'Belediye Borçlarını Sorgulayacağız'

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt seçim çalışmaları kapsamında Çavuşoğlu’nun ziyaret etti. Esnafları ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinleyen Akkurt daha sonra mahalle toplantısına katıldı. Toplantıda seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatan Akkurt, belediyelerin çok fazla borçlandıklarını ve bunları sorgulayacaklarını söyledi. Hiçbir yakınlarını belediyenin kaynaklarından yararlandırmayacaklarını ifade etti.

'Belediye Borçlarını Sorgulayacağız'

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt seçim çalışmaları kapsamında Çavuşoğlu’nun ziyaret etti. Esnafları ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinleyen Akkurt daha sonra mahalle toplantısına katıldı. Toplantıda seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatan Akkurt, belediyelerin çok fazla borçlandıklarını ve bunları sorgulayacaklarını söyledi. Hiçbir yakınlarını belediyenin kaynaklarından yararlandırmayacaklarını ifade etti.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çavuşoğlu Mahallesi’ni ziyaret eden Akkurt, ilk olarak esnafları ziyaret ederek sorun sıkıntı ve talepleri dinledi.

Esnafları dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Akkurt, piyasaların durgun olduğunu belirterek, çözümün Saadet Partisi olduğunu ifade etti. Akkurt, “Bugün Çavuşoğlu Mahallesi’ndeyiz ve Çavuşoğlu esnafımızla görüşüyoruz. Sıkıntı var dediğimiz gibi, her zamanki gibi aynı sıkıntılar. ‘Piyasalar durgun, iş yok, insanların alım gücü yok. Vatandaşlarımızın ifadesiyle evlerimizdeyiz belki ama eve giriyoruz faturalarla muhatabız evden çıkıyoruz, faturalarla muhatabız ve kabarık faturalarla muhatabız. Ancak cebimize giren para yok, bunları karşılayacağımız para yok, elimiz kolumuz bağlamış durumda’ vatandaşımızın şikayeti bu şekilde. Elimizi kolumuzu açacak bütün bunlara çözüm üretecek, çözüm getirecek kadrolar Saadet Partisi’nde diyoruz. Bizde desteklerini istiyoruz kıymetli vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin artık bu yönetimlerin, özellikle yerel yönetimlerin bir an önce değişmesi gerektiğini görüyor ve tecrübe ediyoruz. Hep birlikte uzun zamandır esnafımız, çalışanımız, işverenimiz, vatandaşımız ev kadınımız, girişimcimiz herkes bunu tecrübe etmiş durumda ve bu seçimlerde artık kesinlikle değişimi şartı koşuyorlar. İnşallah değişim Saadet Partisi ile olacak çözümlerde Saadet Partisi ile gelecek.” dedi.

Akkurt daha sonra Çavuşoğlu Mahallesi’nde mahalle toplantısına katılarak vatandaşlara hitap etti.

Belediyelerde çok fazla israf ve borçlanmaların yapıldığını söyleyen Akkurt, seçildikleri takdirde israfın önüne geçeceklerini söyledi, vaatlerini anlattı, Akkurt, “Belediyenin yapması gereken hizmetler, tabii bugüne kadar bu hizmetler ne kadar verimli yapıldı, ne kadar bizim hizmetimize uygun yapıldı bunlar tartışma konusu. Ancak bizim belediye başkanlığımız döneminde bu hizmetler tam anlamıyla yerine getirilecek. Görev süremiz 5 yılsa bu 5 yıl süre içerisinde bunu dolu dolu nasıl başarabiliriz, ifa edebiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Fizibilite çalışmalarını yapacağız. Ama şunun sözünü rahatlıkla verebiliriz yatırımı Malatya’ya çekeceğiz, yatırımcıları Malatya’ya çekeceğiz, Malatya’mızın çok kıymetli, çok değerli zenginleri var, Malatyalı hemşerilerimiz var bu insanların Malatya’ya yatırım yapmalarını sağlayacağız. Bu yönde bir çalışmamız, katkımız olacak. Bununla birlikte şunu ifade edelim bu çalışmalar esnasında seçim gezileri esnasında şunu çok net görüyoruz, tamamen sizin ağzınızdan da duyduk Belediyelerde ne yazık ki çok müsriflik israf var. Üzülerek ifade ediyoruz ki keşke böyle olmasaydı yapılmasaydı, her vatandaşımızın ağzından bu şikayeti duyuyoruz varsa böyle şeyler göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bunları ortaya dökeceğiz, bununla ilgili ceza alması gereken herkesin ceza almasını sağlayacağız, bunun takipçisi olacağız. Bu bir haktır vebaldir çünkü yaptırımların hesabını soracağız nereye ne kadar harcama yapılmış kalem kalem bunları isteyeceğiz. Eğer burada bir yolsuzluk, usulsüzlük, adam kayırmaca varsa bunları gözlerimizin önüne alacağız, sizin de gözlerimizin önüne sereceğiz. İsraf var bunu hepimiz şahidiz ve görüyoruz bunu önünü de aldığımız zaman belediyelerin kendilerine ait kaynaklarını belediyeye döndürebilirsek bu en fazla bizim 6 ay en fazla 1 senemizi alacaktır. Döndürdüğünüz zaman belediye kendi kaynaklarıyla yatırım yapabilecek durumda diye düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışını benimseyeceklerini söyleyen Akkurt,  yakınlarının kendilerinden beklentilerinin olmadığını, belediyenin kaynaklarından kimseyi yaralandırmayacaklarını ifade etti. Akkurt, “Çok ciddi anlamda belediyelerimizin borçlanmış olması, 800 milyonlardan bahsediliyor böyle bir harcama yapıldıysa, yatırımlara dair böyle bir harcama yapıldıysa bu yatırımlar nerede bunların tek tek bize ispatlanması gerekiyor, tek tek ispatlanırken de hangi yatırma ne kadar harcandı kalem kalem gösterilmesi gerekiyor. Biz bunu yapacağız, bunu şeffaf bir ortamda, özellikle İnternet ortamında bunu biz sizlerle paylaşacağız. Kesinlikle biz size şunun sözünü net bir şekilde veriyoruz israfın önüne geçeceğiz ve biz israf etmeyeceğiz. Kesinlikle yolsuzluk varsa yolsuzluğun önüne geçeceğiz, biz yolsuzluk yapmayacağız. Emine Akkurt olarak da, ekip olarak da, teşkilat olarak da, Belediye Meclis üyelerimiz olarak da şunun garantisini net bir şekilde verebiliyorum bizim hiçbirimizin müteahhit arkadaşı, yakını, dayısı, amcası, kardeşi, kimsemiz yok veya belediye kaynaklarından faydalandırabileceğimiz yakınlarımız yok. Bu anlamda bizden beklentisi olan yakınlarımız yok, bizden beklentisi olsa da buna kapı açacak bir ahlakta, düzeyde değiliz kesinlikle.” Diye konuştu.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 06:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER