Hakan Bay:'Kapımız Herkese Açık Olacak'

Doğanyol ilimizin en küçük ilçesi. Ancak İstanbul’da çok sayıda Doğanyollu yaşıyor. 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin çok genç bir adayı Hakan Bay. Göreve geldiğinde çok önemli projeleri hayata geçirmek için çalışıyor. Özellikle Avrupa Birliği ve Dünya Bankasına etkili projeler hazırlayarak ilçeye güzel hizmetler yapacağını ifade ediyor. Gençleri çok önemseyen Hakan Bay işsizliğe etkili çözümler üretmek için çok önemli projeleri hayata geçirmek için gün sayıyor. Her mahalleye bir taziye evi yapmayı planlıyor. İlçeye hizmet etmek için belediyeyi bir köprü olarak kullanmayı planlamış. Nar ve çilek üretimini arttırmak ve pazarlamasını yapmak için etkili projeler geliştirmeyi hedefliyor. İlçenin tanıtımı için çilek ve nar festivali yapmayı planlıyor. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğanyol için araştırma çalışmalarını başlatmak istiyor. Detayları ise sizler için hazırladığımız röportajımızda okuyabilirsiniz.

Hakan Bay:'Kapımız Herkese Açık Olacak'

Doğanyol ilimizin en küçük ilçesi. Ancak İstanbul’da çok sayıda Doğanyollu yaşıyor. 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin çok genç bir adayı Hakan Bay. Göreve geldiğinde çok önemli projeleri hayata geçirmek için çalışıyor. Özellikle Avrupa Birliği ve Dünya Bankasına etkili projeler hazırlayarak ilçeye güzel hizmetler yapacağını ifade ediyor. Gençleri çok önemseyen Hakan Bay işsizliğe etkili çözümler üretmek için çok önemli projeleri hayata geçirmek için gün sayıyor. Her mahalleye bir taziye evi yapmayı planlıyor. İlçeye hizmet etmek için belediyeyi bir köprü olarak kullanmayı planlamış. Nar ve çilek üretimini arttırmak ve pazarlamasını yapmak için etkili projeler geliştirmeyi hedefliyor. İlçenin tanıtımı için çilek ve nar festivali yapmayı planlıyor. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğanyol için araştırma çalışmalarını başlatmak istiyor. Detayları ise sizler için hazırladığımız röportajımızda okuyabilirsiniz. 

AK PARTİ DOĞANYOL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKAN BAY:
“KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK”
Kendinizi Tanıtırmısınız?

1985 Doğanyol doğumluyum. İnönü üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 2008 yılında mezun oldum. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde vatani görevimi yaptım. Vatani görevimden sonra Türk Telekom’da Uzman Yardımcılığı olarak iş hayatına başladım. Daha sonra kamu personel seçme sınavıyla memuriyet hayatım Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya il müdürlüğünden başladı. Akabinde yine Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğünde şef olarak görev yaptım. Ardından Malatya Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü bünyesinde bulunan merkez müdür yardımcılığı ve merkez müdürlüğü görevlerinden bulundum. 2007 yılında Ak Parti Malatya il gençlik kollarında siyasi hayata başladım. İl gençlik kolları yönetiminde görev aldım. İl gençlik kolları başkan yardımcılığı görevini yaptım. Memuriyete geçmemden dolayı bu görevlerimiz sona erdi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Doğanyol Belediye Başkan adayı olmamdan dolayı 15 Kasım’dan itibaren memuriyet görevimden ayrıldım. Evli iki çocuk babasıyım. İngilizce biliyorum.

Aday adaylık süreciniz nasıl başladı süreci değerlendirirmisiniz?

İşin açıkçası bürokraside memuriyette görev aldığımdan dolayı siyasette organik bir bağınızın olmaması gerekiyor. Çalıştığımız kurum hasebi ile her kesimden vatandaşlarımızla iç içeydik. Sağ olsunlar bizleri o makamlara yakıştıran hemşerilerimiz oluyordu. Bizde böyle bir süreç olduğu zaman düşündük. Memleketimize hizmet için böyle bir yola girsek nasıl olur diye? Böyle bir yola girdik. Büyüklerimiz, partimizin ilgili mercileri bu süreçten bizleri uygun buldular. Sorumluluğumuzun farkındayız. Allah izin verirse milletimizde bu görevi bize uygun bulursa bu görevi bize tebliğ ederse, güzel işler yapmak için böyle bir göreve talip olduk.
 
Çok genç bir belediye başkan adayısınız. Doğanyol için projeleriniz nelerdir?

Öncelikle mevcut yapmamız gereken devam eden projelerimiz var. Genel idare tarafında yapılan projeler var. Bunlar nedir? Pütürge- Doğanyol arası yaklaşık 28 km den oluşan yolun ihalesi yapıldı. Bu ihalenin hızlı bir şekilde bitirilmesi için takibini yapacağız. Akabinde Doğanyolumuzun alt yapı hususu %95 oranında bitmiş durumda. Mevsim şartlarından dolayı köy yollarının asfalt ve genişletme işlemleri durmuş durumda. İnşallah bunu da hızlı bir şekilde büyükşehir belediyemizin koordinasyonunda olan işler bunlar takdir edersiniz ki. Bunları hızlı bir şekilde organize edeceğiz. Belediyemiz çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütecek ve vatandaşlarımıza hizmet edecektir. 

İlçemiz için Projeler’den faydalanacağız

Biliyorsunuz Doğanyol Malatya’mızın en küçük ilçesidir. Buraya gelen bütçeleri sizlerde biliyorsunuz ki çok fazla bütçemiz yok. Ne yapabiliriz? DAP projesi, Avrupa Birliği Projesi ve Dünya Bankasına projeler sunarak memleketimize bir şeyler kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah bu projelerle alakalı ilgili bürokrasi kesimi ile iletişime geçeceğiz. İlçemize davetini yaptık inşallah gelecekler. Doğanyol’umuzun tarım yönünde şöyle bir avantajı var. Mikro klima iklim özelliği gösteren bir yerimiz. Düşünebiliyor musunuz kivi bile yetişebiliyor ilçemizde. Çilek ve Nar’ı zaten biliyorsunuz. Eğer su sorunumuzu çözecek olursak vatandaşımız daha çok gelir elde edebilecek. İlçemizde Tarım çeşitliliği artacak. Kayısı zaten tarım hususunda Malatya’nın bel direği. Alternatif ürünlerde yetiştirilecek ve ekonomi canlanacak. 

Gençlerimize özel projelerimiz var

Gençlerimizin sosyal olarak vakit geçirebileceği alanlar yaratmak istiyoruz. Yaşımızın da genç olması hasebi ile bunlar ne olabilir halı sahalar olabilir. Bu projelerimizi hangi mahallelerimize yapacağımızın etüt çalışmalarını yapıyoruz. Özelikle Gökçe, Damlı ve Koldere mahallelerimiz nüfus olarak büyük olan mahallelerimiz. Buraya ortak kapsayacak ve vatandaşın her kesimine hitap edecek sosyal projeler yapmak istiyoruz. 

Her Mahalleye bir taziye evi

Mevsim şartlarından dolayı taziye evi sıkıntısı yaşıyoruz. Her mahallemize bir taziye evi yapmayı düşünüyoruz. Büyükşehir ve mevcut belediyemizin taziye çadırları var. Taziye çadırları ağır şartlarda çok fazla kullanışlı olmuyor. Her mahallemize köy evi şeklinde bir mekân yaparsak burası taziye ve toplantılar için kullanılır. Böyle bir düşüncemiz var. 

Baraja sahili olan şirin bir ilçeyiz. Bunu değerlendirmemiz lazım. Bunun için arkadaşlarımız etüt çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah bununla alakalı turizm hususunda büyük çaplı olmasa bile güzel sonuçlar alabilmemiz için projelerimiz var. 

Hayvancılık alanında daha sağlıklı faydalar elde etmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Güzel projelerimiz var. İnşallah görev bize tevdi edilirse bütün projelerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız.  
Çilek ve Nar Festivallerini tekrar yapacakmısınız?

Belediyecilik köprü olabilmektir

Nar festivali yapılıyordu. Yanılmıyorsam üç festival yapıldı. Şöyle bir durum var Malatya’da yolda geçen bir hemşerimizi çağırdığımızda sorsak Malatya’nın ilçelerini sayın desek Doğanyol’u belki sayar belki de saymaz. Bunu sorduğunuz soruyla ancak tanınmış hale getirebiliriz. Nedir bu?  Festivallerle ve Organizasyonlarla ilçenizi tanıtırsınız. Yapacağımız festival ve organizasyonlarla ulusal ve yerel basını çağırıp ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız. Bu tür organizasyonlar ilçenin gelişimine katkıda bulunur. Belediyecilik bana göre budur. Yani bir köprü kurabilmektir. Büyük belediyeler, iş adamlarıyla bir köprü kurarak basının yapacağı tanıtım en büyük tanıtımdır. Tanıtımdan daha büyük bir yatırım olabilir mi? Kardeş belediyecilik projeleri var. Böyle bir proje getirebilirsek muazzam olur. Bunun birçok örneği var. Bizim bazı ilçelerimizde kardeş belediyecilik projeleri var. Bunları yapacağız. Nar ön plandaydı ama şu anda çilek narı geçmiş durumda. Neden Nar ve Çileği bir araya getirip büyük bir organizasyon yapıpta ilçemize katma değer katmayalım. İlçemiz ve vatandaşımız en güzel hizmetleri hak ediyor. 

Doğanyol’un doğa güzelliğini ve imarını koruyacak mıyız?

Doğanyol’u biliyorsunuz 233 km2 oluşuyor. Yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi var. Ama baktığımız zaman tarihi eser hususunda kayda değer bir şey bulunmamaktadır. Bunu araştıracağız. Bu konu hakkında çalışma yapılmış mı diye sorarsanız yapılmamış. Bu konuda çalışma yapmak zorundayız. Çünkü bu konular ilçelere katkı sağlayan durumlardır. Doğayı bozmadan ilçemizi kalkındıracak projelerimizi yapacağız. İnsanlar artık şehir hayatında nefes alamıyorlar. İnsanlar güzel doğal ve nefes alabilecekleri bir hayat yaşamak istiyorlar. İstanbul’da çok sayıda Doğanyollu yaşıyor. Biz ilçemizi yaşanabilir bir hale getirirsek gurbette olan hemşerilerimizde gelip Doğanyol’umuz da yaşamaya başlayacaklardır. Doğal çevreyi bozmadan güzel hizmetler yapabileceğimize güveniyor ve inanıyoruz. 

Kemal Sunalın anısını yaşatmak için nasıl bir projeniz var?

Kemal Sunal Türkiye sınırlarını geçmiş dünyada tanınan komedyenlik hususunda dünyada ilk yer alan bir değerimiz. Akrabaları halen ilçemizde yaşıyorlar. Doğduğu evi neden restore edip Kemal Sunal müzesi yapmayalım. Benim 5 yaşındaki kızım tv kanalında açmış filmini izliyor. Çocuktan büyüğe herkesin izlediği bir sanatçı bir değerimiz. Eğer biz böyle bir şeyi yaparsak emin olun Türkiye genelinde sırf orayı görmek için yüzlerce hemşerimiz ve misafirimiz ilçemize gelmiş olacaklar. Neden Kemal Sunal kültür merkezi yapmayalım. Bunları yapacağız. Bunlar çok öyle afaki projeler değil. Böyle bir projemiz olduğu zaman bizi destekleyecek onlarca iş adamımız, bürokratımız, sanatçılarımız var. Ve büyükşehir belediye başkanımız olursa Selahattin Gürkan beyefendinin bu yöndeki hassasiyetini biliyoruz. Bize yardımcı olacağını düşünüyorum. Hani bazen insan bir kaynak ister ya Kemal Sunal Doğanyolumuz için muazzam bir kaynak. Bu vesile ile de ruhu şad mekânı cennet olsun. En büyük projelerimizden biri diyebilirim. Kemal Sunal’ın hatırasını canlandırmak açısında Gökçe mahallemize inşallah bir şeyler yapacağız. Böyle bir şey yaparsak Kemal Sunal’ın ailesinide davet edeceğiz. Bu konuda güzel bir organizasyon yapacağız. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Sayın Gürkan’la ilişkileriniz nasıl. Sizde Belediye Başkanı olursanız Sayın Gürkan’la Birlikte Çalışacaksınız. Gürkan’la ilgili neler söylemek istersiniz?

Kıymetli başkanımızın Malatya’da zaten Kültürel, sosyal ve ekonomik manada yaptıkları ortada. Kendisinin biliyorsunuz öğretmen bir kimliği var. Geçenlerde kendisini ziyaret ettim. Kendisi de bizde bürokrasi geçmişi olan insanlarız. Büyükşehir olma hasebi ile ilçelerdeki bütün sorumluluk yol, içme suyu ve bunun gibi hizmetler hususunda büyükşehire ait. Selahattin Gürkan başkanımızın da bu hususlarda hassasiyetini zaten biliyoruz. Kendisini ziyaret ettiğimizde istişare etme fırsatı bulduk. Selahattin başkanımızın işin açıkçası bu çalışkanlığı bizlere heyecan veriyor. Bizde inşallah kendisine bu süreçte ayak uydurabilirsek çünkü kendisi biraz önce söylediğim sosyal, kültürel, tarihsel ve ekonomik manada güzel projeler olduğu zaman her zaman bu projeleri destekleyen bir yapısı ve bir kimliği var. İnşallah bizde güzel projelerle Selahattin başkanımıza gittiğimiz zaman bizi destekleyeceğine inanıyoruz. İnşallah kendisi de Türkiye’de rekor bir oyla belediye başkanı olacaktır. Kendisine başarılar dileyerek saygılarımı sunuyorum.

Hemşerilerinize iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Kıymetli hemşerilerimize inşallah 31 Mart gecesi bu görev bize tevdi edilirse bahsetmiş olduğumuz projeler hususunda durmadan yorulmadan kendileri ile istişare ederek, çünkü bir yerde güzel hizmet varsa bu istişare ile olur. Ben yaptım oldu ile  ülke, şehir ve belediye yönetilmiyor. İstişare muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, kanaat önderlerimizle ve hemşerilerimizle iç içe olarak, istişare ederek birlik ve beraberlik içinde olacağız. Gerekirse bir şey yapacaksak bunları halkoyuna sunarak da yapacağız. Örneğin bir halı saha yapacaksak bunu nereye yapalım nasıl yapalım istişare ederek güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Kapımızda, gönlümüzde, hizmetlerimiz ve fikrimizde herkese açık olacaktır. Herkesi kucaklayacağız.  Oturarak belediye başkanlığı yapmayacağız. Doğanyol olarak birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Güzel bir hizmet her zaman anılır. İnşallah bizlerde güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Makam ve mevkiden önce ilçemiz ve insanımız her şeyden önemli ve değerlidir. İlçemize ve insanımıza güzel hizmetler yaparsak ne mutlu bize. Bu vesile ile bütün hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca sizlere de bizlere böyle bir olanak verdiğiniz için Erdal Bey teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER