İtalya Devlet Kanalı Rai 3'te Battalgazi ve Malatya Tanıtıldı

İtalya’nın devlet kanalı Rai 3'te Kilimangiaro adlı belgesel programında Malatya’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine yer verildi.

İtalya Devlet Kanalı Rai 3'te Battalgazi ve Malatya Tanıtıldı

Dünyanın farklı ülkelerinden tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin tanıtıldığı programda çekimler sırasında drone ve at da kullanılıyor. 

09-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün koordinasyonunda çekimleri gerçekleştirilen belgeselin sunuculuğunu ve program yazarlığını Nicola Mastronardi yürütüyor. İtalyan çekim ekibi Eski Malatya merkezi, Karakaya Baraj Gölü kıyısı ile civardaki kayısı bahçeleri, şehir merkezindeki Yeni Cami, Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı, Arslantepe Höyüğü, Sultansuyu Harası, Darende Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba ve Tohma Kanyonu ile Levent Vadisi'nde çekimler gerçekleştirmişti. Belgesel 9 Şubat 2020 akşamı Türkiye saatiyle Rai 3’te 19.20’de yayınlandı. Malatya’nın yer aldığı bölüm “Fırat: Kadim Nehir” başlığıyla yayınlandı. 

Programda Malatya’nın yanı sıra Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’den görüntüler yer aldı. 

Ekip, Malatya’ya gelmeden bir yıl önce Patagonya (Şili ve Arjantin) Bölgesi ile  İskoçya, Girit Adası   (Yunanistan) ve Kapadokya’da bir program yapmış ve bu program İtalya’da En İyi Belgesel ödülüne layık görülmüştü.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER