Battalgazi Belediyesi’nden Mercedes Kadir Sergisi

18 Nisan 2020 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden ve 7'den 70'e yetmişe herkesin sevgisini kazanan Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle, Battalgazi Belediyesi tarafından “Gülen Yüzler” adlı resim sergisi açıldı.

Battalgazi Belediyesi’nden Mercedes Kadir Sergisi

Battalgazi Belediyesi, tahtadan uzun sopası ile Malatya sokaklarında dolaşan ve 7'den 70'e yetmişe herkesin sevgisini kazanan Mercedes Kadir’i unutmadı. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Nisan 2020 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle özel bir resim sergisi açıldı. Soykan Meydanında Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Levent Akça’nın açtığı “Gülen Yüzler” adlı sulu boya resim sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sergiyi gezen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Mersedes Kadir’i değerini unutturmamak gerek” dedi.
Serginin ana temasının Mercedes Kadir olduğuna dikkat çeken Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Levent Akça, “Bugün 18 Nisan ve Mercedes Kadir’in ölüm yıldönümü. Resim sergimizin ana teması da aramızdan ayrılan ve bir türlü unutamadığımız Mercedes Kadir’dir. Malatya için önemli bir figür ve belgeseli çekilecek bir karakteri vardı. Bu sergiyi bizlere açtıran Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

TECDE MAHALLE MUHTARI YİĞİT: “BAŞKANIMIZ GÜZEL BİR SERGİ TERTİP ETTİ”

Bu anlamlı sergi için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, “Böyle anlamlı bir günde böyle güzel bir sergi açılışı için teşekkür ediyorum. Bugün Mercedes Kadir’imizin ölüm yıldönümü. Malatya’nın bir değeriydi ve her kesimden vatandaş Kadir’i seviyordu. Birinci ölüm yıldönümünde kitap yazmıştık ve vatandaşlarımıza dağıtmıştık. Başkanımız ona kitap dağıtımına da sponsor olmuştu. Büyük destekleri oldu. Bugünde kendisi resim sergisi açtı ve Mercedes Kadir’e ölüm yıldönümünde bir kez daha sahip çıktı. Kadir gibi sanata ve sanatçıya verdiği değeri gösterdi. Osman Güder başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “KÜLTÜR ELÇİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Malatya’nın değeri Mercedes Kadir’i unutturmayacaklarını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bütün gününü üç metrelik bir kavak ağacı ile yollarda geçiren, Malatya’mız ile özdeşleşmiş hikayesi ve renkli kişiliği ile herkesin gönlünde taht kuran Mercedes Kadir’i unutmadık. Mercedes Kadir Malatya'nın manevi sigortasıydı, sevilen bir kişilikti. Mercedes Kadir bir kültür elçisiydi, 7'den 70'e insanların sevgilisiydi. Allah rahmet eylesin. Malatya halkı onu unutmadı. 2 yıl önce aramızdan ayrıldı. Bir il değerleriyle anlam kazanıyor. Malatya’mızın birçok sembol ve değeri vardır. Bizlerde bu değerleri unutturmamamız gerekiyor. Kültürlerimizi ve değerlerimizi koruduğumuz zaman ancak millet olarak varlığımızı devam ettiririz. Bugünde değerlerimize sahip çıkma adına güzel bir resim sergisi açtık. Hocamızın Mercedes Kadir temalı resim sergisini gezdik. Güzel bir sergi olmuş, hocamızın ellerine sağlık. Tüm vatandaşlarımızı resim sergimize bekliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER