AK Partili: Malatya’da 3,5 Milyar TL’lik afet konutu yatırımı yapıldı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesinde yapımı tamamlanan 499 adet deprem konutunun anahtar teslimini yaptıklarını ifade ederek, “22 Nisan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, hem ilçelerimizde yapılan yatırımları değerlendirmek hem yerinde görmek ve eksiklerimiz varsa onları tamamlamak üzere Malatya’ya gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrası Malatya’da toplamda 3,5 milyar TL yatırım bedelli 7 bin 11 adet afet, sosyal ve kentsel dönüşüm konutları inşa edildi.” dedi. 

AK Partili: Malatya’da 3,5 Milyar TL’lik afet konutu yatırımı yapıldı

Milletvekili Çalık, Yakınca Mahallesinde yapımı tamamlanan 499 adet deprem konutunda, evleri tamamlanan hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Anahtar tesliminde konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Zor günlerin geride kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. 24 Ocak 2020’de yaşamış olduğumuz Elazığ-Malatya depreminde öncelikle can kayıplarımız sonrada vatandaşlarımızın evlerini kaybetmesi bizleri üzmüştü. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere vermiş olduğumuz mücadelede başta Cumhurbaşkanımıza ve kıymetli bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Depremin olduğu gece İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Sağlık Bakanımız ve sonrasında gelen diğer bakanlarımızla birlikte Cumhurbaşkanımız 24 saat içerisinde Malatya’daydı. O günden itibaren “Bütün yaraları saracağız” dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız hem merkezde Yeşilyurt ve Battalgazi’de hem de Doğanyol, Pütürge, Kale ve diğer ilçelerimizde ağır hasar görmüş hak sahibi vatandaşlarımızın evlerinin yapımının talimatını verdi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a şehrimiz ve vatandaşlarımız adına canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

YAKINCA DEPREM KONUTLARININ ANAHTAR TESLİMLERİ GERÇEKLEŞTİ

Milletvekili Çalık, 2020 depremi sonrası Yeşilyurt bölgesinin etkinlik alanı olarak ilan edildiğini kaydeden Çalık, şunları söyledi:
“Yakınca bölgesi şu anda Malatya’nın gelişmeye en müsait ve en açık yerlerinden birisi. Bu bölgede Yeşilyurt Belediyemize tahsis edilen arsayı, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar depremzedelere ev yapılması üzere TOKİ’ye teslim etti. Yaklaşık bir yıllık süre içerisinde Yakınca’da 499 konutumuz inşa edildi. Yeşilyurt’ta ağır hasarlı olan evlerin hak sahibi olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak biraz zaman alsa da bugün geldiğimiz nokta hepimizi mutlu ve memnun etti. Binalarımız çok güzel, yatay mimari olarak inşa edildi. Vatandaşlarımız ağız tadıyla, huzurla ve sağlıkla otursun. Vatandaşlarımıza anahtar teslimini yapmaya başladık.”

ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya gelerek bir dizi toplantı yaparak, 24 Ocak 2020 depremi sonrası yapılan çalışmaları yerinde inceleyeceğini aktaran Çalık, “22 Nisan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, hem ilçelerimizde yapılan yatırımları değerlendirmek hem yerinde görmek ve eksiklerimiz varsa onları tamamlamak üzere Malatya’ya gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrası Malatya’da toplamda 3,5 milyar TL yatırım bedelli 7 bin 11 adet afet, sosyal ve kentsel dönüşüm konutları inşa edildi.” ifadelerini kullandı. Milletvekili Çalık daha sonra evine kavuşan 73 yaşındaki Fatma Aladağ ile birlikte yeni evini gezdi. Aladağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Ben 73 yaşındayım böyle hükümet görmedim. Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” dedi. Çalık, daha sonra Fatma ve Metin Şalvarcı çiftlerine de anahtar teslimini gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER