Battalgazi Geri Döndü... Tay At Oldu

Battalgazi Kavşağı'nda bulunan ve geçtiğimiz günlerde yerinden sökülen kale kaidesi, 'Battalgazi Heyekili'nin yerine yenisi yapıldı.

Battalgazi Geri Döndü... Tay At Oldu

Battalgazi Kavşağı'nda bulunan ve geçtiğimiz günlerde yerinden sökülen kale kaidesi, "Battalgazi Heyekili"nin yerine yenisi yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin görüntü mekanlarından biri olan ve çevre yolu üstünde bulunan Battalgazi kavşağına kentin tarihi kimliklerinden Battalgazi heykelini yeniden dikti. Eskisi sökülerek  yeniden büyütülen ve temsili olarak Malatya’nın fethini anımsatan kale kaidesi, yeni görünümüyle dikkat çekti.

31 Mart seçimlerinin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olan eski Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, göreve geçtikten kısa bir süre sonra, Battalgazi Kavşağı'nda bulunan, Malatya'nın simgesi haline gelen, Battalgazi'ye ait olan ve daha önce ufak olduğu için bir çok kesimden tepki çeken Battalgazi Heykelini sökerek yerine daha büyük bir heykel yaptırttı. 

Çalışması devam eden  kale kaidesi, "Battalgazi Heyekili"ni yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan'ın sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımında,"Büyükşehir Belediyesi olarak sadece geleceğimize değil, geçmişimize de sahip çıkıyoruz. Adını yiğitliğinden, çalışkanlığından ve cesaretinden alan Battal Gazi'nin yeni heykelinin son halini yerinde inceledik. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"ifadeleri kullanıldı.

Yeni Kavşağın görüntüsü kale kaidesi, "Battalgazi Heyekili" ile kent tarihi ile uyumlu hale getirilmiş oldu.

Boyut olarak ufak olan Eski heykel bilindiği üzere 2014 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı.

Yenimalatyahaber.com

Foto Eski Hali 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER