Başkan Güder, 'Taşraya 40 milyonluk alt yapı yatırımı götüreceğiz”

Spor yorumcusu ve köşe yazarı Volkan Arıkan’ın Instrgam hesabında canlı yayın konuğu olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi'de yapılacak olan yatırımlar ve hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Güder, 'Taşraya 40 milyonluk alt yapı yatırımı götüreceğiz”

BAŞKAN GÜDER, “YENİ NORMALLEŞME ESKİ HAYATIMIZI GETİRECEK”

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de binlerce insanın hayatını kaybettiği pandemi sürecini değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Güder,”Bildiğiniz üzere Dünya'da olduğu gibi Ülkemizde de coronavirüs süreci yaşıyoruz. Sağlık anlamında hükümetimizin almış olduğu tedbirlere uyarak bu süreci inşallah en iyi şekilde tamamlayacağız. Şu an 65 yaşın üzeri ve 18 yaş altı  kısıtlamalar devam ediyor. Tabii bu kısıtlamalarda en iyi etken sürecin iyi yönetilmesi oldu.Bundan dolayı da 1 Haziran tarihi itibarıyla birçok kısıtlama ortadan kaldırıldı. 1 Haziran’a kadar kapalı olan kafeler, kafeteryalar, lokantalar ve  parkların  belli alanları vatandaşların yeniden istifadesine sunuldu. Toplu taşımalara  vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde binmeye başladı. Artık önümüzde bir süreç var, dışarıya çıkıldığı zaman maskesiz çıkılmamalı. Zaten hem bizim zabıta ekiplerimiz hem de polislerimiz vatandaşlarımızı uyarıyorlar bu konuda. İnsanlarımızın yanaşık düzene geçmemeli ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor. Bu şekilde normal yeni bir hayatı kendimiz oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yeni normalleşme de bize eski normal hayatımızı getirecek” dedi.

Battalgazi Belediyesi olarak yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında da bilgiler veren Başkan Güder, sözlerini şöyle sürdürdü;

“65 YAŞ ÜSTÜ VE İHYİYAÇ SAHİPLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Bizim kültürümüzde büyüğe saygı ve küçüğe Sevgi vardır. Bunları koruyoruz ve korumaya da devam ediyoruz. Özellikle ülkemizde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı uygulandıktan sonra, bizlerde belediyeler olarak diğer kurumların da verdiği destek ile bir birim oluşturduk. Bu birimin telefonları dağıtıldı ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşların ulaşabilmeleri adına bu ihbar hatları oluşturuldu. Bu telefonların başında 24 saat arkadaşlarınız nöbet tuttular.  Bize gelen telefonlar doğrultusunda istenilen ihtiyaçlar, bir ekmek dahi olsa arkadaşlarımızca kapılarına kadar götürdü. İlaçları biten vatandaşlarımız ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları tek tek karşılandı. Daha sonra ise Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt Belediyemiz ve Battalgazi Belediyemiz olarak Ramazan ayında 65 yaş üstü ve üzerindeki ihtiyaç sahiplerine kumanyalarla iftar yemeği ve sahurluk dağıttık 30 gün boyunca. Böyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamaya da devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

“BATTALGAZİ’DE 20 BİN PAKET DAĞITTIK”

Ramazan ayı ile birlikte Battalgazi Belediyesi olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını da belirten Başkan Güder,” Battalgazi bölgesinde 20 binin üzerinde paket dağıtımı yaptık. 20 bin aileye biner lira para verilmiş oldu. Pandeminin olmadığı yıllarda da Ramazan ayı ülkemizde insanların yardımlaşma duygularının kabardığı, merhamet duygularının üst seviyeye çıktı bir ay olmuştur. Bu yardımlaşma duygusuyla süreci Türkiye olarak en az bir şekilde atlattığımı düşünüyorum” dedi.

“2019 yılında Battalgazi Belediyesi Başkan adayı olduk. Yanımızda bir ajandamız vardı ajandamızı açtık ve biz şunu söyledik; Bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldıracağız. Biz göreve ilk geldiğimizde, insanlar arasındaki geçen farkları ortadan kaldırmak için belediye olarak neler yapabiliriz? düşüncesi içindeydik ve önceden hazırlamış olduğumuz projeleri gündemimize aldık. Battalgazi bölgemizde 22 tane okulumuzda ikili öğretim yapılıyor. Tabii diğer bölgelerde kıyasladığımızda burada bir adaletsizliğin olduğunu biliyorduk. Bunu gidermek adına 2019 yılında çalışmalara başladık ve bu bölgemize 6 tane okul kazandırıyoruz. 22 okuldaki okul açığımız 16'ya düşmüş oldu. Bu süreç içerisinde bu sayıya daha da aza indirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili olan çalışmalarımızı hızlandırdık ve devam ediyoruz”şeklinde konuştu

“TAŞRAYA 40 MİLYONLUK ALT YAPI HİZMETİ GÖTÜRECEĞİZ”

“Özellikle taş olarak belirtmiş olduğumuz yerlerdeki vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına, Park, su, yol, kanalizasyon, kaldırım gibi hizmetleri buralara götürmemiz gerekiyordu. Bu süreç içerisinde bunları tamamlayarak vatandaşımızın  ayağına hizmeti götürdük. Buralarda gençlik merkezlerine ihtiyaç olduğunu biliyorduk inşallah  2020 yılı içerisinde planladığımız 20’nin üzerinde ki gençlik merkezimizden bazılarını burada vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.   İnşallah altyapı ile alakalı olarak özellikle iki belde belediyemizin bulunduğu yerde, 60-70 yıllık altyapıların olduğu alanlarda yeni yapılanmalar ve yeni çalışmalar başlattık. Bu  yıl  taşraya 40 milyonluk bir altyapı yatırımı götüreceğiz. Sıcak asfalt şantiyemizi hizmete koymuştuk, Soğuk asfalt şantiyemizde inşallah bir hafta içerinden faaliyete geçireceğiz. Asfaltsız hiç bir yolumuz kalmayacak ve bahçe yolları dahil olmak üzere tüm yollarımızı Asfaltlamayı düşünüyoruz”dedi.

“DERME DEREMİZDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR”

"Battalgazi ilçemiz, tarımsal üretimin öne çıktığı bir bölge. Bizim amacımız burada çiftçilerimizi desteklemek, üretim çeşitliliğini arttırmak. Biraz daha teknik olarak mekanizasyonla üretimi gerçekleştirmek adına o bölgelerimizde çalışmalar yapıyoruz.  Özellikle mesire alanlarımızı genişletmek istiyoruz.  Bir de derme deremiz var, bunun ıslah etme çalışmalarını da başladık. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde orada çalışmalara başlayacağız.  Beydağı'ndan kanalı takip ettiğinizde aşağıda derinliklerine ineceğiniz bir yeşil alanı oluşturmak istiyoruz. Derme Deresi'nin uzantısı olan biraz daha gariban kesmin ekonomik olarak yerleştiği yer olan yerin rehabilitasyonunu sağlıyoruz. O bölgeyi rehabilite ettikten sonra düşük olan konut fiyatlarının da istenilen seviyeye geleceğini düşünüyoruz"

“BATTALGAZİ MEDENİYETTİR”

“Battalgazi’miz Malatya'nın eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Biz Battalgazi'yi şöyle ifade ediyoruz; Battalgazi tarih, Battalgazi medeniyettir. Battalgazi'ye geldiğinizde geçmiş tarihimizi burada  görüp yaşayacaksınız. Hem de burada yaşanan medeniyeti göreceksiniz. Arslantepe’yi, Kervasaray’ı, Ulu Cami’yi ve Kümbetleri burada gezeceksiniz. Battalgazi'ye geldiğinizde yaşamış medeniyet göreceksiniz” 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ”

"24 Ocak'ta Elazığ'da yaşanan depremde Malatya'da da en çok etkilenen bölgelerden biri Battalgazi oldu. Bu bölgede kentsel dönüşümün bir an önce yapılıp kazandırılması gerekiyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızın katkısı ile bu kentsel dönüşümü hızlandırmak adına özellikle 2020 yılında ciddi adımlar atmış olduk. Bu adımlar sayesinde özellikte Battalgazi bölgemizde 2 bin 350 konutun şu an temelleri atıldı, atılmaya devam ediyor. Bu süreci devam ettireceğiz ve 2 bin 350 konutla sınırlı tutmayacağız. 50 yılın üzerindeki binaları hızlı bir şekilde dönüştürüp oradaki insanları yeni binalara taşımamız gerekiyor. Bu yönüyle de gerekli çalışmalarımızı yaptık. 2024'te görevimiz bitecek. Bu süreçte 5 binin üzerinde 10 binlere varan konutları Battalgazi’mizde yeni yapıları yapıp insanlarımızı ergili yapılardan alıp, güvenli yapılar taşımak istiyoruz. Türkiye’de 6 milyon konut yapılacak 4 yıl içerisinde, bu 6 milyon  konutun ne kadarını Malatya’mıza, Battalgazi’mize çekebiliriz onun mücadelesini veriyoruz. Düşündüğümüz bu dönüşüme de Çevre ve Şehircilik Bakanımız da destek olacaklarını bizlere ifade ettiler. Bizde bu çalışmalarımızı inşallah aldığımız yerden daha güzel ileri taşımak için mücadelemize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile  biz, milletimize hizmetkar olmaya geldik” ifadelerini kullandı

“KADINLARIMIZ BİR DEĞERDİR”

“Kadınlarımız bir değerdir ve bu değerlerin bir değer öğretmesi lazım. Biz kadınlarımızla bir araya gelerek, topluma bir şey verebileceğine inandırmak amacındayız. Resmi bir kulum nasıl oluşturuluyorsa Kadın Kooperatifimizi o şekilde oluşturduk. Özellikle taşrada bulunan bayanlarımıza şehe katlı sağlamak ve üretime katkı sağlamaları için çalışmalarımız var. Şu an 20’nin üzerinde ürün hazırlanıyor Kadın Kooperatifimiz de. Ama bizim isteğimiz  bunu yüzlerin üzerine çıkarmaktır”

“HER İKİ ÜNİVERSİTEMİZ’DE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

“İnönü Üniversitemiz ve Turgut Özal Üniversitemiz’de Battalgazi bölgemizde. Türkiye'nin birçok yerinde yapılan ameliyatlar Malatya’mızda  Turgut Özal Hastanemiz de gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarda bizleri mutlu ediyor. Hem İnönü Üniversitemiz hemde Turgut Özal Üniversitemiz önemli çalışmalara imza atıyorlar. Her iki üniversitenin de Malatya'da olması dışarıdan 50.000 insanın buraya gelerek şehre bir katkı değer sağlamasıdır”

MALATYA’YA HİZMET EDENİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

“Malatya kim bir çivi çakarsa, hangi Vekilimiz olursa olsun, hangi Belediye Başkanımız olursa olsun, hangi siyasimiz olursa olsun biz, sürekli onun yanındayız ve onun yanında da olmaya devam edeceğiz. Bizleri bugün izleyen herkese hürmetlerimi iletiyorum. Malatya geldiklerinde onları ağırlamaktan ve onları misafir etmekten onur duyacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu 

yenimalatyahaber.com
 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER