Cansuyu Derneği 2020 Kurbana Hazır

 Cansuyu Derneği Malatya Şube Başkanı Ramazan Özarslan 2020 Kurban Organizasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cansuyu Derneği 2020 Kurbana Hazır

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2020 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Kurulduğu tarihten bu yana mutad olarak Kurban Bayramı’nda bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu, bu sene de Kriz bölgeleri ve mazlum coğrafyalarda muhtaçlar için kurban organizasyonları düzenleyecek.

Cansuyu, 2020 Kurban Bayramı’nda, 27 ülkede ve 60 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak.

Gerçekleştirilecek organizasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Malatya Şube Başkanı Ramazan Özarslan: “Cansuyu Derneği olarak Ramazan ayının başında Kurban çalışmalarımızı başlatıyoruz. Her yıl kriz bölgeleri başta olmak üzere nerelerde muhtaçlık ve insani kriz varsa oraları önceleyerek dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu yıl da kesim yapacağımız bölgeleri belirledik inşallah 2020 Kurban Organizasyonlarımız kapsamında 27 ülkede ve 60 farklı bölgede kesim yapacağız.”dedi.
Küresel Salgın’ın organizasyonlara etkisiyle ilgili bilgilendirme yapan Özarslan: “Pandemi dolayısıyla dünya üzerindeki sıkıntılar devam ediyor. Bazı bölgelere giriş çıkışlar yok ve Afrika’da bu salgın artışını sürdürüyor. Bizde buna göre planlamamızı yaptık. Bazı bölgelerde ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bazı bölgelerde ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız. Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak.” dedi

Kurban hisse bedelleri hakkında da açıklamalarda bulunan Cansuyu Malatya Şube Başkanı, şunları söyledi: “Bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak yine dört farklı kurban bedeli açıkladık. Buna göre Kurban bedelleri; Afrika ve Asya’da 700 TL, Arakan ve Moro’da 900 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen’de 1300 TL, abluka altındaki Gazze'de ise 2300 TL olarak belirlendi. Vatandaşlarımız, Cansuyu Derneği resmi internet sitesinden (cansuyu.org.tr) kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank'taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden kurban hisselerini ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu il temsilciliklerinden makbuz karşılığında ödeme yapabilecekler. Bizim kurban bağışlayacak kardeşlerimizden önemli bir ricamız var. Bankalar aracılığıyla ya da diğer şekillerde bağışta bulunan kardeşlerimiz mutlaka cep telefon numaralarını yazdırsınlar ve doğru yazıldığını kontrol etsinler.  Çünkü kurbanlarının parasının yatırıldığını, kesildiği cep telefon numaraları üzerinden haberdar ediyoruz. Ayrıca kurbanlarının kesim görüntülerini izlemek için de verdikleri numaraya şifre gönderiyoruz ve o şifre üzerinden izleyebiliyorlar.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER