Çalık ve Çakır, ziyaretlerini sürdürdüler

AK Parti Malatya Milletvekillerinden Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde propaganda çalışmalarını ziyaretlerle sürdürdüler.

Çalık ve Çakır,  ziyaretlerini sürdürdüler

AK Parti  Malatya Milletvekillerinden Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde propaganda çalışmalarını ziyaretlerle sürdürdüler.

“MALATYA’YI SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GETİRME AMACIMIZ VAR”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “AK Parti iktidarları döneminde sürekli sağlıkta memnuniyeti ve sağlıkta istihdamı artırmak ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirme adına önemli düzenlemeler yaptık. Malatya’yı da bir sağlık merkezi haline getirme amacımız var. Ona yönelik ciddi adımlar attık” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Güder ile birlikte Mücelli Caddesi ve Hasanbey Caddesi’nde esnafları ziyaret eden Tüfenkci, daha sonra 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, “AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta çok güzel icraatlara, değişim ve dönüşümlere imza atıldı. AK Parti iktidarından önce sağlıkta neler yaşandığını, insanlarımızın ne kadar sıkıntı çektiğini çok iyi biliyoruz. Sağlıkta ciddi yatırımlar yapıldı ve Türkiye’nin nereden nereye geldiğini hep birlikte görüyor, yaşıyoruz” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise AKP iktidarları döneminde sürekli sağlıkta memnuniyeti ve sağlıkta istihdamı artırmak ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirme adına önemli düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

Tüfenkci, sağlık çalışanlarına büyük önem verdiklerini kaydederek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeye yönelik bir dizi adımlar atarak, cezaları artırdıklarını belirtti.

Milletvekili Tüfenkci, sağlıkta fiziki mekanların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Malatya’yı bir sağlık merkezi haline getirme amacımız ve arzumuz var. Buna yönelik ciddi adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Dünyanın ikinci, Türkiye’nin tek karaciğer enstitüsü ve nakil merkezi Malatya’da kuruldu. Onun yanına kanser tedavisinde bölgenin en büyük ve Türkiye’nin ilk üçüne girecek Onkoloji Hastanesi’ni yapıyoruz” dedi.

Malatya’da 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni de bitmek üzere olduğunu kaydeden Tüfenkci, onun yanına 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi’nin inşaatının sürdüğünü, diş hastanesinin ise bittiğini ve hizmet verdiğini söyledi.

Tüfenkci, Battalgazi bölgesinde ise 300 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin bittiğini ve temelinin atılacağını kaydetti.

 

ÇALIK’IN ZİYARETLERİ..
Malatya’daki ziyaret ve temaslarını sürdüren AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Çalık, “2002’de sağlıktaki memnuniyet yüzde 46’dan bugün yüzde 74’e çıktıysa bunun fiziki şartların iyileştirmesi olduğu kadar hekimlerimizin katkısı oldukça büyüktür. Sağlıkta yüzde 74’lere çıkmış bir memnuniyet var. Bu memnuniyeti sağlayan sağlıkçılarımızla ilgili Türkiye’de ilk kez yıpranma payını çıkarttık. Bunun üzerine başka bir pozitif ayrımcılık yaparak tıp ve diş hekimlerine emeklilikte de bu katkıyı vermeye devam ettik” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Çevre Gönülleri Platformu Üyeleriyle bir araya gelerek, çevre hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ardından Bingöllüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Milletvekili Çalık, Bingöllülerin zor zamanların adamları olduğunu ifade ederek, “Kolayı herkes yapar ama zoru Bingöllüler yapar. Biz, 7 Haziran’da Bingöllülerin nasıl sapasağlam durduğunu gördük. 7 Haziran’da terör örgütleriyle payandalık eden siyasi partilerin karşısında Bingöllü hemşerilerim sapasağlam, dimdik durdu. Siz hep Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldınız. AK Parti’nin yanında yer aldınız. Türkiye’de milli ve yerli duran partinin ve onun liderinin yanında yer aldınız. Bingöl’de tarih yazdınız, Türkiye’nin birincisi oldunuz. Malatya’da tarih yazarken de onun altına Bingöllü kardeşlerim imza attınız” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimlerinin önemine de dikkat çeken Çalık, “Milli ve yerli bir duruş sergilediğiniz, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyuncuların sizler vereceğiniz destek ve dualarla bozacağınız için, şimdiye kadar yapılmak istenen darbelere nasıl göğsünüzü siper ettiyseniz, 15 Temmuz’da tanklara, ekonomik darbelere göğsünüzü nasıl siper ettiyseniz, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’sız, AK Parti’siz bir Türkiye tasavvur edenlere Bingöllü kardeşlerim gereken cevabı verecektir. Terör örgütleriyle kol kola yürüyenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz. Ben; PKK’sıyla, FETÖ’süyle, DEAŞ’ıyla, PYD’siyle, YPG’siyle terör örgütlerinin uzantılarına karşı en yürekli duruşu sergileyen benim bölgemin insanı, Bingöllü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Terör örgütlerine karşı dimdik durdunuz. Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin yanında durdunuz. 31 Mart’ta çok önemli bir seçim var. Bu seçimde bir kez daha tekrar Cumhur İttifakı’yla birlikte AK Parti’nin ve cumhurbaşkanımızın yanında yer alacaksınız” diye konuştu.

 

“ŞEHRİ HER YÖNÜYLE GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”..
AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya’yı geleceğe taşımak adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Çakır, Mimarlar Odası Malatya Şubesini ziyaret ederek, şube başkanı Fatma Altaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fatma Altaş’tan oda çalışmaları ve önerileri hakkında bilgiler alan Çakır, “Mimarlarımızın kente yapılan hizmetler ve kent planlamalarındaki fikirleri önemli” dedi.

Dokuz yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde ve büyükşehir öncesinde Malatya’yı geleceğe taşımak adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Sağlıklı bir kent oluşturmak, kentsel dönüşüm alanlarının sağlıklı bir şekilde uzun vadede planlamalarını yapmak adına çalıştık. Bu esnada yüz bin ölçekli planlarıyla ilgili çok detaylı hazırlıkları büyükşehir olarak yaptık” dedi.

Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gecekondularla ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgiler verdi:

“Seçim süreçleri adeta gecekonduların mantar gibi adeta kenti kuşattığı süreçleri geçmişte hep yaşıyorduk. 2009 yılından itibaren ciddi bir neşter vurduk. Belediyemiz tarafından alınan karar, hükümetimizin hazırlamış olduğu yasalarla ciddi manada ağır cezalarla kontrol altına alındı.”

“Şehri her yönüyle geliştirmek zorundayız” diyen çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğru planlanan şehirler, uzun vadeli şehrin sadece nüfus projeksiyonuna bakarak bir kent oluşturamazsınız. Biz, her türlü farklı açılardan bakarak, kenti geleceğe hazırlamaya gayret ettik.”

 

Bülten

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER