Ağbaba, Malatyaspor’a siyaset sokanlar Malatya’ya ihanet ediyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ağbaba, Malatyaspor’a siyaset sokanlar Malatya’ya ihanet ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 17 Haziran’da Malatya’ya geleceğini duyuran CHP’li Ağbaba, CHP’li belediyelerin birbiriyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Doğu’da çocuklar yalın ayak gezdiğinden ayaklarına ayakkabı olmuyor

CHP’li Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz hafta CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti olarak Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır’da bölge gezimizi tamamladık. Esnafımızın dertlerini dinledik, çiftçilerimizin sorunlarını dinledik. Bölgenin en önemli sorunu işsizlik. Türkiye’de işsizlik 10 milyona ulaştı. Genç işsizlik TÜİK’in verilerine göre yüzde 28 görünüyor ama bölgede genç işsizlik en az yüzde 50 oldu. 12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’ydü. Bölgede çocuk işçiliği de pik yapmış durumda. Diyarbakır sokaklarında gezerken yüzlerce çocuğun kâğıt topladığını, kiminin su sattığını gözlerimizle gördük. 9-10 yaşında çocuklar maalesef çalışmak zorunda. Bölgede ağlamamak için kendimizi zor tuttuk. Özellikle işsizlik çok yıkıcı. Bir tane baba ‘intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum’ diyor. Sekiz çocuğu olan ailenin evinde kimse çalışmıyor. Dünyalar güzeli 16 yaşında bir kız çocuğunun annesi engelli, babası hamallık yapıyor. ‘Ne yapıyorsun’ dediğimde ‘çöpten kâğıt toplayıp geçimimi sağlıyorum’ diyor. Çocukların ayakkabısı yok, terlikle geziyorlar. Ayakkabıcıya gittik, ayaklarına ayakkabı olmuyor, yalın ayaktan gezmekten ayağı taraklı olmuş. Siyaset yaptığımız için kahrolduk. 19 yılın sonunda yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleyle iktidara gelen AKP geldiğimiz noktada sınıfta kalmış durumda. İşsizlik ve yoksulluktan bölge kan ağlıyor.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu Perşembe Malatya’da olacak

“31 Mart yerel seçimlerinde bir taahhüdümüz vardı. 31 Mart seçimlerinden önce vatandaşlarımız CHP’li belediyeleri seçerse, büyükşehir belediyelerimizi ilçe belediyelerimizle kardeş yapacağımızı ve kazanan belediye başkanlarımızı Malatya’ya getireceğimizi ifade etmiştik. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Malatya’ya getireceğiz demiştik. Biz seçimleri kazanacağımızdan emindik, şimdi sözümüzü gerçekleştiriyoruz. 17 Haziran Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Malatya’da olacak. Programa sabah 10’da il binamızı ziyaret ederek başlayacak. İl Başkanlığından sonra kentte esnaf gezisi yapıp sonra Hekimhan ilçemizde belediyemizi ziyaret edecek. Saat 15.30’da Arguvan, akşam 17.30’da da Arapgir ilçe ve belediyemizi ziyaret edecek. Burada konakladıktan sonra sonraki gün saat 9.30’da Adıyaman Gölbaşı’nı ziyaret ettikten sonra bölgeden ayrılacak. Şimdiden bütün Malatyalıları partimize ve gezimize davet ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Malatya’ya katkıları olacağını umuyoruz. Biz, CHP olarak, başka partiler gibi belediyeleri ‘iş yapmanın’ bir aracı olarak görmüyoruz. Belediyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Malatya’ya 2019’dan bugüne kadar belediyelerimiz aracılığıyla 50’ye yakın üzerinde araç ve iş makinesi hediye ettik. Katkısı olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İktidar kaynak vermese de biz elimizden geldiği kadar Malatyamıza Arapgir, Arguvan ve Hekimhan’a destek olmaya çalışıyoruz. 2024’te Hekimhan yeni bir kültür merkezine de kavuşmasını umuyoruz.”

Kim ki milletvekili maaşıyla zenginleşmişse bilin ki o hırsızdır

“Büyük gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ‘Bazı ülkelerde, bazı kimseler, devleti soymak için, politikacı kılığına girerler. Bunlar partilerde, parlamentolarda boy gösterirler. İthalat, ihracat, banka soygunu gibi işleri siyasal ilişkilerle yürütürler. Bunlar da çetecidir. Çetelerin en aşağılığı da bunlardır. Bunlar yüzlerine, devlet adamı maskesi takıp, halkı soyanlardır’. Politikacı, milletvekili, belediye başkanı kılığında halkı sömürenler çetedir. Kim ki milletvekili maaşıyla zenginleşmişse bilin ki o hırsızdır. Bizim sorularımız var: 10 bin dolar maaş alan ahlaksız milletvekili kim? 128 milyar dolara nerede demeye devam edeceğiz. Malatya’nın çiftçisi haczin altında eziliyor. Birileri Ziraat Bankası’nın imkanlarını kendi yandaşlarına kullanıyor. Tam 750 milyon dolar, çiftçinin faizini silmeye yeten bir para. Hangi ahlaksızlar çiftçinin alın terini kendi yandaşına peşkeş çekmiş bunu sormaya devam edeceğiz. Milletin parasını yiyenden de yediren de hesap soracağız. Çiftçi traktörünü icrada satsın, diğer tarafta Ziraat Bankası milletin kaynağını yandaşa peşkeş çeksin. Çiftçiye destek için kurulan Ziraat Bankası’nın bugün çiftçiye verdiği kredi oranı yüzde 13, geri kalanı iş insanlarına verilmiş. Ülke tam bir çiftliğe dönüştü.”

Utanmasalar “Roma’yı CHP yaktı, Titanik’i CHP batırdı” diyecekler

“Ülkenin İçişleri Bakanı’nın dünya tarihinde en büyük yolsuzluk olan Thodex’in 2 milyar dolar yolsuzluğundan pay aldığı iddia ediliyor. Çiftlikbank’ın sahibi tosuncuk Mehmet Aydın’ın ülkede siyasetçilere pay verdiği söyleniyor. Ülke adeta çürümüş, lağım patlamış konuşan kimse yok. Burada Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın dili sürtse yanlış bir şey söylese akşam Erdoğan cevap verir. Erdoğan sana soruyoruz 10 bin dolar alan siyasetçi kim? Sen biliyorsun 750 milyon dolar nerede? 128 milyar dolar nerede? 2 milyar dolar yolsuzluk yapan adamdan pay alan bakan nerede? Tosuncuktan para alan ahlaksız kim? Hepsini biliyor ama konuşmuyor. Konuşmuyorsa demek ki suçun ortağı, suçun patronu Saray’da oturuyor. Ses çıkarmayan herkesi suçluyoruz. Ses çıkarmayan AKP milletvekilleri siz de suçlusunuz. İstanbul’u mahvettiler ne diyorlar İstanbul’u kim bu hale getirmiş ‘CHP yapmış’. Yalan söylemekten utanmayan bir iktidarla karşı karıyayız. Utanmasalar ‘Roma’yı CHP yaktı’ diyecekler. ‘Covid-19’u CHP getirdi’ diyecekler hatta ‘Titanic gemisini CHP batırdı’ diyecekler. 25 yıl boyunca İstanbul’u katleden sensin yaptığın binalara bak 25 yıl boyunca Marmara denizine akıtmadığın pislik kalmadı. Ne diyor ‘CHP zihniyetinin İstanbulumuzu getirdiği nokta bu fotoğraftır’ diyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yalan söylerken insanın yüzü kızarır. Yalanda Erdoğan’la yarışıyor. Erdoğan ‘İstanbul’a ağacı biz diktik’ diyor. Hatta diyecek ki ‘eskiden Kadıköy’den Beşiktaş’a sandalla geçiyorduk, şimdi biz yaptık’ diyecek. ‘Malatya Havalimanı’nı biz yaptık’ demedi mi? ‘İnönü Üniversitesi’ni biz açtık’ demedi mi?”

Saray ayrı bir çiftlik, belediyeler ayrı bir çiftlik!

 “Mart ayında ilk kez 151 bin kişi kredi kartı kullanmaya başlamış. Sadece 28 Mayıs – 4 Haziran haftasında vatandaşın kredi kartları borçları 2,5 milyar TL artarak 161 milyar TL’ye yükselmiş durumda. Kredi ve kredi kartını ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı 3 milyon 384 bine ulaşmış. Bu yılın ilk dört aylık döneminde vatandaşlar tüketici kredisi ve kredi kartı borçları nedeniyle bankalara toplam 34,5 milyar lira faiz ödediler. Türkiye bir tarafta yüzde 50 genç işsizliğiyle uğraşıyor. Yoksullukla uğraşıyor. Esnaf kapandı kapanacak. Kahvehaneler ekmeğe muhtaç olmuş durumunda. İnsanlar açlıktan yoksulluktan intihar ediyor. Bir bakıyorsunuz ki devlet tam bir çiftlik gibi yönetiyor. Saray ayrı bir çiftlik. Eski milletvekilleri eski meclis başkanları ya Saray’da danışman ya bankaların yönetim kurulu üyesi.

Pendik Belediyesi 7 danışmanına 1 milyon TL para ödemiş!

“Saray çiftlik gibi yönetilirse belediyeler durur mu; Pendik belediyesi yedi danışmanına makam aracı ve sekreter hariç 1 milyon lira para ödemiş. Türkiye’yi babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Pendik Belediyesi 7 danışmanına tam 1 milyon TL para ödemiş 7 danışmanına. Nerden nereye gelmişler. İnsanlar açlıktan ölüyor. Gönül Belediyeciliğinden erdemliler hareketinden geldikleri nokta bu. Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik Vakfına yakın olan Yedi Hilal Derneği için milyonlarca lira para ödüyorlar. Derneğin öğrenci evlerine Yıllık 76 bin TL kira bedelini ödemiş. Türkiye yoksullukla kıvranıyor. 20 milyon insan sosyal yardımlarla yaşıyor. Ama bunlar Türkiye’nin kaynaklarını ejderha gibi yemeğe devam ediyorlar. Danışman demişken buradan soralım. Malatya milletvekilleri belediyelerden Danışman kullanıyor mu? Maaşını belediye veriyor. Malatya milletvekilleri o danışmanları kullanıyor mu? Bir soruyu soralım. Sormaya devam edeceğiz.”

Malatyaspor’a siyaset sokanlar Malatya’ya ihanet ediyor!

Malatyaspor süper ligden düşerse Malatya da düşer!

“Malatya'daki milletvekilleri, Malatya'daki AK Parti siyaseti belediyeye temizlik görevlisi alırken Malatya'yı bölüyorlar. Bölünmedik bir tek kurumumuz vardı: Malatyaspor.  Malatyaspor sağcı-solcu herkesin ortak heyecan duyduğu, Türkiye'de milyonlarca Malatyalı’nın ortak değeri bir kurumdu. Burayı da böldüler, ayırdılar. Sanki AK Parti’ye ilçe başkanı seçiyorlar gibi toplantılar yapıyorlar. Aday çıkarmaya çalışıyorlar. Malatyaspor’u adeta bölerek zarar veriyorlar. Ben Malatyaspor’a zarar gelmesin diye sesimi çıkarmıyorum. Bir toplantı yapıyorlar AK parti Belediye başkanları, milletvekilleri ve birkaç iş adamı katılıyor. Sanki ben Elazığ Milletvekiliyim, beni davet etme gereği bile duymuyorlar. Sonuç bir şey çıkıyor mu: hayır. Malatyaspor’a siyaset girmesinin doğru olmadığını her zaman söyledik. Malatyaspor’a siyaset sokanlar Malatyaspor’a ve Malatya’ya ihanet ediyor. Malatyaspor üzerinden kimse rant devşirmemeli, kendi siyasi çıkarlarına alet etmemeli. Bunu yapanlara yazıklar olsun diyoruz. Büyükşehir senin. Yeşilyurt’u babanın çiftliği gibi yönetiyorsun. O konuda da Mehmet Çınar’ı tebrik ediyoruz insan kaçakçılığı konusunda model oldu kutluyoruz buradan. Büyükşehir olarak Malatyaspor’u destekleyeceksen destekle. Yandaşları destekleyeceğine Malatyaspor’a yardım yap. Babanın parası değil. Büyükşehir Malatyaspor’u desteklemeli mi tabii ki desteklemeli.  Malatyaspor Malatyamızın markası. Bir takım süper ligdeyse kendi de süper ligde. O takım düşerse sen de o ligden düşersin. Herkesi sorumlu davranmaya davet etmek istiyoruz. Hep beraber bizim de üzerimize ne düşerse yapacağımızı belirtmek istiyorum.”

Buradan trollere sesleniyorum: Sedat Peker’i AK Partililer de ziyaret etti

Basın toplantısında bir muhabirin sorusu üzerine Sedat Peker’e cezaevinde yaptığı ziyaretini açıklayan CHP’li Ağbaba şunları dedi: “Sedat Peker geçtiğimiz günlerde bir tivit attı. Benim Balyoz ve Ergenekon sürecinde onu ziyaret ettiğimi söyledi, doğruyu söyledi. Ben ayırmadan herkesi ziyaret ettim. Suçun, suçlunun kimliğine bakmadan herkesi insan hakları kapsamında ziyaret ettim. Burada Malatya’da hiç görüşlerine katılmasam da kimse ziyaret etmeye cesaret edemezken Malatya Davası’ndan yatan Fahri Memur ve Zekeriya Şengöz’ü de ziyaret ettim. Hiç siyasi görüşlerine katılmasam da İBDA-C lideri olduğunu söylenen Salih Mirzabeyoğlu’nu da ziyaret ettim. Türkiye’de Veli Ağbaba’nın, özellikle Balyoz ve Ergenekon döneminde ziyaret etmediği kimse kalmadı biliyorsunuz. Genelkurmay başkanlarını da ziyaret ettim. Örneğin Malatya’da ordu komutanlarının hepsi cezaevindeydi. Hasan Iğsız’ı, Şükrü Sarıışık onları da ziyaret ettim. Tivitte diyor ki ‘beni sadece CHP’liler değil MHP’liler de ziyaret etti’ diyor. Ben size buradan söyleyeyim yakında şunu da diyecek. Beni AK partili Milletvekilleri de ziyaret etti diyecek. Çünkü biz Sedat Peker’i Ak Partili milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettik. Ben isimlerini biliyorum. Ama ben onlar ziyaret etti diye onları da suçlu ilan etmem.  İnsan Hakları Komisyonu olarak birlikte ziyaret ettik. Ziyaret edip de şimdi yüksek yüksek makamlarda olan AK Partilileri ben söylemem ama kim olduklarını biliyorum.  Buradan trollere seslenmek istiyorum. Ey troller, Sedat Peker’i sizinkiler de ziyaret etti.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER