Çalık: '3 Bin 500 Genç İstihdam Edilecek'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi ile 3 bin 500 gencin istihdam edilmesinin sağlanacağını ve 27 Eylül 2021 tarihinde Battalgazi Hatunsuyu ile Darende Teksilkent’in yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çalık: '3 Bin 500 Genç İstihdam Edilecek'

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci’nin de katılımıyla AK Parti Battalgazi Mahalle Başkanlarıyla bir araya geldi.

Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimlerin Battalgazi’de önemli hizmetler yaptığını ifade ederek, Gelinciktepe’de yapılan deprem konutlarıyla Orduzu’nun yeniden inşa edildiğini söyledi. Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak almış olduğumuz bayrağı daha ileriye taşımak, mahallerimize hizmeti en iyi, hızlı ve seri şekilde götürebilmek için 2019’un Nisan’ından buyana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kırsal alanlardaki hizmette oluşan noksanlıkları giderme adına çok güzel çalışmalar yaptık. Gerek altyapı noktasında Battalgazi bölgesine 2019’dan bugüne kadar 120 milyon liraya yakın yatırım gerçekleştirdik. Üstyapıyla ilgili mahallelerimizde de görebilirsiniz, güzel çalışmaları başlattık, devam ettiriyoruz. Bir asfalt şantiyemiz vardı, asfalt ihtiyacımız çok olduğu için ikinci şantiyemizi kurduk. Bu şantiyemizde günde 4 kilometre asfalt döşüyoruz” diye konuştu. Güder, belediye olarak sosyal tesisleri, park ve bahçeleri, gençlik eğitim merkezleri yaptıklarını da sözlerine ekledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, AK Parti’nin gücünü milletten alan bir parti olduğunu, 19 yıldır Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her seçimden zaferle çıkarak Türkiye’de bir tarih yazdıklarını belirterek, “Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Rabbim, bu kutlu yürüyüşte, milletimize hizmet yolunda bizleri mahcup etmesin. Ülkemizi, milletimizi, partimizi tüm hainlerden, şer odaklarından korusun” dedi.

PARTİMİZİN ÜYE SAYISI 11 MİLYONU GEÇTİ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu ve 19 yıldır ülkeye önemli hizmetlerin yapıldığını ifade etti. Milletvekili Çalık, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüme imza attığını belirterek, “Bizimle yola çıkan ancak sonrasında bu yoldan dönenler oldu. Pozisyonel siyaset yapmak için, makamları gittiği andan itibaren AK Parti’yle bağlarını koparanlar oldu. Millet her birine cevabını tek tek verecek. Biz yola çıktıklarımız, yolda bulduklarımıza değişmedik derken; her defasında, her seçimde, her mahalle organizasyonumuzda katılımcılarımıza, yeni arkadaşlarımıza, kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Büyüyerek, gelişerek devam ettik. AK Parti’nin kuruluşu tam 121 üyenin imzasıyla oldu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre bugün partimizin 11 milyonu aşan üyesi var” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Terör örgütleriyle sonuna kadar mücadelenin devam edeceğini dile getiren Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “FETÖ’yle, PKK’yla, DEAŞ’la, DHKP-C’yle, YPG’yle ve onların işbirlikçileriyle sonuna kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde terörle mücadelede çok önemli bir noktaya geldik. Bunu yaparken icraatlarımıza da devam ediyoruz. Bir yandan şeytan taşlıyor bir taraftan da tavaf ederek sizlere hizmet getiriyoruz. Bir taraftan mücadele ederken diğer yandan aksamalar oldu, bunlar içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye düşmanlığı yapanlar, Türkiye düşmanlığı üzerinden Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti düşmanlığı yapanları hepimiz biliyor, görüyoruz. Bu konuda yalan üzerine kuyruklu yalanlar söyleyenler, net bir şekilde biliniyor. Yalanı var birde kuyruklu yalanı var, yalanın başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere onun dostları var. Her gün yeni bir yalanla, yeni bir kuyruklu yalanla karşı karşıyayız. Yalanın adresi artık CHP’nin kendisi ve dostları olmuş vaziyette. En son BBC’de bir iftira atıldı. Attıkları yalandan BBC özür diledi. Gazete haberleri üzerinden Türkiye karşıtlığı yapanlar, o haber yalanlanmış ve özür dilenmiş olmasına rağmen Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı üzerinden yaptıkları hatadan, attıkları yalandan milletimize bir tek özrü çok gördüler.”

Malatya’nın her alanda önemli yatırımlar aldığını kaydeden Çalık, “Malatya’ya 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde yeni bir terminal binası yapıyoruz. Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız. Sadece terminal binası yapmakla kalmıyor; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahasını da inşa ediyoruz. Malatya’da 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) günlük 80 bin metreküp kapasiteli 250 milyon lira yatırımla arıtma tesisi yapıyoruz ve tesisin tamamlanmasıyla Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısı için önemli çalışmalar yaptık. Kayısıya destek olduk, Toprak Mahsulleri Ofisi kayısıyı aldı. Bu sene TMO kapıda bekliyor ve şuanda 4 numara kayısı yaklaşık piyasada 28 TL’den satılıyor, fiyat düşerse TMO devreye girecek. Herhangi bir olağanüstü durum olursa TMO alıma devam edecek.” dedi.

3 BİN 500 GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK

Malatya'da hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi ile 3 bin 500 gencin istihdam edilmesinin sağlanacağını ve 27 Eylül 2021 tarihinde Battalgazi Hatunsuyu ile Darende Teksilkent’in yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini ifade eden Çalık,  “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile Teksilkent Projesini uzun uzun konuştuk. Malatya'da 3 bin 500 kişilik istihdam sağlayacak fabrikaların projeleri Bakanlığımızca onaylandı. Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 1500 kişilik fabrika inşa edeceğiz. Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi'nde 500 kişilik, Pütürge ilçesinde 500 kişilik, Darende ilçesinde 500 kişilik, Akçadağ ilçesine 500 kişilik istihdam sağlayacak fabrikalar kurulacak. 27 Eylül 2021 tarihinde Battalgazi Hatunsuyu ile Darende Teksilkent’in fabrika binalarının yapım ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.

BATTALGAZİ’MİZE YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Çalık, Battalgazi ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya kadar her alanda yatırımların devam ettiğini belirterek, “Sağlık alanında Battalgazi İlçesi Mustafapaşa Mahallesine Sağlıklı Hayat Merkezi ile Uçbağlar Mahallesine Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin yapımında sona gelindi. Geçici kabul aşamasında bir sıkıntı olmazsa, hastanenin devri alınarak tıbbi cihazlar, diğer tefrişatını yerleştirilecek ve 2022'nin ilk ayında hasta kabulüne başlamış olacak. Battalgazi 9 hekimlik Emeksiz Aile Sağlığı Merkezi bitmek üzere. 2022 yılında Battalgazi ilçemizin Bahçebaşı (Orduzu), Beydağı (Başharık), Hanımınçiftliği, Sıtmapınarı ve Yaygın’a Aile Hekimlik Birimi kurulması için yatırım programına teklifler edilecek” dedi. Çalık, sadece futbolda değil, tenis kortlarından basketbol sahalarına, voleyboldan modern havuzlara kadar her alanda Malatya’nın farklı bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Orduzu Mahallemize Gençlik Merkezi yapıldı, futbol sahası yapıldı. Hatunsuyu Mahallesine basketbol sahası, Selçuklu Mahallesine futbol sahası, Başharık Mahallesine futbol ve basketbol sahası, Göztepe Mahallesine yarı olimpik kapalı yüzme havuz, Elmasuyu mevkii ve spor lisesine halı saha yapımı, Hanımınçiftliği Mahallesine basketbol sahası ve Karagöz Mahallesine yapılacak spor salonu da gençlerimizin hizmetinde olacak” dedi. Çalık, Battalgazi ilçesine eğitim alanında bu yıl 304 derslik yapımının devam ettiğini belirterek, 19 yılda yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün eğitimde fiziki altyapı sorunlarının büyük ölçüde geride bırakıldığını, eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu söyledi. Çalık, Battalgazi Şehit Fevzi Mahallesinde kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı kapsamında 110 dönümlük proje alanında 679 konut, 18 ticarethane, 1 kafeterya yapılacağını, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını ve sahada çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Çalık, depremden ağır hasar gören ve yerinde dönüşüm uygulanacak Yağmur, Ergen ve Atmaca Apartmanlarının da yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 57 konut ile 9 dükkan yapılmış olacağını belirtti. Çalık, Battalgazi Kavşağı bağlantı yolu ve Hanımınçiftliği köprüsünün de yapımının devam ettiğini, Derme Deresinin 3.etap çalışması ile Beypınarı Göletinin planlama ve proje çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER