Başkan Çınar’dan ramazan ayı kutlama mesajı;

Başkan Çınar, “Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı, Rahmet ve Bereket Ayı”

Başkan Çınar’dan ramazan ayı kutlama mesajı;

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yerlerin ve göklerin tek hâkimi olan Cenab-ı Allah, bu mukaddes zaman dilimini, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız zor ve sıkıntılı günlerin geride kalmasında bir inşirah kapısı, ümmetin selameti için de vesile kılsın inşallah.”dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının özünde rahmet, merhamet ve bereket olduğunu, maddi ve manevi mükâfatların sınırsız olduğu bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zor ve sıkıntılı günlerin geride kalmasında Ramazan Ayının büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “Nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma, dayanışma, sabır ve tevekkül ayıda olan Ramazan Ayının, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız zor ve sıkıntılı günlerin geride kalmasında fırsat olarak görülmelidir.  

Tüm İslam Âleminde olduğu gibi Türkiye’de de yetim ve öksüzlerin gözetildiği, muhtaç ve kimsesizlerin kollandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel biçimde yaşandığı, milli ve manevi duyguların yoğun bir şekilde tezahür ettiği Ramazan Ayında ellerimizi semaya açıp bu salgından bir an önce kurtulmak için Cenabı Allah’ın sonsuz kudretine sığınmalıyız. Cenabı Allah Kuran-ı Kerim’in Bakara Suresi 117 nci Ayetinde ‘O, göklerin ve yerin eşsiz-örneksiz yaratıcısıdır; bir şeyin olmasını dilediğinde ona "ol!" der, hemen oluverir.’ diye emretmektedir.
Yerlerin ve göklerin tek hâkimi olan Cenab-ı Allah’tan bu mübarek zaman diliminde yaşanılan sıkıntıların ortadan kalması için daha fazla dua etmeli ve af dilemeliyiz.

Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini öncelikle Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 

Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini çok büyük katkılar sunan Ramazan Ayının coşkusunu ve heyecanını bu yıl evlerimizde ve yuvalarımızda aile fertlerimizle doya doya yaşamalıyız. İhtiyaç sahibi insanlarımızı korumalı, yardım etmeli, ekmeğimizi ve aşımızı daha fazla paylaşmalıyız.
Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini diler, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın İlçemize, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim.” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER