Keskin’den Kavuk’a ziyaret; “Ahde vefa Ahiliğin temelidir”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Evren, Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, Ağaç sanatkarları Odası Başkanı Mahmut Kavuk ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Ergöç ile birlikte geçmiş dönemlerde esnaf kurumlarında görev yapan, esnaf projelerinde yer alan Yeşilyurt eski belediye başkanı Mehmet Kavuk’u evinde ziyaret ederek, sohbet etti.

Keskin’den Kavuk’a ziyaret; “Ahde vefa Ahiliğin temelidir”

MESOB Başkanı Keskin, ahde vefanın, büyüğe saygının, geçmişi yad etmenin ahiliğin temel prensiplerinden birisi olduğunu belirterek, “Mehmet Kavuk, hem Malatya’nın, hem de Yeşilyurt’un çok değerli bir büyüğüdür. Kendilerini evinde ziyaret edip sohbet etmek istedik. Esnaf teşkilatlarının ilk kurucularındandır. Uzun yıllar esnaf kuruluşlarında görev almıştır. Esnafımızın Ahi Babasıdır. Ahilik kültüründen gelen bir büyüğümüzdür.  Biz her zaman önerilerinden ve tecrübelerinden faydalandık. Esnaf teşkilatının içinde büyüyen, esnafın gelişmesi için mücadele eden Mehmet abi bize her zaman, ‘Bir birinize karşı saygıyı kaybetmeyin, birbirinizi takip edin, birbirinizi büyütün, yeri geldiği zaman da birbirinize devredeceksiniz’ diyordu.  Esnaf teşkilatı içinde yetişerek tüccar ve sanayi olan Mehmet Kavuk, memleketimize önemli hizmetleri ve katkıları olmuştur, kendilerine sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Evren’de Mehmet Kavuk ile sanayi sitesinde dükkan komşuluğu yaptıklarını aktararak, “Sanayi sitesinde, esnaf odalarında önemli hizmetleri oldu. Kendilerine sağlık diliyorum” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden Mehmet Kavuk, “Gelen misafirlerim yabancı değil, çünkü hepimiz bir aileyiz. Bu ailemizi koruyup kolluyorlar. Teşekkür ediyorum, işlerinde başarılar diliyorum. Malatya’da 1960’lı yıllardan beri görevlerimiz oldu, arkamızdan sıkıntı bırakmadık. Allah razı olsun, bugün de emanet ettiğimiz insanlar esnaf kuruluşlarını güzel yönetiyorlar, ellerine sağlık. Ziyaret için tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Keskin ve beraberindeki başkanlar Mehmet Kavuk ile uzun süre sohbet ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER