Malatya’da Saat19.23’te Havai Fişek Gösterisi Düzenlendi

Malatya’da Saat19.23’te Havai Fişek Gösterisi Düzenlendi

Vali Aydın Baruş, Cumhuriyet'in ilanının 97. yılı kutlamaları çerçevesinde Kernek Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mehteran konseri, ışık ve havai fişek gösterisinin yapıldığı programa katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşu 1923 tarihineithafen saat 19.23 de ilimizin birçok farklı yerinde havai fişek gösterisinin yapıldığı ve Kernek Mahallesinde Mehteran konserin düzenlendiği programa Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediyesi BaşkanıSelahattin Gürkan ve vatandaşlar katıldı. 

Büyükşehir Belediyesi BaşkanıGürkan’ın selamlama ve program açılış konuşmasının ardından Vali Baruş yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet bizim en büyük değerimiz. Çünkü Cumhuriyet çok büyük fedakârlıklarla, atalarımızın canlarıyla kanlarıyla kuruldu.  1910'lu yılların başında Osmanlı İmparatorluğu on yılı aşkın sürecek bir harp sürecine girdi. Balkan Harbi, 1. Dünya Harbi ve arkasındanyurdumuzu istila etmek isteyen sömürgecigüçler.Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde varlık yokluk savaşında yurdumuzun dört bir tarafındanülkemize saldıran, vatanımıza kast eden tüm düşmanlara karşı bir ve beraber olduk, bu ülkede yaşayan tüm insanlarla birlikte.
Değerli kardeşlerim Kurtuluş Savaşı'nın ruhu üç noktada toplanır.Bir vatan,vatan Türkiye'dir. 1000 yıldır bu topraklarda atalarımız bu vatanın bir karış toprağını dahi korumak için her türlü fedakârlığa katlanmıştır ve bu vatanı düşmana çiğnetmemek için atalarımız canlarını verdiler, kanlarını ortaya döktüler.Vatan bizim için çok kutsal, vatan bizim herşeyimiz, üzerinde durduğumuz, ekmeğini yediğiniz ve çocuklarımıza miras bıraktığımız.İkinci değer bu vatanın her karış toprağında dalgalanan şanlı bayraktır, al yıldızlı al bayraktır.Al yıldızlı al bayrak vatanın bağımsızlığının simgesidir. Çünkü bu bayrak topraklarımız üzerinde dalgalanmadığı zaman bu topraklara vatan diyemeyiz. Üçüncü değerimiz ezandır. Ezan bizim kutsal değerlerimizin simgesidir. Minarelerimiz den 5 vakit ezan okunmadığı zaman bu vatanın vatan olmayacağını atalarımız çok iyi biliyordu. İşte bu kutsal değerleri savunmak için ve milletimizin esaret altına alınmasını önlemek için bu Kurtuluş Savaşı verildi ve bu Kurtuluş Savaşını Atatürk'ün önderliğinde milletimiz ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birlikte verdi.Ardından kurulan Cumhuriyet yeni bir devletin doğuşunu müjdeledi. Biz tarih boyunca büyük devletler kurduk.Ama ne zaman devletlerimiz zor duruma düşse o devletleriniçerisinden başka büyük devlet çıkarabildik. Onun için Cumhuriyetin diğerini çok çok iyi bilmemiz lazım. 97 yıldır atalarımız, bizden önce yaşayan büyüklerimiz Cumhuriyeti yaşatmak, muhafaza etmek için ve bu ülkeyi ileriye götürmek için büyük mücadeleler verdiler. Bu gün 97. yılında olan gurur duyacağımız bir Cumhuriyet var. Bu gün adaleti ve hakkı haykıran büyük bir ülke var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hakkın ve adaletin temsilcisi olan bir millet var. Bunun için bu devletin, bu milletin, bu ülkenin kıymetini çok iyi bilelim.  Çok iyi çalışalım değerlerimize sahip çıkalım ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakalım.
Değerli kardeşlerim bildiğiniz gibi bu yıl pandemi süreci nedeniyle Cumhuriyet kutlamalarımızı her zamanki gibi yapamadık. Ancak bugün burada bu akşam Kernek Mahallesi'nde insanlarımızın bu ilgiyi göstermeleri bizi gururlandırdı, mutlu etti.Sizlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Malatya olarak salgın sürecinde zor günler yaşadık ve bu zor günler halen devam ediyor.Lütfen maskelerimize, sosyal mesafelerimize dikkat edelim.Yakınınızı, kendinizi koruyabilmek için bu kurallar çok çok önemli.  Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlarken iyi akşamlar diliyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER