Hanımınçiftliği Köprüsünün yapımı tamamlandı 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Battalgazi ilçesine Karayollarınca yapılan Hanımınçiftliği Köprüsü ve bağlantı yollarının yapımının tamamlanarak hizmete girdiğini bildirdi.

Hanımınçiftliği Köprüsünün yapımı tamamlandı 

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte yapımı tamamlanan Hanımınçiftliği Köprüsünde incelemelerde bulundu. Çalık, Battalgazi kavşağı bağlantı yolu ve Hanımınçiftliği köprüsünün yapım işinin ihalesinin 2020 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini anımsatarak, köprünün yapımının kısa bir süre önce tamamlanarak hizmet vermeye başladığını ifade etti. Çalık, “Kuzey Kuşak Yolu çalışması kapsamında Hanımınçiftliği Köprüsü oldukça önemliydi. Bu köprüye ilişkin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ettik. Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmede, bu köprüyü karayollarının yapmasını talep ettik. Şu anda Hanımınçiftliği Köprüsü tamamlandı” diye konuştu. 

BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 13 KAT ARTTIRDIK

Malatya’da 2003 yılında 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 483 kilometreye çıkardıklarına dikkati çeken Çalık, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım, hem de akaryakıt ve zamandan tasarrufu sağlandığını kaydetti. Çalık, “20 yılda Malatya’nın karayollarına Ulaştırma ve Altyapı Başkanlığımız 8 milyar 229 milyon lira tutarında yatırım yaptı. 1993-2002 yılları arasında Malatya’nın toplam karayolları için 367 milyon lira harcanmış biz sadece 2021 yılında 485 milyon lira harcadık. 2003 yılında şehrimizde BSK’lı yol hiç yoktu bugün 329 kilometre var. Köprü uzunluğumuzu 9 bin 135 metreye ulaştırdık. 577 metre olan toplam tünel uzunluğumuzu ise 13 bin 595 metre artırarak 14 bin 172 metreye yükselttik” dedi.

KUZEY ÇEVREYOLU ÜZERİNDEKİ 10 ADET KÖPRÜNÜN YAPIMI TAMAMLANDI

Çalık, “Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya seyahat edenlerin kullanacağı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu'muzun 26,5 kilometresi tamamlandı ve güzergah üzerindeki bin 244 metre uzunluğunda toplam 10 adet köprü de tamamlandı. Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6.bölge hudut yoluna toplamda 20 adet kavşak yapılacak ve 5 adet kavşak yapıldı. Yine Darende yolunun 25,7 kilometresinde aşınma ve 10,8 kilometresinde ise binder çalışması gerçekleştirildi, heyelan ıslah çalışması yapıldı. Malatya Şehir Geçişi olarak belirttiğimiz İnönü Üniversitesi ile Havaalanı Kavşağı arasındaki yolun gerek onarımı, gerekse de çevre düzenlemesi işini kazanan yüklenici firmaya yer teslimi geçen Kasım ayında gerçekleşmişti, çalışmalar bu yıl bitecek. Geçen yıl stadyum kavşağının dolgu heyelanı ıslahı da tamamlandı. Tarihi Yoncalı Köprüsünün restorasyonu da bu yıl yapılacak. Hekimhan-Kuluncak yolu ve Hekimhan Batı Çevreyolu’nun 27,6 kilometresinin 21,9 kilometresi geçtiğim yıllarda tamamlanırken, yapımı devam eden 5,7 kilometresi de bu yıl bitmiş olacak. Geçtiğimiz yıl Doğanşehir şehir geçişi de tamamlanarak hizmete girdi. Yapımı devam eden 27 kilometre uzunluğundaki Pütürge ayrımı Doğanyol il yolunu da bu yıl tamamlanacak ve mevcut yol 3,5 kilometre kısalmış olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER