Başkan Gürkan Gençlerle Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları üyeleriyle sohbet programında bir araya geldi. Başkan Gürkan sohbet programında, gençlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıyla hiçbir gücün önlerinde duramayacağını söyledi.

Başkan Gürkan Gençlerle Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesinde AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev, Yönetim Kurulu Üyeleri ve gençlik kolları üyeleriyle sohbet programında bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da yapılan çalışmalarla ilgili gençlerin sorularını yanıtladı. Programa Başkan Gürkan ile birlikte Genel Sekreter Yardımcısı İnanç Kara Ölmeztoprak, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, meclis üyeleri ve daire başkanları da katıldı.

Sohbet programında konuşan AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz 13 ilçemizin içerisinde de varlığıyla bizleri gururlandırıyor. Selahattin başkanımızın ortaya koyduğu çalışmalar, gençliğe vermiş olduğu değer bizlerin göğsünü kabartıyor. Başkanımızla farklı bir ortamda gençlerle bir araya gelmek istedik. Her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlerle bir araya geldi. Bizlerle birlikte olduğu için Selahattin Gürkan Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Gençlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıyla hiçbir gücün önünde duramayacağını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Gençlerimizin gözleri parlıyor. Gençlerimiz gerçek anlamda birlik ve beraberlik içerisinde olursa önümüzde hiçbir güç duramaz. Yeter ki biz birbirimizi sevelim, birbirimize destek olalım.Gençlik çok önemli. Geleceğimiz gençlerimizin teminatı altında. Gençlerimiz geleceğe ne denli güzel hazırlanırlarsa geleceğimiz o kadar aydınlık, berrak ve güven içerisinde olur. Geçmişimizi bilmezsek geleceğe emin adımlar atamayız. Geçmişimizle övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Geçmişte atalarımız kahramanlık destanları yazmışlar. İlim irfan destanları yazmışlar. Dolayısıyla şehrimizin geçmişi çok önemlidir. Biz bu geçmişin üzerinde atalarımız ilim irfan destanları yazarken, kahramanlık destanları yazarken, medeniyet destanları yazarken bizde bu şehrin şehr-ül emini olarak memleketimize hizmet destanları yazmakla mükellefiz. Gençlerimize her zaman şunları dedim; yaşadığımız coğrafyanın tarihini bileceğiz. Milletimizin tarihini iyi öğreneceğiz. 

Pozitif ilimlerde de en üst seviyede kendimizi yetiştirmemiz lazım. Eğer biz muasır medeniyetin üzerine çıkmak istiyorsak dediğimiz temel koşullara riayet etmemiz lazım. Devletimizin ebet müddet olması için bizler atalarımızın emanet ettiği kutsal vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Sahip çıkmamız akılla olur, ilimle olur, irfanla olur. Onun için bilimin her türlüsünü öğrenmek durumundayız. Kendi ilim ve irşadımız hangi yöne gelişmişse o konuda kendimizi geliştirmemiz lazım. 

Göreve geldiğimizde deprem ve pandemi dönemlerini yaşadık. Bütün bunlara rağmen bahane etmeden memleketimize hizmet edilmesinde bahane ortaya koymuyoruz. Geldik ve biz bu işi yapacağız dedik. Yöneticiliği tarif ederken bir fetihçi yöneticiler birde işgalci yöneticiler vardır. Fetihçi yöneticiler gittiği yerleri ihya eder, yükselmesini sağlar. İşgalciler ise yakar, yıkar ve imha eder. Dolayısıyla gençlerimizin fetihçi olması gerekir. Fetihçi olabilmeniz içinse günümüzün bilgileriyle donanımlı olunması lazım. Bizim fetihçi yönetici olmamız lazım. Göreve geldiğimizde Malatya’da yıllardır söylenen ve sorun olarak belirtilen konulara el attık ve sorunları çözdük. Şuanda hepsi yapılıyor. Malatya şu anda Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyedir” diye konuştu.

Başkan Gürkan gençlerle yaptığı sohbette gençlerin seslendirdiği şiirleri de dinledi. Ayrıca sohbet programına katılan gençler Başkan Gürkan’ın da şiir seslendirmesini isteyince Başkan Gürkan’da Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Sakarya’ adlı şiiriyle Osman Yüksel Serdengeçti’nin ‘Sakarya Türküsü’ şiirini seslendirdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER