Hayvancılığa Yüzde 50 Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl hayvan alımı veya ahır yapacak çiftçilere, GAP, DAP, DOKAP ve KOP desteklemeleri kapsamında desteklenen illerde yüzde 50 hibe desteği sağlayacak.

Hayvancılığa Yüzde 50 Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl hayvan alımı veya ahır yapacak çiftçilere, GAP, DAP, DOKAP ve KOP desteklemeleri kapsamında desteklenen illerde yüzde 50 hibe desteği sağlayacak.

Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Malatya’nın da aralarında bulunduğu illerde bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasının desteklenmesine 20 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan tebliğin Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje Uygulama Rehberi de Tarım Bakanlığınca yayınlandı.

Bu karar kapsamında, Türkvet sistemine göre işletmesi en az 1 yıldır aktif olan yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl tadilatı veya yapımı, makine alet ve ekipman ile damızlık koç/teke/boğa alımına hibe desteği verilecek.

Başvurular 11 Mart -19 Nisan arasında

2019  -2023 yılları arasını kapsayacak olan hibe desteği programı için başlayan başvuruları 19 Nisan’a kadar kabul edilecek.

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada programa ilişkin şu bilgiler verildi:

“Yeni ahır/ağıl inşaat yatırım başvuruları İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Damızlık koç/teke/boğa başvuruları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

2019 yılına ait başvurular 11 Mart-19 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bakanlık, gerekli gördüğü takdirde başvuru süresini uzatabilir ya da yıl içerisinde yeniden başvuru çağrısı yapabilecektir.

 UYGULANACAK YATIRIM KONULARI                      HİBE ORANI (%)

İNŞAAT

Yeni ahır/ağıl yapımı veya tadilatı                                        50

HAYVAN ALIMI    

Damızlık boğa veya koç-teke alımı                                        50

MAKİNE ALET ve EKİPMAN ALIMI

Gübre sıyırıcı sistemi ve süt sağım makinesi                       50

Proje kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılar detaylı bilgileri İl Müdürlüğümüz Proje Yürütme Biriminden veya www.haygem.gov.tr adresinden alabilirler.”

Bülten

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 05:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER