Başkan Gürkan’dan Şükür Kurbanı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu yıl yağan yoğun yağışlardan dolayı  ‘Şükür Kurbanı’ kesti. Esenlik Et Entegre ve Soğuk Hava Deposu önünde dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurban kesimine, Genel Sekreter Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Şirket Genel Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları katıldı. 

Başkan Gürkan’dan Şükür Kurbanı

Başkan Gürkan, Metoroloji İl Müdürümüzle yapmış olduğum görüşmelerde Malatya’nın son yıllarda alması gerekenden daha az yağış aldığı ifade edildi. Geçmiş yıllarda metrekareye 400 kilogram yağış düşerken, son 30 yılda bu miktar 350-360 kilograma kadar düştü. Allaha şükür Ocak ve Şubat ayında Malatya’ya yağan yağış mevsim normallerinin üzerinde oldu. Bunun için Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Allah rahmetini bizlerden esirgemesin. Cenabı Allah’a şükrümüzün edası olarak da bugün kurbanımızı Cenabı Allah’ımıza adadık. İnşallah önümüzdeki bahar mevsiminde Malatya beklediği yağmur alır ve memleketimizin çiftçisinin, esnafımızın ve vatandaşımızın da yüzü güler. İçme suyu açısından, sulama suyu açısından da rahmet olur. Allah kurbanımızı ve dualarımızı kabul etsin” şeklinde konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kurban kesiminin ardından Esenlik Et Entegre ve Soğuk Hava Deposunu gezdi. Başkan Gürkan, Et Entegre ve Soğuk Hava Deposunda yapılan çalışmalar ve üretilen ürünler hakkında Esenlik Şirketi Genel Müdürü Ata Ünlü’den bilgiler aldı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER