CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sadıkoğlu'nu Ziyaret Etti!

Malatya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İl başkanı Enver Kiraz beraberindeki heyetle birlikte, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret ettiler.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sadıkoğlu'nu Ziyaret Etti!

Malatya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İl başkanı Enver Kiraz beraberindeki heyetle birlikte, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret ettiler.

 Ziyarette konuşan Başkan Sadıkoğlu, “Öncelikle Malatya’mıza teşriflerinizden dolayı, Malatyalı tüccar ve sanayiciler adına kentimize hoş geldiniz” dedi.

 Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın merhum Turgut Özal ile birlikte başladığı kalkınma yolculuğunu büyük bir azim ve gayret ile sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“1985’li yılların ortalarında başlayan ve 2000’li yıllarda ivme kazanan sanayileşme süreci bugün aynı kararlılıkla devam etmektedir. 1990’lara kadar tarımsal bir ekonomik potansiyele sahip olan Malatya, özellikle merhum Özal ile birlikte sanayi ile tanışmış ve bu alanda önce ilinde, ardından Türkiye’de söz sahibi olmuş başarılı sanayiciler yetiştirmeyi başarmış bir kenttir.  ‘Üstün nitelikli insan’ yetiştirmekle de nam salan ilimiz aynı zamanda İnönü ve Özal ile iki önemli devlet adamı, çok sayıda ilim adamı, düşünür sanatçı ile ülkemizin düşünce dünyasına önemli katkılar sunan bir şehirdir.”

Malatya ekonomisinin can damarının kayısı olduğunu ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “ABD başta olmak üzere 110’a yakın ülkeye her yıl kayısı ihraç ediyoruz. Ancak dünyada katma değeri yüksek olan bu üründen Malatya’da yıllara göre çeşitlilik arz etmektedir.  Oysa 1 milyar dolarlık bir hacime sahip olan bu ürün her yıl yaşanan ve değişkenlik arz eden fiyat dengesizliği gerek ürünümüzü, gerekse Malatya ekonomisini hak ettiği noktada olmamasına neden olmaktadır.  2017 yılında Malatya’dan toplamda 355 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirilmiştir. İlimiz Türkiye ortalamasında 30. sırada yer almaktadır.   Yapılan bu ihracatın yarısını kayısı oluştururken diğer önemli kısmını ise tekstil ve tekstil ürünleri oluşturmaktadır. Nitekim tekstil ikinci önemli bir katma değerimizdir. Malatya’da işler halde iki organize sanayi bölgesi bulunmaktadır.  1 ve 2. organize sanayi bölgelerinde toplam 274 işletme de 22 bin kişiye aşkın insanımız istihdam edilmektedir”  diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Ticaret ve Sanayi Odalarının, Türkiye ekonomisinde ayrı bir yeri sahip olduğunu kaydederek, “Önemli bir kurumsal kimliktir. Bu kurumsal kimliğinde sürekli gelişmesi lazımdır. Siyasetçiler olarak bizlerinde bu kurumsal kimliğe destek vermemiz lazım. Sanayici ve tüccar tek başına kendi sorununu anlattığı zaman sesi yeteri kadar yankılanmayabilir. Siyasete ulaşmayabilir. Ama Ticaret ve Sanayi Odası başkanı konuştuğu zaman siyasiler dinlerler, o bir kimliği temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Tam demokrasinin olduğu yerde insanların daha rahat düşüncelerini ifade ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Eğer demokrasi kısıtlanıyorsa, insanlar düşüncelerini açıkladıkları için, ertesi gün vergi müfettişleri gelip vergi hesaplarını inceliyorlarsa orada demokrasi yara almıştır. Biz kendi ülkemizde güçlü bir demokrasiden yanayız. Yine aynı şekilde üretim politikalarından yanayız. Kısaca şöyle ifade edeyim, beton ekonomisi değil üretim ekonomisi ürettiğimiz zaman güçlü oluruz, ürettiğimiz zaman dünya da söz sahibi oluruz. Ürettiğimiz zaman borçlanmayız. Ürettiğimiz zaman ürettiğimizi dünyanın her tarafına satabiliriz. Malatya’nın bu anlamda artıları var. Küçümsenmeyecek ölçüde büyümüş bir sanayisi var. Bu sanayisi her dönem biraz daha gelişiyor.”

Konuşmaların ardında Başkan Sadıkoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na kayısı takdim etti.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER