Cezmi Kartay caddesinde dönüşüm yapılacak

Başkan Güder, Malatya'nın 50 yıllık kanayan yarası şehitfevzi mahallesinde başlatılan kentsel dönüşümden sonra Cezmi Kartay caddesinde de dönüşüm yapılacağını açıkladı.

Cezmi Kartay caddesinde dönüşüm yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan merkez minibüs ve otobüs duraklarının yanı sıra sokak sağlıklaştırması açılış programında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cezmi Kartay caddesindeki eski binaların orta hasarlı olduğunu ve kısa zamanda bir dönüşüm çalışması yapılacağının müjdesini verdi.

Cezmi Karatay caddesinde bulunan eski binaların hasarlı olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,"24 Ocak 2020’de yaşanan depremde etkilenen yerler için yapmış olduğumuz çalışmalar eski olan ilk yerleşke yerleriydi. Cezmi Kartay caddemiz de ilk yerleşke yerlerinden biri. O zaman yapılan çalışmalarda bu bölgedeki eski binaların hasarlı olduğunun tespiti yapıldı. Buradaki esnaflar mahkemeye gitmişlerdi. 3 ay önce istinaf mahkemesinde buranın orta hasarlı olduğu onaylandı. Biz durumu Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik Bakanımıza ilettik. İnşallah yakın dönemde Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle Cezmi Kartay caddesinde bir dönüşüm çalışması başlatacağız"dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2022, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER