilimden, gayri ahlaki davranışlardan, adaletsizlikten bıkmış durumdadır.Vatandaş bu seçimlerde ben sizin söylediğinize itibar etmiyorum dedi.

Biz bu kutuplaştırma siyasetinin ortadan kalkması gerektiğine inanıyoruz.
Kamplaşmanın yerini kucaklaşmaya bırakması elzem bir hal almıştır.
Gerilim ve kutuplaşmadan beslenen siyaset ülkemize açık bir şekilde zarar vermektedir. İstanbul seçimlerinin bu manada ortaya koyduğu en büyük ders kanaatimizce budur.Bunları yaparsanız sizi kimse ayakta tutamaz.

SEÇİMLER GERİDE KALDI ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ

2023'e güçlü bir ülke olarak girmek istiyorsak, önce barışı güçlendirmek zorundayız. Milletimiz ve ülkemiz son 16 yılda yapılan 17 seçimle ciddi manada yıpranmıştır.Bundan sonra önümüzde 2023 yılına kadar seçim görünmemektedir. Şimdi bizim üzerimize düşen 2023 yılına kadar bu ülke için ne yapabiliriz, sorunlarımızı nasıl çözeriz oturup bunu konuşmak ve çözüm yolları bulmaktır. Çok acil bir şekilde asıl gündemlerimize odaklanmak zorundayız. Burada ülkemizin şuan acil çözülmesi gereken birkaç sorununu hatırlatmak istiyorum;

EKONOMİ ALARM VERİYOR

Bugün içinde bulunduğumuz en önemli sorunlardan birisi karşı karşıya olduğumuz ekonomik krizdir.

-İşsizlik %14.1 ile toplam 4 milyon 444 bin kişiye ulaştı

-Bugün her 4 gençten birisi işsiz eğer böyle giderse 4 gençten 1’i zor iş bulacak!

-İğneden ipliğe temel ürünlerin çoğuna zam geliyor, çarşı pazarda hissedilen enflasyon %60 civarında

Bu hafta zam gelen bazı ürünleri zikretmek istiyorum;

         çay’a %15

         Şeker’e %16

        Elektriğe % 15

Mazot’a 22 kuruş zam geldi.Bu tablo çok açık bir şekilde ekonomimizin alarm verdiğini gösteriyor.Biran önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz.Biz her zaman diyoruz, yatırım öncelenir israf önlenirse bu krizi aşmamız mümkün olacaktır… Köprüler yollarla, Yolsuzluk israfla ekonomi yükselmez. Bunlarla itibarımız yükseliyor derseniz itibarınız yerle bir olur Yine seçim öncesinde gereksiz yatırımları durduracağız dedik bizi hainlikle suçladılar. Kendileri seçimden sonra yapılan sarayları değil Akkuyu Nükleer Santral gibi önemli bir yatırımı durdurma kararı aldılar.

DIŞ POLİTİKA

Ülkemizin bir başka önemli gündemi ise dış politikada yaşanan gelişmelerdir. Bakınız Suriye meselesi iktidarın ynalış kararları ile bu noktaya geldi meseleler. Şimdi Kudüs’te İsrail ABD Rusya Suriye için bir araya geliyor Türkiye toplantıda yok. Bunların sebebini başlangıçtan beri söyledik bu politika yanlış. Bunun için Türkiye’nin dış politikasında çok ciddi ince ayarlara ihtiyacı var. Bu sebeple çevremizde yaşanan bu hassas meselelere bi taraf kalmamız söz konusu olamaz. Muhakkak İİT harekete geçirilmeli, D8 konusunda ciddi adımlar atılmalıdır. Bunun yanı sıra S400’lerin alımı konusunda ise asla taviz verilmemeli Ulusal egemenlik ve bağımsızlığımız kimsenin tekeline bırakılmamalıdır. İdlib meselesi de önümüzde hızlıca çözülmeyi bekleyen bir başka önemli husustur. Bu konuların yanında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs Meselesi de acilen ciddiyetle ele alınması zorunlu olan konulardır.

ADALET

Ülkemizde son yıllarda en çok yara alan kurumların başında adalet gelmektedir. İnsanlarımızın ne yazık ki adalete olan güveni sarsılmıştır. On binlerce insanın suçlu suçsuz demeden KHK ile işlerinden atılması Gibi birçok konu bugün adaleti sarsmıştır. Adalet 'ben karar verdim herkes uymak zorunda' diyerek tesis edilemez. Güçlünün korunduğu mazlumun ezildiği bu sistem ile Türkiye’nin güçlenmesi mümkün değildir. Adaleti ayakta tutmalıyız ki devlet ayakta kalsın İşte acil olarak çözmemiz gereken sorunlar bunlardır Buradan iktidar ve muhalefete sesleniyorum bir araya gelmeli bu sorunları çözmenin yollarını konuşmalıyız!

MALATYA GÜNDEMİ

Seçilen Belediye Başkanı göreve başladıve yaklaşık olarak 3 ay gibi bir süre de geçti. 3 ay içerisinde bizim konuştuğumuz konular eski ve yeni çatışması Eski ve yeni çatışmasının bir köşeye bırakılması lazım. Geçmişte olan oldu Seçilen Belediye Başkanımıza şunu hatırltmakta fayda var. Sizde aynı belediye’nin yönetim kadrosundaydınız. Yani bu kadar borçlanma yapılırken, Ayda bir kere meclis toplantısında, bir yahut birkaç defa partide bir araya gelip kararlar alıyordunuz ve uyguluyordunuz. Seçim öncesinde borcum yok ifadesinin gerçeği yansıtmadığı Battalgazi Belediyesi’nin daha ilk oturumunda 25 milyonluk acil borçlanma yetkisi istemesi Ve 130 trilyon gibi dev bir borcun Battalgazi’de Osman Bey’in sırtına yüklenmiş olması Bizim söylemiş olduğumuz şeylerin doğruluğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Seçim öncesinde ne söylediysek, seçim sonrasında abilerimiz aynı şeyleri itiraf ettiler Bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı.

Dolayısıyla eski yeni çatışması bir tarafa bırakılmalı Malatya’nın acil problemleri sıraya dizilerek bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bunların başında da Malatya’nın ekonomik sıkıntısı ve vasıflı insan göçünün durdurulması gelmektedir. Bu konunun belediyenin yapacağı çalışmalarla çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Yine tasarruf yapacağız adı altında personelle uğraşılması, personelin hak ediş kazanımlarının ellerinden alınması, 4-5 bin lira maaş alan insanlara asgari ücret teklif edilmesi Sadece ve sadece verimsizliği getirir, tasarrufu getirmez. En büyük verimsizlik insan israfıdır. İnsan israfı da en büyük israftır. Bunun gibi basit çözüm yolları yerine bir an önce para getirecek, gelir getirecek unsurların önünün açılması gerekir. Belediye bu şekilde ayağa kalkar, bu borçlar bu şekilde ödenir. Kısır çekişmelerle ne borçlar ödenir ne de sorunlar çözülür.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2019, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER