Köln’e MAFSAD’dan Çalışma Ziyareti

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD üyeleri, Almanya Köln’de bulunan Fotoclub City Treff adlı fotoğraf derneğine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Köln’e MAFSAD’dan Çalışma Ziyareti

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD üyeleri, Almanya Köln’de bulunan Fotoclub City Treff adlı fotoğraf derneğine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından hazırlanan, T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında desteklenen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Arapgir Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen Come and Join Us/Gel Katıl Bize adlı AB projesi çerçevesinde MAFSAD üyeleri Almanya’nın Köln kentinde faaliyet gösteren Fotoclub City Treff adlı derneği ziyaret edip yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

MAFSAD’tan sekiz kişinin katıldığı çalışma ziyareti toplam 5 gün sürdü. MAFSAD Başkan Yardımcısı Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada AB Başkanlığının desteğiyle Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında finanse edilen Come and Join Us/Gel Katıl Bize adlı proje çerçevesinde Almanya’nın Köln kentinde bulunan Fotoclub City Treff adlı derneği ziyaret ettiklerini, çalışma ziyareti kapsamında ev sahibi derneğin merkezinde MAFSAD üyesi Güray Kuzu’ya ait “Arap Atları” ve “Bakırcılar Çarşısı” adlı iki gösteri ve yine MAFSAD üyesi Bayram Ayhan’a ait “Tütün” ve “Kayısı” adlı iki gösteri olmak üzere toplamda dört adet fotoğraf gösterisi yaptıklarını, bu gösterilerin Alman katılımcılar tarafından oldukça beğenildiğini belirtti. Daha sonra ev sahibi derneğin fotoğraflarının gösterildiğini belirten Konuk, her iki derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını, olumlu uygulamaların transfer edilerek özelde Malatya’ya ve genelde de Türkiye’ye yayılması için çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan yaptığı açıklamada çalışma ziyareti kapsamında Come and Join Us/Gel Katıl Bize adlı AB Projesi hakkında Alman katılımcılara bilgi verdiklerini, ayrıca MAFSAD ve Malatya hakkında da bilgi paylaştıklarını söyledi. Ev sahibi dernek üyelerinin bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını, çok mutlu olduklarını ve kendilerini her yıl düzenlemiş olduklarını Uluslararası Fotokampa davet ettiklerini belirtti. Başkan Orhan, Almanya dernek ziyaretinin kendileri için farklı bir deneyim olduğunu ve bu tür derneklerin ortak projeler yürütebileceklerini, ev sahibi derneğin de bu düşüncesine olumlu yaklaştığını ifade etti.

Fotoclub City Treff hakkında bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Klaus W. Kuck, MAFSAD’ın gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ve ayrıca yapmış oldukları fotoğraf gösterilerinin çok etkileyici olduğunu belirtti. Projeyi finanse eden AB Kurumlarına ve MAFSAD yetkililerine teşekkür eden Başkan Kuck 2020 yılında Uluslararası Fotokampa dernek olarak katılmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 05:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER