Ayasofya'da ilk namaz  ne zaman kılınacak?

Zinzirler Kırıldı Ayasofya açıldı. Ayasofya'da ilk namaz  ne zaman kılınacak? Ayasofya'da ilk namazın ne zaman kılınacağı merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya'da ne zaman namaz kılınacağını açıkladı.

Ayasofya'da ilk namaz  ne zaman kılınacak?

Osmanlı Devleti döneminde cami olarak kullanılan Ayasofya, 1934 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla müzeye çevrildi. Danıştay bu kararı bozarak Ayasofya'nın cami olmasının önünü açan kararı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın kapılarının ücretsiz olarak yerli yabancı herkese açık olacağını ve .24 Temmuz cuma namazı ile ibadete açılacağını duyurdu.

YASOFYA’DA İLK NAMAZ NE ZAMAN KILINACAK?
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak?' sorusuna, 'En kısa zamanda. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde olabilir. En geç önümüzdeki hafta cumaya kadar bu konuda adım atılır. Hep beraber, siz de gelirsiniz.' yanıtını verdi.

Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 20.53'te Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER