Başkan Kiraz'dan Seçmen Taşınıyor İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yerel seçimler öncesinde bazı ilçelerde seçmen nüfusunun arttığını ileri sürerek, YSK’ya itirazların süreceğini söyledi.

Başkan Kiraz'dan Seçmen Taşınıyor İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yerel seçimler öncesinde bazı ilçelerde seçmen nüfusunun arttığını ileri sürerek, YSK’ya itirazların süreceğini söyledi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın bugün yaptığı basın açıklaması metni.

“AKP kaybedeceklerini gördükleri bütün ilçeleri kazanmak için seçmen taşıyor ve çok yüksek sayıda seçmenleri ilçelere taşıdıklarını tespit ettik. Bununla ilgili önemli müracaatlarda bulunduk. Birçok ilçemizde çok sayıda seçmenlere itiraz ettik.  AKP’nin ilçelere götürdüğü, taşıdığı, orada oturmayan bir başka noktaya oy kullanması için götürdüğü seçmenlere yapmış olduğumuz itirazların hiçbirisi seçim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadı. 
Biz peşinen şunu söylüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar korkarlarsa korksunlar, korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar 31 Mart’ta kaybedecekler. Ne yaparsa yapsınlar 31 Mart’ta bahar gelecek, Mart’ın sonu bahar olacak. Çünkü şuan çok net şunu görüyoruz. Bütün ilçelerde adaylarımız kabul gören bütün kesimlerin desteğini alan ve İYİ Parti ile kurmuş olduğumuz ittifak neticesinde de birçok ilçe de avantajlı pozisyon yakaladığımız bir seçime doğru giderken, bir an önce seçimden önce hilelerine yine başladılar, seçime kadar sürdürecekler. Sandıkta da devam ettirecektir, ama ne yaparlarsa yapsınlar bu sefer kazanamayacaklar, bu kez kesinlikle kaybedecekler.
Biz sadece Yazıhan’da bin 700 seçmen tespit ettik Yazıhan’da olmayan, Akçadağ’da 860 seçmen tespit ettik Akçadağ’da oturmayan, bütün ilçelerimizde toplam 3 binin üzerinde seçmene itiraz ettik 3 tanesi bile seçmen kütüğünde düşürülmemiş gözüküyor. Bizler itirazlarımızı sürdüreceğiz ama bu itirazlarımız nasıl değerlendirildi bunu merak ediyoruz. Seçim kurulu çıksın bir açıklama yapsın. Bu itirazlarımız nasıl ve neye göre değerlendirildi.  Çünkü bu itirazların değerlendirilebilmesi için jandarmanın ve kolluk kuvvetlerinin mutlaka tutanak ve rapor hazırlamaları gerekiyor.  Verilen süreye bakıyoruz toplamda 4 gün, bu itirazları yaptık 4 günde sonuçlandırdılar. 4 günde 3 bin küsur kişinin nasıl yerinde olduğunu tespit ettiniz merak ediyoruz. 
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı dün açıklama yaptı sahte seçmen yok, hileli hiçbir durum söz konusu değil diyor. Yüksek Seçim Kurulu’nu Malatya’ya davet ediyoruz.  Gelsin usulsüzlük var mı yok mu kendi görsün. 
Herkes bilir ki ilçelerde nüfus yazın artar, kışın azalır ama ne hikmetse 24 Haziran seçimlerini kıyasladığımızda bütün ilçelerimizde nüfus patlaması olmuş, herkes bu kış ilçelere gitmiş. Kayısı sezonu değil, bahçe sezonu değil ama herkes ilçelerde. 
Akçadağ da seçmen sayısı 20 binden 27 bine çıkmış. Şuan da gidip saysan 7 bin kişiye rastlayabilir misin? Bu abes durumları seçim kurulu nasıl görmezden gelir. Yazıhan’da 3 bin seçmen artmış. Bu kış gününde 3 bin yeni seçmen Yazıhan’a taşınmış. Kaybedeceklerini gördükleri her yer de durum bu. 
Milli irade diyorlar ama bakıyorsun milli iradeden eser yok. Tamamı çalmayla, çırpmayla, hileyle seçim kazanmak için bir mücadele veriyorlar, YSK ve İl Seçim Kurulu da iktidara hizmet ediyor. 
AKP’nin aday adayı itiraf ediyor “ben binlerce seçmeni ilçeye taşıdım.” Bütün aday adayları ben aday olur muyum düşüncesiyle ilçelere seçmen taşıdıklarını itiraf ediyorlar.  
Diğer taraftan aday adayı AKP bizi adam yerine koymadı diyor. AKP zaten 16 yıldır bu halkı adam yerine koymadı ki sizi daha yeni adam yerine koymamaya başladı, günaydın diyoruz. Onlarda uyanmaya başladılar ama vatandaş 16 yıldır eziyetini yaşıyor. 
Genel Başkanımızda söylediği gibi YSK’ya güvenmiyoruz, peki biz İl Seçim Kuruluna nasıl güveneceğiz. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Herkes elini vicdanına koysun. Biz bütün ilçelerde daha güzel bir yönetim anlayışını kurmak için, o ilçelerde oturan vatandaş kendi yöneticisini yerel yönetim anlayışına uygun olarak seçebilmesi için bütün katkıyı sunuyoruz, katkı sunmaya da devam edeceğiz. Artık hile ile oy çalma ile seçimlerin kaderini değiştirmeye kimsenin hakkı yok. Seçim kurulunu, jandarmayı ve kolluk kuvvetlerini de görevini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2019, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER