9. Malatya Film Festivali Başladı! Festivalin Teması Aslantepe’deki Kral Tarnuza Heykeli

9.Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)’ın Eskimalatya’da ki sanat sokağında düzenlediği etkinlikle gün içerisinde başlamasının ardından gala öncesi akşamda kırmızı halı geçişiyle 9.Malatya Uluslararası Film Festivali kapılarını açtı.

9. Malatya Film Festivali Başladı! Festivalin Teması  Aslantepe’deki Kral Tarnuza Heykeli

Yönetmenliğini Haydar Işık'ın üstlendiğı 9.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl ki Film Festivalinin teması Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de bulunan Aslantepe’deki Kral Tarnuza Heykeli oldu.

Festivale Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, usta oyuncular Meral Çetinkaya ile Selçuk Yöntem’in yanı sıra oyuncular Ayhan Taş, Açelya Elmas, Erkan Petekkaya ve Hababam Sınıfı filminin oyuncuları kırmızı halıdan geçiş yaparak Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine katıldılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sanatı ve sanatçıyı her zaman önemsediklerini belirterek, “Anadolu’yu anayurt yapan destan şehirdir Malatya. Seçkin insanların yaşadığı bu güzel diyarda sanatseverleri ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise"Tarihi ve Kültürel yapısıyla açık bir hava müzesi olan 'Medeniyetin Kalbi' Battalgazi Belediye Başkanı olarak buraya teşriflerinizden dolayı hepiniz ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum"şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından  9.Malatya Uluslararası Film Festivali Onur Ödülü'ne layık görülen Selçuk Yöntem ve Meral Çetinkaya’ya ödülleri takdim edilirken, daha sonra ise bu yıl Emek Ödüllerine layık görülen Serkan Bircan, Ayşe Akıllıoğlu ve Ümit Acar’a ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER