Başkan Gürkan: 'Şire Ve Buğday Pazarları Malatya'mız İçin Çok Önemli İki Pazardır'

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yeni Şire ve Buğday Pazarlarının Projesinin bilgi sunumu Nikâh SarayıToplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Başkan Gürkan: 'Şire Ve Buğday Pazarları Malatya'mız İçin Çok Önemli İki Pazardır'

Programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesine bağlı Şirket Genel Müdürleri, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan (MTB), Buğday Pazarı ve Şire Pazarı esnafı katıldı.

Şire Pazarı ve Buğday Pazarı bizler için çok önemlidir
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şireve Buğday Pazarlarının Malatya için çok önemli iki pazar olduğunu ifade ederek “Şire Pazarı ve Buğday Pazarı bizler için çok önemlidir. Hem fiziki mekân açısından önemli hem de içindeki insanlar açısından önemlidir. Hem de oraya gelip alışveriş yapanlar ve orada ticaret yapanlar için önemlidir. Bunların hepsi bir bütündür. Şire pazarı ile ilgili olumsuz bir şey duyduğumuz zaman biz üzülüyoruz. Olumsuz bir şeyin olmaması gerekir. Herkes ticaretini hakkıyla yapması gerekir” şeklinde konuştu. 

Gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışıyoruz
İnsanlara hizmet etmenin erdemlilik olduğunu belirten Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“31 Mart’ta yapılan seçimlerde sizlerin teveccühü ile Türkiye’de ve Malatya tarihinde olmamış bir şekilde yüksek bir oyla bizi tercih ettiniz. Gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışıyoruz. Bu teveccüh bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Mekânları ben önemsiyorum. Hacı Bayram Veli Hazretleri diyor ki, “İnsan şehri inşa ederken, esasında gönlünde ne varsa onu inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur diyor”
Şeyh Edebali derki, “Çıktığın yolu iyi bil, azminde dönme, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Biz insanı en güzel şekilde yaşatacağız ki, devlette ilelebet payidar olsun”
Atalarımız dünyada mekân ahirette iman derler. Mekânlar çok önemlidir. Mekânlar aynı zamanda insanın psikolojisini de etkileyen hadiselerdir.Ticaret önemlidir. Ticaretin esasına ve usulüne göre yapılması güzel mekânlarda sunulması çok önemlidir. Dolayısıyla buradaki arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Çıktığımız bu yolda sizlerle birlikte Malatya’yı mazisine layık olarak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Şimdiye kadar sizin güveninize layık olmaya çalıştık ve vatandaşımıza aldatarak hiçbir iş yapmadık. Fotoğraf siyaseti yapmadık. Öncelikle samimi ve ihlaslı olmamız gerekir. Biz insanlara hizmet etmeyi bir erdemlilik olarak biliriz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışının temel felsefesi, komşunun hak hukukuna riayet etmektir” 

Başkan Gürkan: Yapılacak Şire Pazarının 1 numara olması gerekir
Her iki pazar içinde çok güzel proje hazırlandığını ifade eden Gürkan, “Hazırlanan proje nihai proje değildir. Sonuç değildir. Sizlerin duygu ve düşünceleriniz alınacaktır. Sizlerin düşünceleri sonrasında proje de revize yapılacaktır. Sizlerin şunu yapması lazım, dünya kuru kayısı ticaretinin yüzde 70-75’i Malatya’da yetişiyor ve satılıyor. Burada yapılacak Şire Pazarının bir numara olması gerekir. Bir numara olması içinde bu noktada gereken özveri ve fedakârlığın olması gerekir” ifadelerine yer verdi.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardında, yeni yapılacak olan Şire ve Buğday Pazarlarının projesinin sunumu yapıldı. 
Programa katılan esnaflar yapılacak proje ile ilgili duygu düşünce ve görüşlerini sundular. 

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et


 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER