Ağbaba'nın Yaban Keçisi İsyanı

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Hekimhan’da 1 yaban keçisinin parayla avlatılmak istenmesine tepki göstererek, “Tek bir canlının bile hayattan koparılmasına karşı çıkıyoruz. Bedeli neyse verelim, dağ/yaban keçisini avlamaktan vazgeçin” dedi.

Ağbaba'nın  Yaban Keçisi İsyanı

İĞDİR-BALLIKAYA-KOZDERE KIRSALINDA YABAN KEÇİSİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz 2020 tarihinde ‘Yaban Keçisinin avlattırılması işi’ için açılan ihale gerçekleştirildi. Para karşılığı avlattırılacak yaban keçileri için 13 bin TL muhammen bedel belirlenmişti. Yurt dışında yaşayan bir kişinin önümüzdeki günlerde Hekimhan’a gelerek parasını ödediği! Yaban keçisini öldüreceği belirtiliyor. Av için gelecek kişinin çevre sakinlerinden korunması için Hekimhan İğdir-Ballıkaya-Kozdere kırsalında jandarma ile ava çıkacağı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü personelinin de kendisine eşlik edeceği ifade ediliyor.

‘PARA PARADIR’ DİYEN ANLAYIŞTAN BAŞKA NE BEKLENİR Kİ?

Olayı içler acısı olarak değerlendiren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz para paradır’ diyen bir anlayış bir canlıyı parayla avlatmak için ihale açıyor. Kala kala doğadaki canlıları avlamadan gelecek paraya kalmışlar. Vay halimize. AKP’nin doğaya verdiği zarar taş ocakları, kum ocakları, maden ocakları, HES’ler ile yetmemiş olacak ki şimdi de dağlardaki keçileri gözlerine kestirmişler. Bir canlıyı para karşılığı öldürtmek kadar vahşi bir şey düşünemiyoruz” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR SAVUNMA YABAN KEÇİSİ HAYATINDAN DEĞERLİ OLMAYACAK

Para karşılığı avlatılacak keçilerin her birinin 13 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldığını hatırlatan Ağbaba, “Türkiye’nin dört bir yanında ihale düzenlenerek  hayvan katliamları gerçekleştiriliyor. Hangi canlıyı öldürmek için bir bedel biçilebilir? Biz bu anlayışın geçmişte kaldığını düşünürken 2020 de tekrar karşımıza çıktı. Elbette bunun için de bir savunmaları olacak ancak hiçbir savunma yaban keçisinin hayatından değerli olmayacak. Hekimhan’da doğa ve hayvan dostları seslerini duyurmaya çalışıyor. Bölgedeki canlıların av turizmine kurban verilmesine karşı çıkıyorlar. Onların seslerini duymayan yetkililere ve  ihaleyle dağ keçisi vurma hakkı! alan kişiye sesleniyorum; Yaban keçisini öldürmek için kaç lira verdiyseniz o parayı size verelim, bu avdan vazgeçin. Bu yanlış uygulamaya son verin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER