Hafta Sonu Malatya'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanmayacak

9-10 Mayıs tarihlerinde 24 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması için İçişleri Bakanlığı genelge gönderdi. Genelgeye göre; Malatya yasak kapsamında olmayacak. Bu hafta sonu Malatyalılar, Cumartesi ve Pazar günü dışarıya çıkabilecekler.

Hafta Sonu Malatya'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanmayacak

İçişleri Bakanlığı bu hafta sonu 24 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili 81 il valiliğine “Sokağa Çıkama Kısıtlaması” konulu Genelge gönderdi.Daha önceki sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı Malatya’da, bu kez kısıtlamanın uygulanmayacağı öğrenildi.

İşte genelgede yer alan detaylar:

Genelgede 10 Mayıs Pazar gününe denk gelen “Anneler Günü” unutulmadı. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 08 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00’a kadar açık olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri istisna olarak belirlenen iş yerleri hariç olmak üzere market, bakkal, manav dahil tüm iş yerleri kapalı olacak.

Valiliklere gönderilen Genelgede, yeni tip koronavaris tedbirleri kapsamında 08.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 10.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 ilde vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.
Genelgede açık olacak iş yerleri, işletmeler ve kurumlar ile istisna kapsamında olan kişiler hakkında da bilgi verildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER