Kernek Karagözlüler Camii İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapılan Kernek Cami, yıkıldıktan sonra yerine torunu Nüvit Karagözlü tarafından yenisi yaptırılırken, Malatya'nın en güzide alanlarından olan Kernek Meydanı, Kernek Karagözlüler caminin tamamlanmasıyla daha güzel bir görünüme kavuşacak.

 Kernek Karagözlüler Camii İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapılan Kernek Cami, yıkıldıktan sonra yerine torunu Nüvit Karagözlü tarafından yenisi yaptırılırken,  Malatya'nın en güzide alanlarından olan Kernek Meydanı, Kernek Karagözlüler caminin tamamlanmasıyla daha güzel bir görünüme kavuşacak.

27 Ekim 2018 tarihinde temeli atılan yeni Kernek Karagözlüler Cami inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.  Devlet desteği olmadan yapımına başlanan Kernek Karagözlüler Cami hayır sahibi iş adamı Nüvit Karagözlü tarafından yaptırılıyor.

Birinci minare önceden tamamlanmıştı, ikinci minarenin ise kaba yapımı devam etmekte. Cami inşaatında daha önce orta kubbe, kemer betonu ve büyük kubbenin yapımı tamamlanmış olup Caminin sıva yapımına geçilmişti. Gerek konumu gerekse mimarisiyle güzel bir görüntü oluşturacak olan Kernek Karagözlüler Cami inşasından bölge halkı oldukça memnun.

AYNI ANDA 4 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Büyük bir titizlikle yapımı süren inşaat aşamasındaki Kernek Karagözlüler Cami içinde Suudi Arabistan'ın bir çok bölgesinde bulunan camilerde olduğu gibi hem bayanlar hemde erkekler için duş alma yerlerinin bulunması dikkat çekiyor. Malatya'nın en merkezi camilerinde bile 4 bin kişinin bir arada namaz kılamadığı düşünülürse, 4 Bin kişinin birlikte namaz kılabileceği bir kapasiteye sahip olacak olan Cami, bu yönüyle de bölge için önemli bir işleve sahip olacak.

Malatya'lıların ibadetini yapabileceği Kernek Karagözlüler caminin en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılması düşünülüyor.

FOTO: Kernek Karagözlüler Cami Maketi, Eski Hali, Temel Atma 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2019, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER