Başkan Gürkan, Hizmete Son Sürat Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmetlerine son sürat devam ediyor.

Başkan Gürkan, Hizmete Son Sürat Devam Ediyor

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan koltuğu devir alan Başkan Gürkan, burada da Battalgazi'de olduğu gibi Hizmet Belediyeciliği anlayışıyla hizmet etmeye başladı. Belediyeciliğin millete hizmet etmek olduğunu hiç bir zaman dilinden düşürmeyen Başkan Gürkan, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiği günden bu yana alt ve üst yapı anlamında bir çok çalışmaya imza attı.

SEÇİM SÜRECİNDEKİ İSTEKLER YERİNE GETİRİLDİ

Seçim sürecinde her gittiği yerde Malatya'ya dair eksiklikleri not aldıran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, koltuğa oturup oturmaz aciliyet taşıyan hizmetlerin listesini çıkarıp, özellikle eski Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın döneminde yapılan ve uzun bir zaman çalışma yapılmayan yollardan şikayetçi olan vatandaşların bu istekleriyle işe koyulmuş ve Malatya'nın en çok işlek caddelerinden olan Fuzuli Caddesinin asfaltlama işini esnaf ve vatandaşı mağdur etmeden, hızlı bir şekilde sonuçlandırmıştı.

EKİPLER SORUNLAR İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Malatya'nın tüm ilçelerini de tek her fırsatta ziyaret ederek, burada muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gürkan, daha önce belirlenen sorun ve sıkıntıların istişarelerini yaptıktan sonra gereken yerlere meydanlar yapıldı ve ilçeler yeni meydanlara kavuştu. ilçelerde ki alt yapı sorunları için MASKİ Genel Müdürlüğü, yol çalışmaları için ise Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipleri görevlendirilip, bir çok ilçenin sorun ve sıkıntılarını giderdi.

SALGIN SÜRECİNDE İHTİYAÇLAR KARŞILANDI

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan Corona Virüs salgını tedbirleri kapsamında önemli çalışmalara yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Selahattin Gürkan'ın önderliğinde Türkiye yaşanan sokağa çıkma yasağında ilk olarak 50 kuruştan evlere ekmek götürürken, binlerce aileye gıda kolisi yardımları yapıldı. Malatya'nın her alanında 7/24  dezenfekte çalışmaları yapılırken,  bölgenin maske ihtiyacını da karşılayan Büyükşehir Belediyesi, anlaşılan fabrikalarda üretilen maskeleri kapı kapı dolaşarak evlere, iş yerlerine, muhtarlıklara ilçe kaymakamlıkları ile ilçe belediyelerine, vatandaşlara dağıtılmak üzere dağıttı.

Başkan Gürkan son olarak ise 2000 yılında alış-veriş merkezi olarak hizmet vermeye başlayan ve bir süre sonra kapatılıp, yıllardır atıl halde duran ve kullanılmayan YİMPAŞ binası ile araç ve makine parkına 106 araç ve iş makinası kazandırdı. Etaplar halinde teslim edilecek olan araçların 47 âdetini teslim alan Malatya Büyükşehir Belediyesi sahada gücüne güç kattı.

Tarihi ve Kültürel yapısı ile Dünya'nın en kadim yerlerinden biri olan Battalgazi'de uzun dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Türkiye'ye rol model olacak hizmetleri tek tek Malatyalıların hizmetine açan Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de büyük bir başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER