Malatyalı Emre Büyükyıldırım şehit düştü

 Malatya Yazıhan nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Emre Büyükyıldırım Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerce  yapılan füze saldırısı sonucu şehit düştü.

Malatyalı  Emre Büyükyıldırım şehit düştü

Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerce yapılan füze saldırısı sonucu sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir ile Uzman Onbaşı Emre Büyükyıldırım şehit oldu. Malatya Yazıhan nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Büyükyıldırım'ın Salı günü Malatya’da toprağa verileceği öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Hakkari-Çukurca’da 20 Temmuz 2020 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ATAK helikopterlerimiz, SİHA’larımız ve ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Uzman Onbaşı Emre Büyükyıldırım ile birlikte aynı saldırıda ayrıca Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'de şehit düştü.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER