Ağbaba: 'Kuzey Çevreyolu Yılan Hikayesine Döndü'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sordu Ulaştırma Bakanlığı gerçeği itiraf etti;“54 Km’lik Kuzey Çevreyolu’nun bugüne kadar sadece 13 km toprak işleri seviyesi tamamlandı,TCDD üstgeçit yapmayı hala değerlendiriyor.

Ağbaba: 'Kuzey Çevreyolu Yılan Hikayesine Döndü'

Toplam uzunluğu 54 km olup Malatya Kuzey Çevre Yolu Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu. Bu güzergah üzerinde 14 adet farklı seviyeli Kavşak, 28 adet Altgeçit, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet hidrolik köprü bulunuyor. 28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak 2019 Ağustos ayı olmasını istemiş, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü almıştı.

BAKANLIK CEVABI; MALUMUN İLAMI

2019 Ağustos ayında proje bitirilmeyince konuyla ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yanıt geldi. Bakanlık verdiği yanıtta çevreyolunun bitiş tarihinin sessiz sedasız 2,5 yıl ertelendiğini itiraf etti.

İşte bakanlığın cevabı; “Toplam uzunluğu 54 Km olan Malatya Çevreyolunda toprak işleri, sanat yapıları ve köprü imalatlarında çalışmalar devam etmektedir.Anayol 8 Km, bağlantı yolu 5 Km olmak üzere toplam 13 Km’lik kesimde toprak işleri seviyesinde tamamlanmıştır.Çalışmaların sürdüğü bu kesimde 7 Adet alt geçit ve 1 adet köprülü kavşak,2 adet hidrolik köprüde ise çalışmalar devam etmektedir.

TCDD ÜST GEÇİDİ HALA DEĞERLENDİRİYOR

Ayrıca “Malatya Çevreyolu Projesi” kapsamında yapılacak olan Narlı-Malatya Demiryolu hattındaki (TCDD Km 230+50 Anayol 1+454) DDY-1 Üstgeçit projesi Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce hazırlanmış olup, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce bahse konu projenin değerlendirme süreci devam etmektedir.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER