'Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe’ Projesi

Başkan Çınar’ın Yeni Dönem Vaatlerinden ‘Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe’ Projesi Gerçeğe Dönüşüyor 

'Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe’ Projesi

“Eğitim Hizmetlerimizle Sosyal Yaşam Kültürüne Değer Katıyoruz” 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan ‘Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe’ projemizi yakın bir zamanda halkımızla buluşturacağız.Yeşilyurt’umuzun sosyal, kültürel ve eğitim yapısına yeni yatırımlarla değer katmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

 “KİTAP KAFE’ PROJESİ YAKIN ZAMANDA ÇUKURDERE’DE HAYATA GEÇECEK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatleri arasında yer alan ‘Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe’ projesi hizmete girmek için artık gün sayıyor. 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ile Çukurdere ve Koyunoğlu Mahalle Muhtarlarıyla birlikte projenin uygulandığı binada incelemelerde bulundu.

“BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”

‘Kitap Kafe’ projesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş, “Çukurdere mahallesine yönelik ilk sosyal projeyi uygulayan Yeşilyurt Belediyesine mahalle sakinleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesine değerli ve kıymetli bir proje sadece Çukurdere’ye değil Koyunoğlu, Özalper ve Hacı Abdi ve bu bölgemizin yapısına olumlu katkıları olacaktır. Emeği geçen herkese sonsuz saygılarımı sunarım.” diye konuştu. 

“KİTAP KAFE GİBİ ÖZEL BİR YATIRIMI HİZMETE AÇACAK OLMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

31 Mart Mahalle İdareler Seçimlerinde yapmayı vaat ettikleri projeleri teker teker hayata geçirdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların rahat bir ortamda gazete, dergi ve kitaplarını okumalarına imkân tanımak adına başlattıkları kültürel yatırımlarına bir yenisini daha ekleyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

 ‘Kitap Kafe’ projesinin yakın bir zamanda Çukurdere Mahallesinde hizmete gireceğini ifade eden  Başkan Çınar, “Yeşilyurt’umuzun en hareketli bölgeleri arasında yer alan Çukurdere Mahallemizin  yapısını göz önünde bulundurup, burada yaşayan hemşerilerimizin rahat ve sakin bir ortamda gazete ve dergilerini okumaları, gençlerimizin güzel bir şekilde derslerine çalışabilmeleri amacıyla ‘Kitap Kafe’ projemize start verdik. 2019 yılının 31 Mart’ında yapılan Mahalle İdareler Seçimlerinde vaatlerimiz arasında yer alan ve bir yıldır üzerinde özenle durduğumuz bu değerli yatırımımızı en yakın zamanda halkımızla buluşturacağız. Binamızın iç ve dış yapımının büyük bir kısmı tamamlandı, birkaç güne kadar raflar, masalar yerleştirilecek ve kitaplar yerlerini alacak. Çukurdere başta olmak üzere bu bölgedeki diğer mahallelere hitap edecek ‘Kitap Kafe’ projemiz bölgemizin eğitim, sosyal ve kültürel yapısına çok büyük değerler katacaktır.  Böylesine kıymetli bir yatırımı Yeşilyurt’umuza kazandıracak olmanın şimdiden heyecanı yaşamaktayız. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm mahallelerimizin aynı seviyede gelişmesine, büyümesine ve değişmesine önem veriyoruz.” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARIMIZI YAYGINLAŞTIRIYORUZ”

Eğitim yatırımlarıyla Yeşilyurt’u bölgede örnek ilçe hüviyetine ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılmasını talimatını verdiği Millet Kıraathanesini Malatya’da ilk kez açan yerel yönetim olma başarısına ulaştıktan sonra her bölgemizde Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe gibi projelerin yaygınlaştırıyoruz. Millet Kıraathanesi sayısını çok kısa zamanda 7’ye çıkardık. Eğitim merkezlerimize gösterilen yoğun ilgi hepimizi mutlu etmektedir. Tabii ki bugünlerde koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde, bizlerde halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına sahada sürekli görev başındayız. Yaşanılan zor günlerin hep birlikte kenetlenerek, sabır ederek, paylaşarak geride kalacağına ve halkımızla yeniden iç içe olacağımıza yürekten inanıyoruz. İlçe genelinde hizmet veren eğitim merkezlerimizin, sosyal tesislerimizin ve sosyal yaşam alanlarımızın bugünler geride kaldıktan sonra 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla dolup taşacağına yönelik inancımız tamdır. Bizlerde bu umutla, gelecek günlerin daha güzel olacağı inancıyla halkımıza kaliteli ve güzel mekânlar hazırlamaya devam ediyoruz. Kitap okumaya ve araştırmaya aşık vatandaşlarımız, eğitim merkezlerimizi her zaman olduğu gibi yine doldurarak istedikleri bilgiye ve kitaba rahat ve güzel bir ortamda ulaşabilecekler.  Hemşerilerimiz bir yandan ders çalışıp kitaplarını okurken diğer taraftan belediyemizin sosyal aktivitelerinden yararlanabilecekler. Yeşilyurt Belediyesi olarak her mahallerimize farklı bir dinamik ve heyecan getirebilecek projelerimize ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2020, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER