'İstiklal Marşımız Vatan Sevgisini Anlatan Eşsiz Bir Eserdir'

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti'nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan büyük bir kahramanlık destanıdır.” dedi.

'İstiklal Marşımız Vatan Sevgisini Anlatan Eşsiz Bir Eserdir'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajında; “ Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bundan 99 yıl önce Milli Şairimiz, vatanperver Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız, kabulünden sonra da dalga dalga yurdun dört bir yanına yayılarak, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
Milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eser olan İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabulünün 99.yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u  ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER