'Eczacılarımız mahallelerimizin danışmanları, dostları, dert ortaklarıdır'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eczacılık Günü dolayısıyla bütün eczacıların gününü kutlayarak, “Eczacılarımız mahallelerimizin danışmanları, dostları, dert ortaklarıdır. Hele de pandemi sürecinde, bu sürecin gizli kahramanlarıdır” dedi.

'Eczacılarımız mahallelerimizin danışmanları, dostları, dert ortaklarıdır'

Milletvekili Çalık, Eczacılık Günü dolayısıyla Malatya’da eczaneleri ziyaret ederek, eczacı ve eczane çalışanlarıyla bir araya geldi.

Milletvekili Öznur Çalık, Eczacılık Günü dolayısıyla Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Tahir Özelçi, Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ömer Doğan ile birlikte meslekte 50.yılını dolduran Eczacı Ali Tirit’i ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Milletvekili Çalık, uzun yıllardır eczacılık mesleğine hizmet eden Eczacı Ali Tirit’in Malatya’daki eczacılar üzerinde büyük bir emeğinin olduğunu ifade ederek, “Ortaokul yıllarında Ali abi Sıtmapınarı’nda Pınar Eczanesi’ndeydi. Sürekli ilaçlarımızı oradan alırdık. Onun pırıl pırıl giyinmesi, hastalara muamelesi, bizim eczanemiz olması sebebiyle bu mesleği seçmemde büyük katkısı oldu. Dolayısıyla eczacı meslektaşlarım toplumun rol modelleridir. O rol modellerden birisi de meslektaşım, büyüğüm Ali abimdir. Bu mesleği seçmeme vesile olan ve bugünkü eczanemin yerinin ilk açılışını yapan kişidir. Pınar eczanesi olarak 1974’te açmış, ben ise tam 16 sene sonra 1990 yılında Sıtmapınarı’nda eczanemizi açtık” dedi.

Eczacıları ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, “Kovid-19 sürecinde bütün meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar, toplumumuzun gizli kahramanları. ‘Sağlıkçı’ denildiğinde akla doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, diş doktorlarımız geliyor ama pandemi sürecinde cephenin en önünde bulunan bir meslek grubu daha vardı. Onlarda eczacılarımızdı” diye konuştu.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzman Eczacı Tahir Özelçi ve Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez de eczacıların en ön safta canla başla mücadelelerini sürdürdüklerini ifade ettiler.

Eczacı Ali Tirit de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyaretleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımızın Eczacılık Günü’nü, bayramlarını kutluyorum. Yaklaşık 30 yıllık bir meslek hayatım var ve 50.yılını dolduran çok kıymetli oda başkanlığımızı yapmış Ali Tirit abimizi, tüm eczacılarımız adına ziyaret ettim, teşekkür ettim ve gününü kutladım” dedi.

Eczacıların mahallelerin danışmanları olduğunu kaydeden Çalık, “Eczacılarımız, bizim mahallenin dostlarıdır, dert ortaklarıdır. Hele de pandemi sürecinde, bu sürecin gizli kahramanlarıdır. Türkiye’deki bütün meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Gizli kahramanlarımız olan eczacılarımız, pandemi sürecinde cephenin en ön safında mücadele ettiler. Onlar görünmeyen kahramanlardı” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, sağlıktaki dönüşümde en önemli ayağının eczaneler olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de 80 milyon vatandaşımız serbest eczanelerden, istedikleri eczanelerden ilaçlarını alıyorlar. 20 yıllık sağlıktaki dönüşüm sürecinin yaşanması, eczacılarımızın müşteri portföyünün artmış olmasıyla iş yükleri arttı ama bunun yanı sıra cumhurbaşkanımızın da meslektaşlarımıza olan ilgisini, desteğini de biliyoruz, görüyoruz. Cumhurbaşkanımız, birkaç ay önce Türk Eczacıları Birliği heyetini kabul etti, sorunları birlikte konuştuk. Sağlığın en önemli ayağı, birinci basamak sağlık kuruluşu olan meslektaşlarım, sağlığa sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir kez daha bayramımız kutlu olsun.”

Çalık, eczacı teknisyenlerinin de eczacıların gizli kahramanları olduklarını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER