MALATYA TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ sosyal konut projesi için yeni açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Peki, Malatya ve 81 ilde yapılacak olan TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, o detaylar.

MALATYA TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ başvuru şartları ve tarihleri için yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, 'TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz.' demişti. TOKİ sosyal konut projesi için yeni açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Peki, TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, o detaylar.

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor. Ev sahibi olanlar ve yatırım amacıyla katılım sağlamak isteyenler ise TOKİ 81 ilde sosyal konut projesine katılım sağlayamayacak." dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2022, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali kılıç
Ali kılıç - 2 yıl Önce

Ne zamann

sadettin günana
sadettin günana - 2 yıl Önce

ben 3 sefer başvuru yaptım istanbulda çıkmadı ama memleketim malatyada çıkarsa çok sevinirim

SIRADAKİ HABER