Çalık, Gürkan'ı Öve Öve Bitiremedi! 'Farkındalık Yaratan Başkan'

Bölgede 8 bin metrekare alanı ile ilk ve tek olma özelliğine sahip olan Engelsiz Yaşam Merkezi, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerin katılımıyla Battalgazi'de görkemli bir tören ile açıldı.

Çalık, Gürkan'ı Öve Öve Bitiremedi! 'Farkındalık Yaratan Başkan'

Bölgede 8 bin metrekare alanı ile ilk ve tek olma özelliğine sahip olan Engelsiz Yaşam Merkezi, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerin katılımıyla Battalgazi'de görkemli bir tören ile açıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından vatandaşaların hizmetine sunulan Engelsiz Yaşam Merkezi,içerisinde bulunan yüzme havuzları, kütüphaneler, kafeteryalar, hobi bahçeleri, fıtness spor bölümü açılışta konuklardan ve vatandaşlar tarafından tam not aldı.

 Engelsiz yaşam merkezi’nin açılışına, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, MHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılı belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliği olarak güzel hizmetlere imza atarak Battalgazi’yi Kimlikli bir Kent haline getiren başkan Selahattin Gürkan'ın yapmış olduğu hizmetleri yapmış olduğu konuşmasında öve öve bitiremeyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Farkındalık Yaratan Başkan" diyerek hizmetlerinden mutluluk duyduğunu ifade ettiği Selahattin Gürkan, ve AK Parti tarafından yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi;

“Bugün bu programda Selahattin başkanım genel başkanlarımızı Malatya ya davet ederek çok ciddi bir farkındalık yarattı. Farkındalıkları sadece davetlileri ile değil, yaptığı icraatları bize ve Malatya’ya gösterdi. Biraz evvel kendi tarifi ile sosyal devlet anlayışını sosyal belediyeciliğe nasıl dönüştürdüğünü anlattı.  Sosyal devlet anlayışı anayasamızda sadece yazılı bir metin olarak vardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir denilirdi. 2002 yılında AK Parti’nin kuruluşuna kadar. Ak Parti kurulduktan sonra bu sadece yazılı bir metin olarak çıkmış hayatın her alanında kullanılan bir sosyal devlet olmuştur. AK Parti olarak biz engellilerin önündeki eğitim engelini yıktık. Ulaşım engelini kaldırdık. Erişim engelini kaldırdık. Gönüllerdeki engelin kalkması içinde hep birlikte mücadele ediyoruz. 1994 yılında ilk kez beyaz masa ile ilk kez engellilerin sorunlarına eğilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün yine engelliler için yapmış olduğumuz çalışmalarda Türkiye’ye örnektir. Sosyal devletin yanında sosyal belediyecilik gönül yapmamıza en önemli katkı sunan kulvardır. Bu nedenle tüm AK Partili belediyelerimiz sosyal devlet çalışmaları için çok önemli çalışmalar yaptılar. Selahattin Gürkan Başkanıma gelince göreve geldiği andan itibaren hem imar hem inşa konusunda çok yol kat etti. Kendisinin eline yüreğine gönlüne sağlık. Çok önemli bir hizmeti Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Malatya’ya kazandırdığı için, çok kısa sürede yapıp tamamladığı için, tüm hizmetlerinde hızlı ve etkin çözüm ürettiği için Selahattin başkanıma hasseten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 19:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet ali
Mehmet ali - 5 yıl Önce

Övecek tabi, bu hizmetler bboş hizmetler mi?

Mustafa Talas
Mustafa Talas - 5 yıl Önce

İyi de niye büyükşehire başkan olmasını engelledin?

kenan ulu
kenan ulu - 5 yıl Önce

Helal olsun. Selahattin Başkana herşey yakışır

SIRADAKİ HABER