'Hemşerilerimizin Sağlığı Herşeyden Önemlidir'

Yeşilyurt Belediyesi, İlçenin Her Noktasında Ücretsiz Maske Dağıtıyor

'Hemşerilerimizin Sağlığı Herşeyden Önemlidir'

Koronovirüs (KOVİD-19) salgınıyla mücadelede çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüren Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kurduğu Maske Dağıtım Stantlarıyla esnaflara ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına hız verdi. Başkan Çınar, “Halkımızın sağlığı için sahada olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

ESNAFLARA MASKE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Galericiler, Mahrukatçılar ve Nakliyatçılar Sitesi ile Hal Pazarını ziyaret ederek, burada faaliyet gösteren esnaflara ücretsiz maske ile 14 altın kuralın yer aldığı el broşürlerini dağıttı.

“ÇINAR BAŞKANI VE EKİPLERİNİ KUTLARIM”

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Yeşilyurt Belediyesinin koronavirüs salgınına karşı halkı bilinçlendirmek ve maske kullanımını teşvik etmek adına yaptığı hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade edip, ilçenin farklı bölgelerinde bulunan esnaf sitelerini tek tek gezerek esnaflara maske dağıtan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile personellerine bütün esnaflar adına teşekkürlerini sundu.

“HİJYEN VE SOSYAL MESAFEYE UYARAK BU ZORLU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”

Koronavirüs ile mücadelede etkin bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaşanılan zor ve sıkıntılı günleri el ele vererek, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek atlatacaklarını belirtti.

“AMACIMIZ; HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Vatandaşların sağlığını korumak adına 7/24 çalıştıklarını ifade eden Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak ülkemizde görülen ilk koronavirüs tanısının ardından ilçemizde gerekli bütün önlemleri aldık. Bizim tek önceliğimiz; halkımızın sağlığıdır. Ekiplerimiz 7/24 mesai yaparak ilçemizin her noktasında dezenfektan çalışması yapmaktadır.  Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımıza da ulaşarak alışverişlerinde de yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bölgelerde halkımızı ve esnaflarımızı sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu konusunda uyarıyoruz.  Bu ciddi vakayı hep birlikte atlatmaya çalışacağız. Alınan ciddi önlemler neticesinde ülkemizde vaka ve iyileşen hasta sayısında azalmanın olması hepimizi sevindirmektedir. Ancak asla rehavete girmeden, kurallara aynı ciddiyetle uyarak bu süreci atlatmalıyız. Bunun içinde vatandaşlarımızın gerekli hassasiyet göstermelerini özellikle istirham ediyorum. Bu zor günlerde tüm gücümüzle vatandaşımızın yanında ve destekçisi olmaya devam ediyoruz. Özellikle dünyada maske savaşlarının yaşandığı bu dönemde ülkemizde maske sorunu asla yaşanmadı. Bizlerde Yeşilyurt Belediyesi olarak bazı fabrikalarda üretimi yapılan maskelerimizi ilçemizin farklı noktalarına kurduğumuz Maske Dağıtım Stantlarıyla aracılığıyla esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmaya devam ediyoruz. Pazarlarda, marketlerde, toplu taşıma araçlarında artık maske takmak zorunlu hale geldi. Vatandaşlarımızdan da zorunlu hallerde dışarı çıktıklarında maske takmalarını özellikle istiyoruz. Amacımız; koronavirüse karşı maske kullanımını teşvik etmek ve bilinçlendirmektir. Maske dağıtımlarımıza desteklerini esirgemeyen Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımızla birlikte ilçemizin farklı noktalarında faaliyet gösteren esnaflarımızı ziyaret ederek maske ve Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı 14 kuralın yer aldığı el broşürlerini teslim ettik. Tabii ki bu salgında kişisel hijyen, koruyucu ekipman ve sosyal mesafe oldukça önemlidir. Esnafımıza bu konuda uyarılarımızı da yaptık. Alınan tedbirlere uyar, kendimizi izole edersek salgının büyümesinin önüne geçeriz. Bu nedenle kendimiz ve sevdiklerimiz için tedbirlere uyalım, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Devlet ve millet olarak el ele vererek bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız.” diye konuştu.
Esnaflarda, halk sağlığına verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER